Karácsony a cégnél: ötletek az ünnepi szezonra, amivel építheted a csapatot

Karácsony a cégnél: ötletek az ünnepi szezonra, amivel építheted a csapatot

Közeledik a karácsony, az ünnepi időszak. De mit tehetsz azért, hogy kollégáid az irodában is átélhessék a készülődés hangulatát?

Az év vége káprázatos ragyogása, az ünnepi várakozás és a tél csodálatos hangulata a legtöbb ember számára várva várt időszak, amelyet szeretünk megélni, átélni, és megünnepelni – akár egy teljes hónapon át decemberben. Otthonunkat ilyenkor ünnepi hangulatba öltöztetjük, előkerülnek a karácsonyi filmek és zenék, és a családdal együtt várjuk a Karácsonyt, mint a legszebb ünnepet az évben. De mit tehetünk a munkahelyen? Cégvezetőként, HR-esként hogyan teheted szebbé ezt az időszakot a kollégák számára, hogy ne csak otthon élvezhessék a várakozást? Mutatunk néhány tippet! 

Öltöztesd karácsonyi hangulatba az irodát! 

A karácsonyi dekoráció, a tél jellegzetes illatai és ízei az otthonokba lassan már beköltöznek – miért ne lenne ez így az irodában is? Ne feledd, hogy kollégáid akár napi 8-10 órában is ezek között a falak között élnek. Sokan még otthonukban sem töltenek ennyi időt (pláne nem ébren), ezért fontos, hogy jól érezzék magukat! Otthonos, meleg hangulatot teremthetsz néhány egyszerű dekorációval, valamilyen karácsonyi illatosítóval és persze az elmaradhatatlan karácsonyi zenékkel. 

 

Adventi kalendárium – kollégáknak

Az advent a várakozásról szól, ahol az apró ajándékoknak, kisebb kedvességeknek is fontos szerepük van. Találj hát ki egy kellemes módot, hogy ezt a kollégák az irodában is átélhessék! Készíts például adventi naptárat, amelyből a kollégák minden héten/minden nap kaphatnak valamit.


Ha ehhez túl sokan vagytok, akár adventi céges nyereményjátékként is hirdetheted: készíts szerencsekereket amit megpörgetve minden nap/héten apró ajándékokat nyerhetnek a kollégák, vagy sorolj akár a kalapból. Nem is az ajándék, sokkal inkább ennek rituáléja a fontos! 

 

Ne feledkezz meg a karácsonyi céges buliról! 

A karácsonyi céges buli a legtöbb vállalkozás számára már rendszeres programnak számít az év vége felé, és Nektek sem kéne kihagyni ezt a lehetőséget. Ezen az alkalmon együtt ünnepelhettek, közös élményeket szerezve, kellemes hangulatban.


Ha idén Te szervezed a céges karácsonyi bulit, az alábbi form segítségével kérheted ajánlatunkat legnépszerűbb helyszíneinkre! 

 

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café

 

Engedj egy kis ünneplést, az irodában is! 

Természetes, hogy az adventi időszakban is elvárod a korábbi teljesítményt kollégáidtól, azonban a jó hangulatot akár napi egy, pár perces intermezzo is megalapozhatja. Amikor csak tehetitek, engedj hát nekik egy kis ünneplést! Legyen szó akár csak egy közös karácsonyi teázásról (forraltborozásról?), akár egy rövid sétáról az adventi vásárban, vagy éppen egy lazább időszakban egy délutáni közös mézeskalács díszítésről, a lényeg, hogy átéljétek az ünnepi szezont! 

 

Karácsonyi ajándékozás, egymás között

Sok cég életében még ma is nagyon divatos dolog gyerekkorunk módszere, a karácsonyi „húzás”. Ilyenkor a kollégák egy kalapból kihúzzák egymás nevét, és karácsonyra megajándékozzák egymást, ami szuper ötlet, ha összetartó a csapat.


Ha szeretnéd egy kicsit lazábbra venni a figurát, az ajándékozást azonban úgy is megtarthatjátok, hogy mindenki hoz valami univerzális apróságot, majd a céges karácsonyfa alól mindenki választhat magának egy ajándékot – csomagolás alapján. Mindegy, hogy hogy csináljátok, a lényeg, hogy az ajándékozás a karácsony velejárója, amit érdemes vállalati szinten is megtartani! 
 
X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café