A kis esküvő előnyei: ezért érdemes megfontolnia, hogy kis létszámú esküvőt tartson a világra szóló lagzi helyett!

A kis esküvő előnyei: ezért érdemes megfontolnia, hogy kis létszámú esküvőt tartson a világra szóló lagzi helyett!

Kis esküvő, vagy hetedhét országra szóló lagzi? Mutatjuk az előnyöket és hátrányokat, amelyeket érdemes figyelembe venni a szervezéskor, és a vendéglista összeállításakor!

Az elmúlt évtizedben a hatalmas lagzik, a hetedhét országra szóló lakodalmak és a többszáz fős vendégsereg szinte alapvetőnek számított egy esküvőn – akár Budapesten, akár vidéken. Ez a trend azonban megtörni látszik...

A kis esküvők feltörekvése

Foghatnánk ezt is a COVID-19-re, hiszen a pandémia valóban gyökerestül forgatta fel a rendezvényeket, azonban valójában a kis esküvők térhódítása már néhány évvel a vírus elterjedése és a korlátozások előtt elkezdődött. A kis esküvők egyre népszerűbbé váltak, és valóban, a létszámkorlátozások bevezetésével gyökeret is eresztettek. 

Ma már, ha esküvőről beszélünk, a legtöbben nem egy több száz fős bulira asszociálnak: sokkal inkább egy meghitt, kellemes kis esküvőre, ahol mindenki jól érezheti magát szerettei körében… 

 

De miért terjedtel el ennyire a kis esküvők, és milyen előnyeik vannak? Nézzük.

 

#1 A kis esküvők előnye árban: prémium kategóriás esküvő – köszönhetően a kis létszámnak

Kétség sem férhet hozzá, hogy egy esküvő megszervezésekor a legtöbb költség az étkeztetéssel és a helyszínbérléssel jár. Mind a catering, mind pedig az esküvői étterem bérlésének ára nagyban függ azonban a létszámtól! 


Mit jelent ez a gyakorlatban? Minél kisebb létszámmal rendezik meg életük Nagy Napját, annál kevesebb főre kell elosztani a rendelkezésre álló költségkeretet, amelynek köszönhetően akár kisebb büdzsével is megálmodhatja saját, prémium minőségű esküvőjét – ahol semmiről sem kell lemondania.

 

#2 Kis esküvő, kis gond / nagy esküvő, nagy gond – a vendéglista összeállításakor

A leendő pár egyik legfontosabb feladata az esküvőszervezés során a meghívottak listájának összeállítása. Ha már Ön is belekóstolt ebbe a részbe és a létszám még nem került meghatározásra, biztosan ismerős a „lánc”, amely ilyenkor beindul: „Ha az unokatesó barátnőjét meghívtuk, akkor a szomszéd nénit is illene – aki hozná a férjét, és akkor még nem is beszéltünk a távoli rokonokról…” 


Nos, a kis esküvők egyik legnagyobb előnye éppen ebben rejlik: mivel vállaltan nem hívják meg minden kedves ismerősüket a lagzira, így biztosan nem is lesz belőle sértődés! Elég csak a valóban közeli rokonokat, barátokat értesíteni az esküvőről.

 

#3 A kis esküvő érzelmi előnye: egy igazi kaland, élmény, csak a szeretteivel!

Élete Nagy Napja felejthetetlen kaland lesz, amelyről akár még évtizedek múlva, az unokáknak is mesélhet, bemutatva a legszebb esküvői fotókat és videókat, visszaemlékezve a legszebb pillanatokra. 


Életünk legszebb pillanatai pedig a legtöbb esetben nem fél-idegenekkel, távoli rokonokkal szövődnek, hanem a közeli családdal, legjobb barátokkal! Nem egy menyasszony idegeskedett már esküvőjén azért, mert a több száz fős vendégsereg mindegyike szeretett volna egy közös fotót – és közben szép lassan eltelt a Nagy Nap… Egy kis esküvőn, szűk körben ez nem fordulhat elő – és Ön biztos lehet abban, hogy csak a számukra legfontosabbakkal osztják meg ezt a gyönyörű napot! 

 

#4 A kis létszám és a rugalmas időpont összefüggése

Az esküvő időpontját, pláne ha akár a több száz meghívott fő napirendjéhez is igazodni kell, nem könnyű meghatározni. A nagyobb esküvők alkalmával szinte lehetőség sincs biztosra menni, így gyakran jó páran nem érnek rá a Nagy Napon, és ez egyrészt kellemetlen lehet ha éppen Ön számára fontos emberről van szó, de akár felesleges plusz kiadást is jelenthet.


Egy kis esküvő megszervezésekor ezzel szemben könnyebb lehet az időpont kiválasztása, hiszen néhány telefonhívással leegyeztethetik a családdal, barátokkal a tökéletes napot – ráadásul a közeli hozzátartozók jóval rugalmasabbak is! Biztos lehet benne, hogy ha nem sikerül egy mindenki számára hibátlan időpontot találni, szerettei akkor is megoldják majd, hogy jelen legyenek! 

 

#5 A helyszínválasztás is egyszerűbb lehet a kis esküvők esetén

Ma már a legtöbb étterem, így a mi esküvői éttermeink is tökéletesen felkészültek arra, hogy akár az étterem egészét, akár csak részét is zártkörűsítsék a násznép számára. Mivel az igazán kis létszámú esküvők gyakran nem is igényelnek egy teljes éttermet, ezért a kiválasztott dátum is rugalmasabb tud lenni – míg egy nagyobb létszámú, akár több száz fős esküvő esetében a helyszínfoglalást nem árt akár több, mint 1 évvel az esemény előtt kezdeményezni. 

 

Kis esküvői helyszínek Budapesten

Amennyiben Ön is szeretné kis esküvőjét szűk családi körben élvezni, és még nem találta meg a tökéletes esküvői éttermet, engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk legszebb, változatos esküvői éttermeinket! Kérje ajánlatunkat az alábbi form kitöltésével, vagy ismerkedjen meg kis esküvői helyszíneinkkel a form alatt! 
 

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café

 

Pierrot: romantikus kis esküvő a Budai Várban, akár a kerthelyiségben

kis esküvő

Ha egy fantasztikusan elegáns, mégis lezser hangulatú romantikus kis esküvőt képzelt el a nagy napra, a Pierrot éttermünket érdemes megismernie, mint esküvőhelyszínt.

 

Ez az éttermünk a Budai Várnegyedben várja kedves vendégeit, romantikus hangulatának hála pedig sok esküvőnek, eljegyzésnek is otthont adott már. Az étterem hangulatos belső tere mellett egy zárt, eldugott kis kerttel is rendelkezik, ahol a várfalak között megbújva ünnepelhetik kis esküvőjüket méltó környezetben! 

 

Pest-Buda Bistro: családias, meghitt kis esküvő Budapesten

kis esküvő

Azok számára, akik a fényűzés helyett egy csendes, meghitt, családias hangulatú kis esküvőt terveznek, a Pest-Buda Bistro nyújt kiemelkedő választást. Ez az éttermünk szintén a Budai Várnegyedben található, a házasságkötő teremtől nem messze: laza és hangulatos belső terével, ínycsiklandó ételeivel pedig a nagymama konyháját eleveníti fel, így itt biztosan minden korosztály otthon érzi majd magát! 

 

Baltazár: trendi és stílusos kis esküvő 

kis esküvő

Ha pedig inkább egy stílusos, laza, vagány esküvői helyszínt keres, ismerje meg a Baltazár Grillt! 

Grill éttermünk felejthetetlen hangulattal várja kedves vendégeinket: a kis létszámú esküvőkre akár a teljes étterem is kibérelhető, de kandallós termünk vagy hangulatos borospincénk a legkisebb összejöveteleknek is otthont adhat. 

 

 

Boldog készülődést, és gyönyörű esküvőt, szeretetben gazdag házas éveket kívánunk! 
X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café