Esküvői helyszínek: hogyan válaszd ki a tökéletes esküvői helyszínt Budapesten?

Esküvői helyszínek: hogyan válaszd ki a tökéletes esküvői helyszínt Budapesten?

Életed nagy napja minden szempontból különleges: mikor kimondjátok a boldogító IGEN-t, biztosak vagyunk benne, hogy Te is mindent tökéletesnek szeretnél látni. Ide tartozik az esküvői helyszín is, amelynek kiválasztása felelősségteljes, és sokszor nem könnyű feladat…

Ha már foglalkoztál egy picit a gondolattal, hogy milyen esküvőt is álmodtál meg magadnak (és melyik nő ne tette volna? :) ), akkor mára már bizonyára van elképzelésed az esküvői helyszínekről is. Romantikus legyen és elegáns? Vagány és bulis? Esetleg különleges és felejthetetlen? Mindegy, milyen esküvői helyszínt álmodtál meg, ha egy kisebb létszámú eseményre készülsz Budapesten, és szeretnéd az esküvői vacsorát egy felejthetetlen helyszínen tartani, van néhány tippünk! 

Vedd fel a kapcsolatot kollégáinkkal az alábbi form kitöltésével – és ők készséggel segítenek megtalálni a számodra tökéletes esküvői helyszínt – vagy fedezd fel a legnépszerűbb esküvői éttermeinket az alábbiakból! 


Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café

 

Esküvői helyszínek: ha elegáns, romantikus teret álmodtál meg

A legtöbb nő számára az esküvői helyszínek legfontosabb követelménye a romantikus hangulat és az elegáns, mégis lezser megjelenés. Nem véletlen, hogy hazánkban megannyi menyasszony választja híres Pierrot éttermünket: a kellemes hangulatú, romantikus étterem hátsó kertjében egy igazán varázslatos esküvői helyszínt találhatsz, ami minden igényednek megfelel majd! 

 


Ha egy picit a modernebb esküvői helyszínek felé kacsintgatnál, a 21 Magyar Vendéglőt ajánljuk figyelmedbe: a 21. századi modern magyar étterem kellemesen elegáns, mégis kötetlen hangulata tökéletes esküvői helyszínné teszi.

 


 

 

Esküvői helyszínek: ha családias, kötetlen esküvői helyszínt keresel

Ha kevésbé a klasszikusan elegáns esküvői helyszíneket kutatod, és sokkal inkább egy kellemes, családias hangulatú éttermet álmodtál meg a Nagy Nap végére, a Pest-Buda Vendéglő tökéletes megoldást nyújthat számodra is. A nagymama főztjének házias ízvilága csak hab a tortán: hiszen itt végre tényleg együtt lehetsz szeretteiddel!

 


A Te családod is igazán különleges? Szeretitek a hangos beszédet, az olaszos életvitelt? A Jamie’s Italian tökéletesen passzol az olyan rokonsághoz, ahol nincsenek tabuk!

 

 

 

Esküvői helyszínek: ha egy vagány, bulis helyszínt keresel

…és persze vannak, akik az esküvőre egy hatalmas buliként tekintenek. Jöhetnek a haverok, a barátok, és az se baj ha az este egy vérbeli, felejthetetlen party-ba fullad? A Spíler Shanghai Secret Bar-jában zárt körűen ünnepelhetitek, hogy összekötöttétek végre az életeteket! 

 


Ha a bulisabb esküvői helyszíneket keresed, de ennél azért jobban visszafognátok magatokat, a Spíler Buda tökéletes választás: itt minden vendéged igazi sztárnak érezheti magát – de persze Téged senki sem ragyoghat túl! 

 

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café

 

Hogyan válasszunk esküvői helyszínek közül – Minden, amit tudnod kell!

Az esküvő helyszínek kiválasztása létfontosságú szerepet játszik a nap sikerében, és kétségtelenül az egyik legnagyobb esküvőszervezési döntés, amelyet meg kell hoznod. Az esküvői helyszínek keresése valószínűleg minden új jegyes pár esküvőtervezési ellenőrzőlistájának élén áll, és annyi választási lehetőség mellett – hogyan szűkítheted le?

Csakúgy, mint egy ingatlan megtekintésénél, könnyű túlizgulni és beleszeretni egy helybe anélkül, hogy a gyakorlati dolgokra gondolnánk. Az esküvő megtervezése érzelmi folyamat, de fontos, hogy az eszeddel ugyanúgy gondolkodj, mint a szíveddel. Logikai szempontból a választott esküvői helyszínek határozzák meg a meghívható vendégek számát, a dekorációs lehetőségeket, a szolgáltatásokat, az esküvő dátumát, és ez nagy hatással lesz az esküvői költségvetésre is, ezért fontos, hogy ezek szükségletét mind előre lefixáljátok magatok között, hogy tudjátok pontosan mik is az elvárásaitok!

Hogyan válasszunk az esküvői helyszínek közül? Szeretnénk segíteni a döntés meghozatalában ezért most néhány tippet adunk hozzá. Függetlenül attól, hogy még csak tervezgetsz, vagy éppen az esküvői helyszínek keresésének elején jársz, megvannak a tippjeink, amelyek elengedhetetlenek a megfelelő esküvői helyszínek kiválasztásánál.

 

Hogyan válasszunk esküvői helyszínek közül - 5 szakértői tipp az álomhelyszín megtalálásához

 

1.    Esküvői helyszínek – Első szempont a kapacitás

 

Annak eldöntése, hogy nagy kapacitású esküvői helyszínek között, vagy kisebb esküvői helyszínek között keresgéljünk már az esküvő tervezés elején nagyon fontos. Ez az első lépés a felmerülő esküvői helyszínek választásának szűkítéséhez. A helyszín mérete hihetetlenül fontos, és hatással lesz a költségvetésre és a vendégek hangulatára is. Ha túl kicsi, és a helyiség fülledtnek és túlzsúfoltnak hat majd, ha túl nagy, akkor a vendégek elveszettnek és hidegnek érzik majd a helyet.

Készíts vendéglistát, hogy pontosan tudd milyen kapacitású helyszínre van szükséged. Mindig olyan helyszínt válasszunk, ahol néhány plusz ember is elfér.

Amikor egy hely üres, nehéz elképzelni, hogyan fog kinézni, ha tele van feldíszített asztalokkal. Emiatt mindig azt tanácsoljuk, hogy egy esküvői helyszínt nézzetek meg élőben is. Ha akkor sem feldíszítve látjátok, kérjetek olyan fotókat vagy videókat, amiken fel vannak díszítve a helyszínek, így Ti is jobban el tudjátok képzelni. Egy másik tipp, hogy kérd el a terem befogadóképességének elrendezését, ez jó képet ad arról, hogy mennyi hely van, és milyen kényelmesen férnek el a vendégek.

 

2.    Esküvői helyszínek elhelyezkedésének fontossága

Az esküvői helyszínek kiválasztásánál képzeld el, hogyan tudják a vendégeid megközelíteni a helyszínt. Ha nem helyiek, akkor célszerű olyan helyszínt választani, amely könnyen megközelíthető, szálláshellyel rendelkezik a helyszínen vagy szállodák vannak a közelben. Ha külföldről érkeznek vendégeid, vedd azt is számításba milyen messze van a legközelebbi nemzetközi repülőtér?

Ezeknek a tényezőknek szerepet kell játszaniuk a döntéshozatalban; a vendégek kényelme és élménye fontos. A távoli hely kisebb vendéglistát jelenthet – ezt tartsd szem előtt, amikor az esküvői helyszín kiválasztásán gondolkodtok.

 

3.    Esküvői helyszínek kiválasztása költségvetés alapján

Költségvetésből megtervezni egy esküvőt nem jelentéktelen dolog – még a legszervezettebbek is alábecsülhetik a rejtett esküvői költségeket! Megfelelő tervezés nélkül nagyon könnyen elragadhat a helyszínek és beszállítók kiválasztása. Mielőtt elkezdenéd a keresést, készíts egy esküvői költségvetést a pároddal, hogy pontosan tudjátok, mennyit engedhettek meg magatoknak, és mire mennyi összeget szánnátok.

 

4.    Esküvői helyszínek kiválasztása szezonálisan

Mesés szabadtéri tavaszi vagy nyári esküvőt terveztek? Ha igen, győződj meg arról, hogy az esküvői helyszínnek van egy gyönyörű szabadtéri szertartási helye, legyen az kerti helyszín, gyönyörű terasz vagy akár sátor. Ha szeretnél néhány esküvői fotót emlékezetessé tenni, egy gyönyörű virágos kerttel vagy egy tóval rendelkező helyszín mesés hátteret biztosít minden pillanatához.

Vagy talán egy hangulatos téli esküvő inkább a te stílusod? Rengeteg téli esküvői helyszín alkalmas egy téli csodaország témájú esküvőhöz. A rusztikus pajta esküvői helyszínei nagyszerű lehetőséget kínálnak a sífaház hangulatának megteremtésére – és ahol zúgó tűz van, az mindig plusz!

Az esküvői helyszín ára nagymértékben függ attól az évszaktól, amikor házasodni szeretnénk. Az árak a főszezonon kívül gyakran sokkal olcsóbbak, míg a főszezon hónapjában horribilis összegekkel is találkozhatunk.

 

5.    Esküvői helyszínek téma választása

Gondold át, hogy a helyszín megfelel-e a kívánt esküvői esztétikának. Ha elbűvölőre vágysz, egy lenyűgöző vidéki ház vagy egy impozáns otthon jöhet számításba – luxus esküvői helyszínt szeretnél, ha a csillogás a cél. Az elegáns, modern hangulathoz egy raktári esküvői helyszín tökéletes lehet. Te és a párod szerettek a szabadban lenni? Gondolj egy kerti sátorra, vagy egy kastélyesküvői helyszínre nagy területtel.

A helyszín akár az esküvői ruha kiválasztását is befolyásolhatja. Fontold meg a helyszín formalitását, azt, hogy az időjárás hogyan befolyásolja, és a létesítményeket.
 
X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café