Esküvői rendezvényhelyszínek: mutatjuk a legjobb éttermeket a nagy napra!

Esküvői rendezvényhelyszínek: mutatjuk a legjobb éttermeket a nagy napra!

Esküvői rendezvényhelyszínt keresel életed nagy napjára? Ismerd meg a legjobb éttermeinket erre az alkalomra stílusok szerint, hogy könnyebb legyen a választás!

Az esküvői rendezvényhelyszín kiválasztása nem könnyű feladat: rengeteg elvárásnak kell megfelelnie egy helynek amellett, hogy természetesen mutatnia kell a leendő pár személyiségét, hangulatában illeszkednie kell az eseményhez is. Ha még Te sem találtad meg az igazit, és szeretnél egy kis áttekintést nyerni a lehetőségeidről, az alábbi cikkünkben stílusok alapján mutatjuk be legjobb esküvői éttermeinket! 

Esküvői rendezvényhelyszín elegáns, romantikus környezetben: a Pierrot étteremben

Esküvői rendezvényhelyszín

Ha álmaid netovábbja egy igazi hollywoodi szépségű esküvő, ahol romantikus környezetben, varázslatos dekorációk között ünnepelhettek, a Pierrot étterem el fogja nyerni tetszésed. Ez az éttermünk a Budai Várnegyed egyik páratlan szépségű utcájában található, nem messze a házasságkötő teremtől, így praktikus és jó választás egyben.
Az étterem lezseren elegáns hangulata tökéletes hátteret biztosít egy kifinomult esküvő számára, nemzetközi fine dining fogásaival pedig elkápráztathatod a vendégsereget! 


Ráadásul, ha a lehetőségektől függően szeretnétek inkább szabadtéri esküvőt szervezni, ez az esküvői rendezvényhelyszínünk erre is kínál megoldást: az étteremhez tartozó gyönyörű zűrt kerthelyiségben is tarthatjátok a vacsorát. 


Ismerd meg jobban romantikus és elegáns esküvői rendezvényhelyszínünket IDE kattintva!

 

Ha valamelyik Zsidai Rendezvényhelyszín felkeltette az érdeklődésed, kérj árajánlatot az alábbi űrlap kitöltésével!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café

 

Esküvői rendezvényhelyszín családias, meghitt hangulattal: a Pest-Buda Bistro-ban

Esküvői rendezvényhelyszín

Ha az esküvőt inkább egy igazán meghitt és kellemes családi eseményként képzeled el, ahol feszengésektől mentes, szinte otthonos hangulatban ünnepelhettek, a Pest-Buda Bistro-t ajánljuk figyelmedbe. 


Ez a helyszínünk szintén a Budai Várnegyedben várja kedves vendégeit barátságos hangulatával és ínycsiklandó magyar ételeivel. A nagymama főztjének házias ízvilágát képviseli konyhánk, amelynek az idősebb vendégek is örülni fognak – így biztosan mindenki jól érzi majd magát a nagy napon. 


Ismerd meg jobban meghitt esküvői rendezvényhelyszínünket IDE kattintva

 

Esküvői rendezvényhelyszín vagány, vidám környezetben: a Spíler Shanghai Secret Bar-ban

Esküvői rendezvényhelyszín

Vagy inkább arra vágysz, hogy az esküvőd egy nagy party legyen, ahol a barátok, rokonok körében bulizhatsz? Erre is van lehetőség! A Spíler Shanghai Secret Bar a Gozsdu udvar nyüzsgő forgatagában fergeteges hangulatot ígér: rendezvényhelyszínként fenntartott különteremként itt magatok lehettek, élvezhetitek a zárt körben tartott eseményt úgy, ahogy megálmodtátok. Akár DJ pulttal, koktélokkal – hogy minden adott legyen életed legnagyobb bulijához.


Ismerd meg jobban vagány és bulis esküvői rendezvényhelyszínünket IDE kattintva
 

 

Esküvői rendezvényhelyszín szűk családi körnek: a Jamie Oliver’s Italian-ban

Esküvői rendezvényhelyszín

Azok számára, akik szeretnék méltó környezetben megünnepelni ezt a csodás eseményt, azonban csak egy kis létszámú, szűk családi körben tartott esküvőt szerveznének, a Jamie Oliver’s Italian különtermében tudunk helyet kínálni.


A híres brit sztárséf éttermében a kiváló ételek és a szuper hangulat garantált, az üvegfalakkal elválasztott különterem pedig a privát szférát is biztosítja.


Ismerd meg jobban kis esküvői rendezvényhelyszínünket IDE kattintva
 

Ne felejts el árajánlatot kérni és időpontot egyeztetni helyszínbejárásra! Töltsd ki az alábbi űrlapot!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café

 

6+1 tipp, hogy az esküvői rendezvényhelyszínek közül a legjobbat válaszd ki

Olyan esküvői rendezvényhelyszínt szeretnél, amely nem csak a pénztárcádnak és a vendégszámnak, hanem a stílusodnak is megfelel? Tekintsd meg 10 legjobb tippünket a megfelelő esküvői rendezvényhelyszínek közüli választásához, és legyen valóság, amiről eddig csak álmodtál!

 

1.    Kezd el korán az esküvői rendezvényhelyszínek böngészését

 

Az esküvői rendezvényhelyszíneket (és ami azt illeti, az összes szolgáltatók) általában egy évre vagy akár többre előre lefoglalják a buzgó mennyasszonyok. Tehát ha valóban álmaid helyén szeretnéd megtartani az esküvődet és már ki van tűzve a nagy nap dátuma, kezd meg minél előbb az esküvői rendezvényhelyszín keresését, és a lehető leghamarabb ütemezd be a helyszínek meglátogatását is.

Csak ne feledd, hogy akár télen, tavasszal, nyáron vagy ősszel lesz az esküvőd, az időjárástól függetlenül az esküvői rendezvényhelyszínek közül a legjobbat kell megtalálnod! Ha szabadtéri partit rendezel, mindig készíts készenléti tervet: jó ötlet minden esetre bejutni egy belső térbe vagy egy sátorba.

 

2.    Esküvői rendezvényhelyszínek lokáció szerint

Sok mindent meg kell fontolni, amikor kiválasztjuk, hol szeretnénk megkötni az életre szóló köteléket. Annak ellenére, hogy ez a Te nagy napod, nem szeretnéd arra késztetni a vendégeidet, hogy túl hosszú utat tegyenek meg! Gondolj olyan dolgokra esküvői rendezvényhelyszínek választása közben, mint:

  • Milyen közel van a helyszín a legközelebbi pályaudvarhoz?
  • Vannak a közelben szállodák vagy egyéb szállások?
  • Viszonylag könnyű eljutni a helyszínre, vagy teljesen eldugott helyen van-e?
  • Hozzáférhető a mozgáskorlátozottak számára?
  • Milyenek a parkolási körülmények?

Ha hétköznapi esküvőt tartasz, akkor az ingázási időt is érdemes figyelembe venni – különösen, ha olyan helyen házasodsz, ahol nagy a forgalom!

 

3.    Vendégszám alapú választás az esküvői rendezvényhelyszínek között 

Mire elkezded keresni a helyszínt, nagyjából tudnod kell, hányan fognak részt venni rajta. A méret határozottan számít, amikor az esküvői rendezvényhelyszínekről van szó. Hiszen nem akar 200 vendéget bepréselni egy 20 fős helyre, se fordítva! Legyen elegendő hely az asztal elrendezésének, az ülőalkalmatosságoknak és a táncparkettnek, de a vendégek kényelmes mozgásának is.

 

4.    Miért számít a költségvetés az esküvői rendezvényhelyszínek kiválasztásánál

Az esküvői költségvetés. A legtöbb pár végül a legnagyobb részt a helyszínre költi el!

A trükkös dolog az, hogy a helyszín árazása nem egészen világos és egyszerű. Persze, ott van a terembérleti díj, de az asztalok, székek, terítők, étkészletek, italos edények, parkolás, biztosítás, vendéglátás, tortavágás, további órák, mind megdobhatják az esküvői rendezvényhelyszínek alap árait! Éppen ezért ezt mindenképp fontos előre tisztázni, és ez alapján meghozni a végleges döntésünket.

 

5.    Esküvői rendezvényhelyszínek kiválasztása az esküvő stílusa szerint

Tudod milyen stílusú esküvőt szeretnél? Formális vagy tradicionális lesz? Beltéren vagy kültéren? Ultramodern vagy szabad szellemű? Éjjel vagy nappal kerül megrendezésre? Gyerekeket szívesen látsz, vagy csak felnőtteket? Szűkkörű vagy hetedhét országra szóló lagzit tervezel?

Ha meghatároztad esküvő stílusát, mielőtt elkezdenéd a helyszín keresését, valóban leszűkítheted a keresést. Ha pedig olyan helyszínt találsz, amely tökéletesen megalapozza az esküvői stílust, amit megálmodtál, akkor minden egyéb részlet természetesen a helyére kerül.

 

6.    Döntsd el mi fontos Számodra

Mielőtt elköteleznéd magad egy helyszín mellett, gondold át, hogy mik szerepelnek az esküvői listád első helyein.

  • Szabadtéri szertartás?
  • Sátras buli?
  • A saját alkohol bevitelének lehetősége?
  • Legyen privát?
  • Legyen szállási lehetőség is?

Ha van egy listád azokról a dolgokról, amelyeket valóban szeretnél, az természetesen leszűkíti a helyszíni lehetőségeket. Közöld a kötelező dolgokat azokkal a helyszínekkel, amelyeket fontolóra vettél, hogy lássák, mik az elvárásaid és hogy meg tudják-e valósítani.

 

+ 1 Bízz a megérzéseidben

Miután több helyszíni látogatást végeztél, előfordulhat, hogy az esküvői rendezvényhelyszínek listája az összes felállított elvárásnak megfelelnek. Ezen a ponton már csak a saját megérzéseid és véleményed dönthet!

Kérdezd meg magadtól, hogy melyik helyszín hozott leginkább lázba? A személyzet rendkívül tapasztaltnak és professzionálisnak tűnik, valamint őszintén izgatott leszel, ha arra gondolsz, hogy a nagy napod ott lesz megtartva? Ha elég szerencsés vagy, hogy több olyan esküvői rendezvényhelyszínnel rendelkezel, amelyek megfelelnek általános kritériumaidnak és költségvetésednek, válaszd ki azt, amelyikben a legjobban érezted magad!

 

Megtaláltad a tökéletes esküvői helyszínt nálunk? Akkor ne hezitálj és kérj ajánlatot!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café

 

 

Városi esküvőt tervezel? Így találd meg a tökéletes esküvői rendezvényhelyszínt!

 

Mielőtt meghatároznátok a közelgő esküvő dátumát, először el kell döntenetek, hogy hol tartsátok azt. Ez az egyik első esküvőszervezési feladat, amelyet párként meg kell oldani. A lakhely, az esküvő esztétikája és a családtagokhoz való közelség mind olyan tényezők, amelyeket figyelembe kell venni az esküvői rendezvényhelyszín választása során. Ha városi esküvőt tervezel, akkor ezekkel a tényekkel érdemes tisztában lenned, mielőtt lefoglalnád az esküvői rendezvényhelyszínt!

 

Esküvő a városban a tökéletes esküvői rendezvényhelyszínen

 

A városi esküvők nagyszerűek azok számára, akik egy hétvégére tervezik esküvőjüket. Ha a vendégek a városban tartózkodnak az esküvő hétvégéjére, több bejárható látványosság és éjszakai élet várja őket a hétvégén vagy akár a fogadás után is. Sokkal egyszerűbb lesz esküvői rendezvényhelyszínt is találni, hiszen rengeteg éttermi, szállodai és egyéb lehetőség áll rendelkezésre a városban. A párok kihasználhatják Budapest szépségét, és tervezhetik a város főbb látványosságainak környékére a ceremóniát, ami biztosan mindenki számára felejthetetlen lesz.

 

Érdemes azonban szem előtt tartani, hogy ha az esküvő a főszezonban van, előfordulhat, hogy meg kell osztania egy helyszínt egy másik különleges alkalommal. Annak érdekében, hogy enyhítsük a városi esküvő megszervezésével járó stresszt, összegyűjtöttük azokat a tényeket, amikről tudnod kell egy esküvői rendezvényhelyszín lefoglalása előtt. Íme hét fontos tényező, amelyet szem előtt kell tartani egy városi esküvő megtervezésekor a szakértők szerint.

 

Használd ki a várost, mint esküvői rendezvényhelyszín

 

Egy nagyváros több lehetőséget kínál a szolgáltatók terén, így rengeteg lehetőség közül választhatsz az esküvő megtervezésekor. Minél nagyobb a város, annál szélesebb a lehetőség. A párok kihasználhatják azt a tényt, hogy minden szolgáltatói kategóriában számos csodálatos lehetőség közül választhatnak és hogy minden esküvői rendezvényhelyszín különböző szolgáltatásokat kínál nagyvárosi környezetben, mint egy vidéki esküvői rendezvényhelyszínen.

 

Parkolási lehetőséget az esküvői rendezvényhelyszínen

 

A városi esküvő megtervezésekor döntő fontosságú, hogy legyen valamilyen parkolóhely vagy egy könnyen megközelíthető terület a taxik vagy sofőrszolgálat le- és átvételére. Több mint valószínű, hogy a meghívott esküvői vendégek szinte mindegyike kocsival fog érkezni, így tájékozódjunk előre az esküvői rendezvényhelyszíntől, hogy milyen lehetőségeink vannak a parkolásra, valamint milyen mértékben.

 

Esküvői rendezvényhelyszín foglalt szállással

 

Ha sok vendéged szeretne szállást kérni, akkor megfontolhatod, hogy egy adott helyen szállásolj el mindenkit az esküvői rendezvényhelyszín közelében. Ez biztosítja vendégeidnek, hogy könnyen lepihenhessenek az esküvő után. Még akkor is, ha a vendégek helyiek, érdemes megkérdezni őket, hogy szeretnének-e szállást, ugyanis a város különböző részei is elég messze lehetnek. Emellett a városban is több lehetőség kínálkozik a szállodákra, így a szállodai szállások könnyebben megoldhatók a vendégek számára, mivel több lehetőség közül választhatunk.

 

Tervezz költségvetést

 

Fontos, hogy előre megbeszéljük, mire tervezünk költeni. A költségvetésnek meg kell egyeznie az eseménnyel kapcsolatos elvárásainkkal. Bár a nagyvárosok kétségtelenül számtalan lehetőséget kínálnak arra, hogy különböző árkategóriájú rendezvényeket rendezzenek, váratlan költségek mindig előfordulhatnak.

 

Fontold meg a beltéri tereket a kültéri helyett

 

Míg a kültéri városi terek lenyűgöző kilátást nyújtanak a városra, fontos figyelembe venni a zajt és az intimitás szintjét, amelyet a ceremónián kívánnak. Ha a ceremónia vagy a fogadás egy belvárosi területen, kültéri területen zajlik, fennáll annak a lehetősége, hogy a közeli helyekről túlcsordul a zaj.

 

Gondolj előre a logisztikára

 

A városi forgalom, a parkolás és az állóképességi szabályok jelentősen befolyásolhatják a rendelkezésére álló időt. Ezért ezeket is kalkuláljátok be az időrend megalkotása során.

 

Készülj fel közös helyszínre vagy szállítókra

 

A város magasabb lakossága miatt előfordulhat, hogy meg kell osztani a helyszínt, ha egy adott helyszínt szeretnénk egy adott időpontban. Ez nem jelenti azt, hogy a rendezvényed egy időben fog megtörténni, azonban ritka, hogy egy helyszín vagy eladó a teljes esküvői hétvégét csak neked tartsa fenn a csúcsszezonban. Egy jó módszer ennek kezelésére az, hogy folytassunk nyílt beszélgetéseket [helyszíneivel és eladóival] arról, hogy mit terveznek még az esküvői hétvégére, hogy teljes mértékben tisztában legyenek kötelezettségvállalásaikkal.
 

 
X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café