Rendezvény ajánlatkérés

Céges családi napot tervez? Ezekre ügyeljen a szervezés során!

Céges családi napot tervez? Ezekre ügyeljen a szervezés során!

A céges családi napok rendkívül jó lehetőséget biztosítanak a vállalatok számára, hogy anélkül építhessék a közösséget, hogy a családoktól az együtt töltött időből vennének el. Ha Ön is épp egy ilyen esemény szervezésébe kezd, ismerje meg a legfontosabb tényezőket amelyre érdemes ügyelni a tökéletes rendezvényért, hangulatért!

Egy vállalat életében és a munkatársak által elért sikerekben rendkívül fontos szerepet játszik a dolgozói elégedettség, a lojalitás és a csapatmunkára való képesség. Ezt ma már szinte minden vezető és HR-es tudja, és szerencsére a legtöbb vállalat már igyekszik is ezeket elősegíteni egy-egy céges csapatépítővel, sportnappal.

A kollégák együtt töltött idejét, munkán kívüli programjait szorgalmazni fontos feladat ugyan, de könnyen áteshetünk a ló túloldalára, ha elvárásként kezeljük hogy a munkatársak a hétvégére szervezett csapatépítő tevékenységeken is részt vegyenek. Nem csoda, hiszen a munka-magánélet megfelelő aránya éppen olyan fontos a dolgozói elégedettségben, mint a jó belső kapcsolatok kialakítása és ápolása – és bár az ilyen alkalmak is nagyszerűek, a céges családi napok szervezésével új dimenziókat nyithatunk a főkét középkorú munkatársakkal rendelkező cégek életében. 


Ezeken az alkalmakon ugyanis a cég biztosítja, hogy az eseményre a kollégák családostul, gyerekestül érkezhessenek. Nem csak azért jelent ez pozitívumot, mert ilyen módon elkerülhető a családdal töltött idő megszakítása, hanem azért is, mert a hasonló korosztályú és élethelyzetű kollégák így még szorosabb közös valóságot tudnak kialakítani – akár családi barátságok is születhetnek amellett, hogy megismerni a másik magánéletének főszereplőit nyilvánvalóan rendkívül személyes dolog. 

 

Ahhoz azonban, hogy a kollégák – és családjuk is – jól érezzék magukat a szervezett céges családi napon, nem árt még néhány dologra odafigyelni!  Ezeket osztjuk most meg Önnel, hogy biztosan sikeres, élményekben gazdag – és konfliktusmentes legyen a családi nap, amit szervez.

 

#1 Mikor legyen a céges családi nap?

Az időpont kérdése, mint minden vállalati, ám munkán kívüli tevékenység esetében, úgy a céges családi napok alkalmával is igen kényes kérdés. 

 

Mikorra szervezzem a céges családi napot?

Az egyik lehetőség – amelyet még viszonylag kevés munkaadó ismer el – hogy hagyományos munkanapon kerül megrendezésre a céges családi nap. Ez természetesen elégedettségre adhat okot a munkatársak körében, ám csak akkor, ha a családjuk többi tagjánál is megoldható az adott időpont, és munkájukkal ezáltal nem maradnak le nagyon – ami esetleg túlórába taszítja őket.


A céges családi napokat szokás hétvégékre is szervezni, amely abban az esetben ha a vállalatban az alaphangulat is jó, a lojalitás már kialakult, működő dolog lehet. Ha azonban a családi napot és hasonló programokat éppen azért kezdik el szervezni, mert a kollégák esetleg sokat zúgolódnak, kevésbé elégedettek, akkor ezzel nagyon óvatosan kell bánni!
Amennyiben van rá lehetőség, a legjobb időpontot a céges családi napoknak azon alkalmak adják, amikor egy másik szabadnap ledolgozása érdekében szombaton is be kéne jönnie a kollégáknak. 

 

Hogyan lehetek biztos benne, hogy jól választottam ki a céges családi nap időpontját?

Egy kisebb, néhány fős vállalkozás esetén egészen egyszerű lehet az optimális időpont kiválasztása a céges családi napnak: egyszerűen hozzon össze egy meetinget, ahol megbeszélhetik ezt. Fontos a rugalmasság! Ha azt szeretné, hogy minden kolléga kötelezően részt vegyen az alkalmon, akkor meg kell találni azt az időpontot, ami mindenki számára kompromisszummentes! Ha már az időpont kiválasztásánál elégedetlenséget generál, akkor a céges családi nap biztosan nem lesz hatékony csapatépítő tevékenység.


Természetesen egy nagyobb vállalat esetében az időpont megfelelősége bonyolultabb kérdés, hiszen olyan nincs, hogy mindenki ráérjen. Ilyenkor is célszerű kikérni a munkatársak véleményét (például egy körbeküldött szavazással, amelyen legalább 3 lehetséges dátum szerepel). Amennyiben úgy látja, hogy egy időpont nem felel meg mindenkinek, a nagyobb vállalkozások esetén sem célszerű fejvesztés terhe mellett elvárni a jelenlétet, ha az hétvégére, vagy épp kivett szabadságra esik. Inkább szervezzen két családi napot!

 

#2 Hol kerüljön megtartásra a céges családi nap?

Egy rendezvény helyszínének, így a céges családi nap helyszínének kiválasztása is több tényezős feladat. Fontos természetesen, hogy a családi nap alkalmával a gyermekek is szabadon mozoghassanak, ezért mindenképp érdemes biztonságos, zártabb helyszínt találni – és nem szabad megfeledkezni a programokról sem, amelyeknek elegendő teret kell biztosítani. 


A szervezéskor emellett azonban arra is érdemes odafigyelni, hogy a helyszín könnyen megközelíthető legyen akár tömegközlekedéssel vagy autóval is, és a parkolás se jelentsen gondot, vagy több ezer forint költséget a kollégák számára.


Amennyiben úgy látja, hogy mindennek megfelelő helyszín nem talál, úgy érdemes akár alternatív megoldásokban is gondoskodni, és céges buszt, vagy egyéni taxikat fizetni a kollégák számára, ezzel is növelve elégedettségüket.

 

Ha még nem találta meg a tökéletes helyszínt kisebb létszámú családi napjához, ide kattintva megismerheti a mi kínálatunkat: céges családi nap helyszínek Budapesten

 

#3 Mettől meddig tartson a céges családi nap?

Amennyiben a céges családi nap nem egy sima hétköznapra esik, ahol elvárható a kollégáktól hogy a munkaidőt bent töltsék, a családi napot érdemes rugalmasra megszervezni. 


Minden család életvitele más, és a hétvégéken akár plusz programokkal is számolni kell esetükben, így az igen nehezen valósítható meg, hogy -tól-ig időpontot tűzzön ki kötelező jelleggel a családi nap szervezésekor. Ez fokozottan igaz a kisbabás vagy kisgyermekes családokra, ahol a napközben alvás még szükséges! 


Mindenki sokkal nyugodtabban érkezik, és elégedettebben távozik majd akkor, ha a céges családi naphoz rugalmasan áll – és a jelenlétet inkább örömmé teszi, mint kötelezettséggé.
 

#4 Milyen programokat szervezzek a céges családi napra? 

A céges családi nap programkínálata rendkívül széles skálán mozoghat, amelyet befolyásol a helyszín, az időpont, a létszám, és a vendégek összetétele is. Éppen ezért általános igazságokat nem tudunk felsorakoztatni a családi napok programjaira vonatkozóan.


A legfontosabb, hogy a rendezvényen mindenki jól érezze magát, és olyan programok kerüljenek beillesztésre amelyek közül néhányat a jelenlévő összes korosztály élvezhet. Ahhoz, hogy a programszervezésre is felkészülhessen, és a családi nap főbb vonalát zökkenőmentesen tudja megszervezni, érdemes a kollégáktól pontos visszajelzést kérni – akár egy kitöltendő kérdőív formájában.


A leggyakrabban ezekre a kérdésekre érdemes választ találni:
-    Várhatóan hányan érkeznek majd a céges családi napra? (Hány fő gyermek, hány felnőtt?)
-    Hány évesek a gyermekek?
-    Várhatóan hánytól hányig tudnak részt venni a céges családi napon?
-    Van-e a résztvevők között speciális igényű gyermek?
-    Van-e a résztvevők között ételallergia?
 

#5 Milyen ételekkel, italokkal készüljek a céges családi napra?

Biztosan feltűnt, hogy a fenti rövid kérdéslista egyik fontos elemként emeltük ki az ételallergiákat is. Nem véletlen, hiszen a céges családi nap egyik legfontosabb háttér-eleme a catering, amelyet szintén nagy pontossággal kell tudni megszervezni.


Ehhez sem árt tudni, hogy hány, és milyen korú gyermekeket várhat a rendezvényre – hiszen az ő számukra a legjobb, ha külön ételekkel készülünk! Minden szülő ismeri az asztalnál kialakuló alkudozást, azt, hogy a gyerkőc kapásból, kóstolás nélkül utasítja el a finomabbnál finomabb falatokat… Ezt érdemes elkerülni azzal, hogy a gyerekek általános kedvenceit, könnyen fogyasztható, finom falatokat is tálalunk. 
 Kapcsolódó

Szabadtéri esküvő szervezés tippek

Szabadtéri esküvő szervezés tippek: ezekre ügyelj, ha szabadtéri esküvőt...

Hiszen a szabadtéri esküvő nem csak nagyszerű élményeket, de néhány akadályt is gördíthet eléd, amire érdemes már a szervezéskor felkészülni. Mivel a mi kis esküvői éttermeink esetében is sokan választják a teraszt vagy a kertet, így tapasztalatunk bőven akad azzal kapcsolatban, hogy mi is jelenthet problémát. Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a szabadtéri esküvőkről, amire érdemes gondolnod!

Tovább
5 tipp a tökéletes esküvőért

5 tipp a tökéletes esküvőért, amiről nem beszélnek a filmekben, magazinokban!

Szinte minden lány álmodozott kiskorában az esküvőjéről… A legtöbbünk tervek garmadával indul neki a szervezésnek, és éppen ezért sokaknak stresszes is lehet ez az időszak – pedig valójában ez életed egyik legszebb időszaka. Életed Nagy Napján pedig, nem csoda ha arra vágysz, hogy minden részlet stimmeljen… és hogy mivel érheted ezt el? Egy kis előrelátás, és fő a lazaság! Ezeket a tippeket érdemes megfogadnod, hiszen hidd el – visszagondolva a kis „hibákra” is jó emlékként gondolsz majd!  

Tovább
Esküvőszervezés a karantén ideje alatt

Esküvőszervezés a karantén ideje alatt: hozd ki a legtöbbet ebből az...

Ez az időszak – bár valóban az esküvő megtartására és a bejárásokra nem alkalmas – rengeteg szuper lehetőséget tartogat számodra is. Az alábbiakban felsoroltunk 5 dolgot, amit érdemes elvégezned a karantén ideje alatt is – hogy a zárlatok feloldásával a lehető leghamarabb rendezhesd meg életed Nagy Napját!

Tovább

X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Csak catering
Pierrot
Spíler
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Pest-Buda Terasz
Baltazár Grill
Jamie's Italian
Jamie Oliver's Pizzeria