Sajtószoba

Nem szeretne lemaradni semmiről? Interjúink, cikkeink a Zsidai Csoportól és éttermeinkről & hoteleinkről összegyűjtve olvasható weboldalunkon! Ismerje meg csapatunkat, hitvallásunkat a rólunk megjelent tartalmakon keresztül!

Sajtószoba

Forbes | 2016 március

A Jamie's Italian megnyitásakor a magyarországi Forbes magazin címlap interjút készített Zsidai Zoltán Roy-jal és Jamie Oliverrel.

"A Jamie Oliverrel való együttműködésben pont az a fantasztikus, hogy olyan, mint megtalálni a londoni nagytesódat, egy komoly dimenzióval nagyobb térben, akinek a cége 3000 alkalmazottal is tök jól, rugalmasan működik."

Csak az érdekel, hogy történjenek dolgok végre

"... az egyik fő előnynek azt tartja, hogy a családi háttér a vállalati világban megtanult példákkal, szervezettel és hatékonysággal találkozik." - írja a Forbes."Alapvetően kicsit kívülálló szeretek lenni, régen is élveztem félreülni karácsonykor a fotelbe olvasni, miközben zajlott az élet, én meg néztem. Mindig megfigyelek, tanulok, leskelődöm.""Válságban még többet befektetni, újabb helyeket nyitni, koncepciókat kipróbálni, egymás mellett nyitni helyeket - ezek nem voltak triviális ötletek.""Egymásban gondolkozunk Jamie-vel a kelet-közép-európai régióban. Részünkről adja magát, hogy Bécs a következő stáció."

Jamie Magazin | 2015 március

A magyarországi Jamie magazin első számában jelent meg az interjú Zsidai Zoltán Roy-jal, amiben a családjáról és az éttermeikről kérdezték.

"Van egy felsőbb, önként vállalt küldetésünk: a magyar gasztronómia újbóli felemelése, Budapest népszerűbbé tétele a világ gasztronómiai térképén."

Pozitív, pragmatikus, alkotó.

"Édesapám műgyűjtő és műkereskedő is volt,alapvetően műtárgyak között és múzeumokban töltöttem sok időt, ez valamint az utazásaim nagyon nagy hatással voltak az ízlésemre.""Zsidai Zoltán Roy szinte a Pierrot étteremben nőtt fel, majd bejárta a legnevesebb amerikai egyetemeket, hogy azt a szellemiséget, amit gyerekként magába szippantott, a legmagasabb képzettséggel vigye tovább." - írja a Jamie magazin."Az az ízvilág és tudás, ami a családban benne van, befolyásolja az étlapokat.""Minden étteremnek megvan a profilja és hangulata...""Nálunk itt a cégnél tilos úgy kezdeni mondatot, hogy "az a baj", mert baj nincs, csak feladat és kihívás, amit meg kell oldani.""Alkotni szeretnénk. Nincs határ."

Playboy | 2015 április

A magyarországi Playboy magazin minden hónapban kiválaszt egy férfit, aki sikeres a szakmájában. 2015-ben az áprilisi számban Zsidai Zoltán Roy-jal készített interjút Bus István.

"Az nagyon fontos, hogy ha valami elkezd jól működni, akkor az ember ne vakuljon el. Ne higgye el a sikert, ne dőljön be neki. Állandóan alkotni kell."

Zsidai Zoltán Roy: Nekem a siker üzemanyag, nem cél.

"A Vár egy fantasztikus falu a város közepén.""Úgy éreztem, hogy tudunk olyan nyomot hagyni a városban és a magyar gasztronómiában, amiért érdemes dolgozni.""Egy nagyon profi üzleti modellt és tudást fordítunk át egy olyan területre - a vendéglátásra - ahol nem ez a jellemző. Ehhez párosul, hogy a cégünket egy nagyon szeretetteljes, családias légkör veszi körül.""A luxus számomra azt jelenti, hogy a ruháim jó anyagból készülnek."

Szeretlekmagyarország.hu | 2015 december

Zsidai Roy éppen megváltoztatja a magyar gasztronómiát

"10 étterme van Budapesten, célja a hazai gasztrokultúra háború előtti fényének visszaállítása."

"Egészen más fogalmam volt arról, mi az, hogy úriember, ameddig nem találkoztam Zsidai Royjal."-írja róla Berei Dániel.“A legtöbbet az életben a szüleimtől és a keresztapámtól tanultam meg. Az a proaktív és megoldásorientált látásmód, hozzáállás, ami a szüleimet és engem is jellemez, illetve a céget is áthatja, az tőle származik.""2006-ban kiutazott Amerikába, ahol a Miami Southbeachen álló Versace épület melletti 90 szobás butikhotelben szállodamenedzsmentet tanult. Úgy kalkulált, hogy a családja gasztronómiai múltját és az ő üzleti tudását felhasználva létre tudnak hozni egy növekedésre képes étteremcsoportot.""Egy étterem sosincs kész, a Spíler is gasztro-pub, bár, étterem, klub is egy kicsit. Mindig más.”"Roy szerint náluk nem séfek, pincérek és menedzserek dolgoznak, hanem harcostársak, akik értik, hogy ez, amiben élnek, egy történelmi pillanat, amikor a magyar gasztronómia újra közelebb kerülhet a világ elitjéhez.""A magyar piac megreformálása mellett egy nagy kihívás biztosan jön majd a Zsidai Groupnak, ugyanis Kempinski tulajdonosai örülnének, ha a budapesti hotel aljában lévő ÉS Bisztró mintájára a távol-keleti hotelekben is épülne valami hasonló. Ez lehet a következő nagy sikersztori."

Szeretlekmagyarorszag.hu | 2016 április

Zsidai Roy: Olyan konyhát építettünk, amilyen eddig nem létezett itthon

"Nagyon izgalmas, hogy a mi séfünk a Jamie, és az ő étlapja és a nagyon precízen kidolgozott receptjei szerint kell dolgoznunk."

"Egy konyha, egy étterem, alapvetően militáns szervezet. Van egy pontos koncepció, aminek a csúcsán van egy séf, aki az ételeket megalkotja. Esetleg bevonja az alkotásba a csapatot, de utána, amikor akció van és szervizidő, akkor halál precízen kell azt a receptet megvalósítani. Ha otthon komolyan veszed a főzést, ott is stratégiával indulsz neki. Ha kontroll alatt van a folyamat, akkor nem lesz káosz.""Egy olasz éttermet szerettem volna csinálni a Gozsdu környékén, egy Spíler Italiant. És hogy inspirációt szerezzek, hogy egy kicsit izgalmasabban, vagányabban, frissebben fogalmazzuk meg az olasz ételeket, meg hogy az egészet kitaláljam koncepcionálisan, Londonba utaztam.""A mi családi cégünknek a fő küldetése amellett, hogy a magyar gasztronómiát visszaemeljük a világ élvonalába az, hogy a Budai Várat „visszafoglaljuk” a magyaroknak.""Olyan konyhát építettünk, ami eddig nem létezett Magyarországon. Olyan alapanyagokat használunk, amit egy csillagos étterem sem. Ott kizárólag a minőség a fontos. Jamie-nél amellett, hogy például mit eszik az állat, nagyon fontos a velük való méltó bánásmód. Fenntartható forrásból kell hogy legyen az alapanyag.""Én azt kívánom a gyerekeimnek, hogy találják meg azt, hogy mit szeretnének csinálni az életben. Tanuljanak rengeteget és okosodjanak, és azt is elmondom nekik, hogyha nem tanulnak elég jól, akkor én nem tudom alkalmazni őket, és muszáj lesz valami kevésbé izgalmas munkát választaniuk."

Szeretlekmagyarorszag.hu | 2016 december

Zsidai Roy a Várról: vagány pékséget a sok gagyi szuvenír helyett

"A polgári szórakozásra vágyóknak lehet a törzshelye a Budai Vár: családoknak, baráti társaságoknak, üzletembereknek, akik élvezik a vár épített szépségeit és értékelik az ehhez illő minőségi kínálatot."

"Én 6 éves korom óta a Várban élek, némi megszakítással. Amikor a szüleim az egykori pékség-zöldségüzletet kinézték, ahol később nyílt a család első étterme, a Pierrot, én már ott sürögtem körülöttük. Ott építkeztünk, ott nyitottunk üzletet, ott bandáztam a gyerekekkel. Mondhatni, van gyerekkori emocionális kötődésem a Várhoz. ""Szerintem az a nagy szám Budapestben, hogy már most egy kész termék. Bír annyi földrajzi- és épített szépséggel, gasztro- és szállásinfrastruktúrával, művészeti kínálattal, ami ugyan már most zseniális, de nem tudjuk eladni."

Vinoport.hu | 2016 november

Zsidai Roy: alsó polcról szemmagasságba

"Történelmi időszakot él a hazai gasztronómia – nekünk, mint szakmának, kötelességünk ezt a lehetőséget megragadni."

"Akkor működik jól egy hely, ha minden vetülete összhangban van, beleértve természetesen az étel- és italkínálatot.""Vannak olyan éttermeink, ahol masszívan a magyar vendégek vannak többségben, például a Spíler és a Jamie’s. Utóbbi az igazán fantasztikus eredmény, hiszen éppen ezért hoztuk létre ezt a helyet: hogy adjunk még egy óriási löketet a Várnak, mint desztináció, a magyarok körében.""Át kell formálnunk a meghatározó külföldi séfek, szakírók, gasztronómiai szakemberek gondolkodását, akik szemében az elmúlt 50 évben Magyarország az alsó polcra került. Vissza kell tennünk az országot szemmagasságba. Majd akkor végeztük el a munkát, hogyha ezek a véleményformáló emberek Magyarországot kimondottan érdekes gasztronómiai helyszínként tartják számon, és amikor bizonyos üzleti kérdések kapcsán lehetőségként gondolnak ránk.""Egyre többen jönnek rá Londonban is, hogy a szállás és az utazások költségét is összeszámolva ma már egy jobb hazai étterem is ad olyan nettó fizetést, amelyért megéri hazajönni, és amelyből itt magasabb életszínvonalon lehet élni.""Én azt gondolom, hogy a szakácsképzésre kell fókuszáljunk. Létre kell hoznunk egy iskolát, méghozzá nem 14 éves gyerekeknek, hanem olyan embereknek, akik már biztosan tudják, hogy szakácsok szeretnének lenni. Nekik olyan profi képzést kell adjunk, ami ekvivalens egy San Sebastianban vagy Lyonban elvégezhető képzéssel.""Most van itt az a pillanat, amikor a kormányzat végre észrevette a gasztronómia fontosságát és hajlandó mögé forrásokat tenni – nekünk, mint szakmának, kötelességünk ezt a lehetőséget megragadni, és a gasztronómiát olyan magas szintre emelnünk, amilyenre csak tudjuk."

Vinoport.hu | 2016. November

Zsidai Roy: vezető típus, nem guru

"A gasztrokultúrát is fejleszteni kell, ez nagyon fontos."

"Míg a bornál valami elindult, és a sikeres borászok a fiaikat Franciaországba, Dél-Afrikába meg Kaliforniába profi helyekre küldik tanulni, addig az élelmiszertermelőknél hiányzik a háttér, hiányzik a tudás. Szeretném, ha létrejönne egy ösztöndíj, amellyel a tehetséges szakembereket a legjobb olasz, spanyol, francia sajt-, sonka- és szalámikészítőkhöz két évre elküldi az ország. Akkor két év múlva hazajönnek olyan szakemberek, akik értenek a dolgukhoz, és velük létre lehet hozni mondjuk száz versenyképes céget, manufaktúrát.""A gasztrokultúrát is fejleszteni kell, ez nagyon fontos. Sőt, ez lehet a harmadik legfontosabb szakmai feladat: az étkezési kultúra terjesztése. Ezt gyerekkorban kell kezdeni, ezért Jamie alapítványával is komoly terveim vannak.""Éttermekbe és szállodákba is elmegyek, hogy kipróbáljam őket. Szerintem éna legtöbbet mások éttermébe járó étteremtulajdonos vagyok Budapesten.

444.hu | 2013. július

Zsidai Zoltán Roy: Egy étterem soha nincs kész

"Nem presztízsbefektetők vagyunk. Ha nem lenne benne személyiség, szív, lélek, ha feltűnne valami corporate feeling, nem is érdekelne az egész”

“Nem presztízsbefektetők vagyunk. Ha nem lenne benne személyiség, szív, lélek, ha feltűnne valami corporate feeling, nem is érdekelne az egész” – mondja Roy."A vállalkozásunk harminc éve nyereségesen működik, most már több mint százhúsz embert foglalkoztatunk. Minden pénzt erre költünk. Csak így megy. Bankhiteleink is vannak, persze, tizenöt éve ugyanazzal a bankárral dolgozunk.”"Nem a rossz döntés tesz tönkre egy vállalkozást, hanem a döntésképtelenség. A sikeres vállalkozás észreveszi, ha rosszul döntött, és képes gyorsan javítani."“A Spílert úgy kezdtük, hogy ilyen streetfoodos, önkiszolgálós stilizált romkocsma lesz, jó hamburgerekkel, kenyérlángossal. Aztán kiderült, hogy az emberek sokkal többet akarnak enni. Ki kellett cserélni az egész konyhatechnológiát, kétszer annyi gépet venni. Egy ilyen vállalkozás állandó alakulást jelent, egy étterem soha nincs kész.” "Az elmúlt tíz évben óriásit fejlődött a város gasztronómiában, először a borkultúra indult meg, aztán az ételek, most jön a sör is. De az útnak még az elején vagyunk."

Welovebudapest.com | 2016. szeptember

“NEM AZ A KÉZMŰVES, AMI PICI!” – INTERJÚ ZSIDAI ROY-JAL

 

 

Igenyesferfi.hu | 2017. június

ZSIDAI ROY: IDÉN 35 ÉVES A CÉG, DE MÉG CSAK A NYITÁNY VÉGE FELÉ JÁRUNK!

 

 

Forbes Urban

Kik tették a világ legjobb városává Budapestet?

"Zsidai Zoltán Roy elhozta Jamie-t, beindította a Gozsdut, és fantáziát látott a Várban, ahol ma több nívós étterme és butikhotele is működik. Sosem áll le."

Vendeglatosmunkak.hu | 2017. május

Pest-Buda @Wallpaper* City Guide 2017

"The building dates to 1696, when it was the first hotel in the country, and its baroque roof survives."

Spíler @Wallpaper* City Guide

"The bistro offers elevated pub grub, often from the grill, as well as hearty breakfasts that invariably feature a fine mangalica and Tokaji (pork and wine) sausage."

Képmás Magazin | 2017. június

Képmás Magazin | 2017. augusztus

"Beleszületni egy olyan családba, amelynek jó hírű vállalkozása van, nem is olyan egyszerű, mint elsőrehinnénk. Persze az áldás, hogy már van egy biztos alap. Ugyanakkor óriási felelősség is jár ezzel: nemcsakmegőrizni kell a már adottat, hanem levezényelni a generációváltást, a megújulást is. Lehetőleg úgy, hogya család neve ne veszítsen fényéből. Sőt..."

Képmás Magazin | 2017. április

Képmás Magazin | 2017. július

Budapest és a Baltazár a belga De Standaard magazinban

A belga napilap, a De Standaard utazási mellékletének főszereplője most Budapest volt. Az újságíró külön kiemeli a Baltazárt és a Budai Várat, amit nem érdemes kihagyni egy budapesti látogatás során.


X

Kért már ajánlatot?
Ne maradjon le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépjen kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Válasszon egy, vagy akár több helyszínt! amennyiben nem választ helyszínt, kollégáink javasolnak önnek!
Csak catering
Pierrot
Spíler
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Pest-Buda Terasz
Baltazár Grill
Jamie's Italian
Jamie Oliver's Pizzeria