Rendezvény ajánlatkérés

A kis esküvő előnyei: ezért érdemes megfontolnia, hogy kis létszámú esküvőt tartson a világra szóló lagzi helyett!

A kis esküvő előnyei: ezért érdemes megfontolnia, hogy kis létszámú esküvőt tartson a világra szóló lagzi helyett!

Míg az elmúlt néhány év az esküvői trendek alapján a hetedhét országra szóló lakodalmakról, az akár több száz fős esküvőkről szóltak, addig idén valami megtörni látszik: a kis esküvők, a kis létszámban, szűk családi körben tartott menyegzők egyre elterjedtebbé válnak.


Nem is csoda, hiszen ha szíve leghőbb vágya nem a több száz fős vendégsereg, akkor egy kis esküvő sokkal többet nyújthat. Nézzük a kis esküvők egyértelmű előnyeit! 

#1 A kis esküvők előnye árban: prémium kategóriás esküvő – köszönhetően a kis létszámnak

Kétség sem férhet hozzá, hogy egy esküvő megszervezésekor a legtöbb költség az étkeztetéssel és a helyszínbérléssel jár. Mind a catering, mind pedig az esküvői étterem bérlésének ára nagyban függ azonban a létszámtól! 


Mit jelent ez a gyakorlatban? Minél kisebb létszámmal rendezik meg életük Nagy Napját, annál kevesebb főre kell elosztani a rendelkezésre álló költségkeretet, amelynek köszönhetően akár kisebb büdzsével is megálmodhatja saját, prémium minőségű esküvőjét – ahol semmiről sem kell lemondania.

 

#2 Kis esküvő, kis gond – a vendéglista összeállításakor

A leendő pár egyik legfontosabb feladata az esküvőszervezés során a meghívottak listájának összeállítása. Ha már Ön is belekóstolt ebbe a részbe és a létszám még nem került meghatározásra, biztosan ismerős a „lánc”, amely ilyenkor beindul: „Ha az unokatesó barátnőjét meghívtuk, akkor a szomszéd nénit is illene – aki hozná a férjét, és akkor még nem is beszéltünk a távoli rokonokról…” 


Nos, a kis esküvők egyik legnagyobb előnye éppen ebben rejlik: mivel vállaltan nem hívják meg minden kedves ismerősüket a lagzira, így biztosan nem is lesz belőle sértődés! Elég csak a valóban közeli rokonokat, barátokat értesíteni az esküvőről.

 

#3 A kis esküvő érzelmi előnye: egy igazi kaland, élmény, csak a szeretteivel!

Élete Nagy Napja felejthetetlen kaland lesz, amelyről akár még évtizedek múlva, az unokáknak is mesélhet, bemutatva a legszebb esküvői fotókat és videókat, visszaemlékezve a legszebb pillanatokra. 


Életünk legszebb pillanatai pedig a legtöbb esetben nem fél-idegenekkel, távoli rokonokkal szövődnek, hanem a közeli családdal, legjobb barátokkal! Nem egy menyasszony idegeskedett már esküvőjén azért, mert a több száz fős vendégsereg mindegyike szeretett volna egy közös fotót – és közben szép lassan eltelt a Nagy Nap… Egy kis esküvőn, szűk körben ez nem fordulhat elő – és Ön biztos lehet abban, hogy csak a számukra legfontosabbakkal osztják meg ezt a gyönyörű napot! 

 

#4 A kis létszám és a rugalmas időpont összefüggése

Az esküvő időpontját, pláne ha akár a több száz meghívott fő napirendjéhez is igazodni kell, nem könnyű meghatározni. A nagyobb esküvők alkalmával szinte lehetőség sincs biztosra menni, így gyakran jó páran nem érnek rá a Nagy Napon, és ez egyrészt kellemetlen lehet ha éppen Ön számára fontos emberről van szó, de akár felesleges plusz kiadást is jelenthet.


Egy kis esküvő megszervezésekor ezzel szemben könnyebb lehet az időpont kiválasztása, hiszen néhány telefonhívással leegyeztethetik a családdal, barátokkal a tökéletes napot – ráadásul a közeli hozzátartozók jóval rugalmasabbak is! Biztos lehet benne, hogy ha nem sikerül egy mindenki számára hibátlan időpontot találni, szerettei akkor is megoldják majd, hogy jelen legyenek! 

 

#5 A helyszínválasztás is egyszerűbb lehet a kis esküvők esetén

Ma már a legtöbb étterem, így a mi esküvői éttermeink is tökéletesen felkészültek arra, hogy akár az étterem egészét, akár csak részét is zártkörűsítsék a násznép számára. Mivel az igazán kis létszámú esküvők gyakran nem is igényelnek egy teljes éttermet, ezért a kiválasztott dátum is rugalmasabb tud lenni – míg egy nagyobb létszámú, akár több száz fős esküvő esetében a helyszínfoglalást nem árt akár több, mint 1 évvel az esemény előtt kezdeményezni. 

 

Amennyiben Ön is szeretné kis esküvőjét szűk családi körben élvezni, és még nem találta meg a tökéletes esküvői éttermet, engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk legszebb, változatos esküvői éttermeinket! IDE kattintva ismerheti meg helyszíneinket kis esküvők rendezéséhez. 

 

Boldog készülődést, és gyönyörű esküvőt, szeretetben gazdag házas éveket kívánunk! Kapcsolódó

Babaváró buli helyszínek és babaváró party játék ötletek

Babaváró buli helyszínek & ötletek | Így lesz felejthetetlen a babaváró party!

A babaváró bulik szervezése alapvetően Amerikából származik, ám ez a nagyon kedves és vidám hagyomány hazánkban is elterjedőben van. A kismama és baráti köre ilyenkor összegyűlik, és mókás feladatokkal, apró játékokkal -  no meg természetesen babaváró ajándékokkal – lepik el a születendő csemetét. De mi is kell ahhoz, hogy egy babaváró buli igazán felejthetetlen legyen? Összegyűjtöttük a legjobb babaváró buli helyszíneket, és néhány szuper ötletet a party-hoz, amely segítségére lehet a szervezésben! 

Tovább
Céges vacsora a Pest-Buda Étteremben: az ExxonMobile vacsorája

Az ExxonMobil céges vacsorája a Pest-Buda étterem első termében

Rohanó világban élünk. A határidők szorítanak, és néha a legnagyobb előrelátás mellett is kicsúszik a kezünkből az irányítás – vagy csupán egy előre nem látható esemény miatt kell megváltoztatnunk a tervezett programot, és akár instant céges vacsorát szervezni egy hétköznap estére. Pontosan értjük, hogy mekkora problémát tud ez okozni – hiszen Nekünk is volt már benne részünk. A szolgáltatók a legtöbb esetben a rövid határidőkre nem tudnak azonnal reagálni, ami pedig problémát okozhat a szervezés során.   

Tovább
Termékbemutató helyszín Budapesten: a FURLA termékbemutatója a Spíler Budában

Furla termékbemutató Budapesten, a Spíler Budában

2019 nyarán az a megtiszteltetés érte egyik kedvenc éttermünket, a Spíler Budát, hogy a méltán népszerű Furla nálunk mutatta be új kollekciója káprázatos darabjait. 

Tovább

21 Magyar Vendéglő

Kellemes légkör, magyaros ételek csùcsminőségben

Értékelés időpontja: 2018. december 11.

Kollégàimmal làtogattunk el az étterembe, ahol rendkìvül udvarias kiszolgàlàs és elegàns hangulat fogadott bennünket.Az előételek hibàtlanok voltak, a magyaros ìzelìtő tàl minden tagja tökéletes,de a mangalica kolbàszt és a...

Baltazár

Jó helyen, kellemes környezetben

Értékelés időpontja: 2018. június 25.

A Várnegyed északi szegletében, jó pár látnivaló közelében helyezkedik el, így itt megpihenhetsz, erőt gyűjthetsz a további túrához. Különösen a teraszt kedvelem.

Jamie’s Italian Budapest

6000 Kecskemét,Szigliget u 8

Értékelés időpontja: 3 nappal ezelőtt

Nagyon finom ételek, a koktélok is kitűnőek!Nagyon kedves és profi kiszolgálás.Mindenkinek tudom ajánlani.

Pierrot

Esküvö

Értékelés időpontja: 2018. augusztus 25.

Fiatal pár vagyunk, szük családi körben ünnepeleltük meg esküvönket a Pierrot étteremben. Elegáns, romantikus hangulatú éttermet kerestünk kerthelyiséggel, de a szépségen kívül a hangsúly a helyszínkiválasztásnál az ételeken...

Spíler Original

Köszi Zoli!

Értékelés időpontja: 3 héttel ezelőtt

Sziasztok! Csak magamat tudom ismételni a cím után: köszönöm Zolinak a gyors, zökkenőmentes s barátságos kiszolgálást! Csak így tovább! :)

Spíler Shanghai

Zoli⭐️💪🏻

Értékelés időpontja: 3 héttel ezelőtt

A kedvenc helyem Budapesten. Évek óta ide viszem a barátaimat és a párommal is ide járunk. Zoli a legjobb az itt dolgozók közül!


X

Kért már ajánlatot?
Ne maradjon le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépjen kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Válasszon egy, vagy akár több helyszínt! amennyiben nem választ helyszínt, kollégáink javasolnak önnek!
Csak catering
Pierrot
Spíler
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Pest-Buda Terasz
Baltazár Grill
Jamie's Italian
Jamie Oliver's Pizzeria