Top 5 belvárosi látnivaló

Top 5 belvárosi látnivaló

Budapesten járva sok fiatal keresi a szórakozási és kikapcsolódási lehetőségeket. Azonban a bulinegyed környékén a hajlanlig tartó partikon kívül is találni olyan elfoglaltságokat és látnivalókat, amiket nem lenne érdemes kihagyni.

Budapesten járva sok fiatal keresi a szórakozási és kikapcsolódási lehetőségeket. A belvárosban épp ezért könnyen meg is találhatják a bulinegyedet, ahol estétől hajnalig élvezhetik a városi szórakozóhelyek adta lehetőségeket. Azonban a bulinegyed környékén találni egyéb olyan elfoglaltságokat és látnivalókat, amiket nem lenne érdemes kihagyni.

  1. Indoor Minigolf

Ha a Deák Ferenc térről indulva a Király utca felé vesszük az irányt, pár perc séta alatt meg is találhatjuk az Indoor Minigolfot, amely akár pároknak, akár családoknak vagy baráti társaságoknak is tökéletes programlehetőséget kínál. A sötét termek és UV fények csak még izgalmasabbá teszik a helyszínt, ahol 3 különböző stílusú termen át 18 pályával találkozhatnak és megmérkőzhetnek egymással. Az Indoor Minigolfban rendezvényhelyszín bérlésére is van lehetőség, így akár ha születésnapi helyszínt keresünk Budapesten, vagy csak egy évfordulós ajándék ötletet, akkor itt mindezt megtaláljátok.

 

  1. Gozsdu udvar

A Király utcán tovább haladva nemsokára elérkezünk a Gozsdu udvarhoz, amely minden fiatal egyik kedvenc helyévé válhat, ugyanis szórakoztató programok, lehengerlő hangulat és számos vendéglátóhely várja az arra járókat. Az élmény bármely generációnak megfelelő lehet, így szintén akár családdal, akár barátokkal érdemes meglátogatni, ha egy felejthetetlen délutánra vágytok. Ahogy a Gozsdu udvar szlogenje is mondja; „Kultúra. Szórakozás. Stílus. Gozsdu udvar”.

 

gozsdu udvar

 

  1. Pekáry-ház

Akik a kulturális látnivalók iránt érdeklődnek, nekik is tartogat érdekességeket a belváros. Továbbra is a Király utcán sétálva, a 47-es szám alatt elérkezünk a Pekáry-házhoz. A nevezetes épület az 1840-es években épült, nevét Pekáry Imréről kapta, aki a város rendőr alkapitánya volt. Egy rövid ideig Krúdy Gyula is itt lakott feleségével, valamint az épület adott otthont a zsidó nyomdának, üzletnek és imaszobának is. A háromemeletes épületen a kapu és erkélyt tartó pilléreket díszítő mintázatban a Dávid-csillag is fellelhető, ugyanis a Pekáry-ház volt egykoron a zsidónegyed „zárókapuja”.

 

  1. Ávilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplom

Ezzel azonban nem értek véget a kulturális látványosságok, ugyanis egyből a Pekáry-házzal szemben található az Ávilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplom. A templom 1777-ben épült, védőszentje pedig Ávilai Szent Teréz lett. Kezdetekben egy fából készült plébánia állt itt egy lakással együtt, melyet a plébános számára készítettek. Később azonban elkezdték a templom megépítését, 1809-ben pedig már használható állapotba került, de ezek után még éveken keresztül díszítették és alakították, míg végül 1888-ban végleg elkészült. A templom legutoljára 1972-1982 között esett át belső felújításon, míg a külsőjét 1997-ben renoválták, ahogy a napjainkban is láthatjuk.

 

  1. Museum of Sweets and Selfies

Végül a Király utcából sétatávolságra a Paulay Ede utcába tévedve fellelhetjük a Museum of Sweets an Selfies-t, amely a kamera szerelmeseinek egyik kedvenc helyszíne lesz. A szelfi múzeum ugyanis egy kétemeletes, 400 négyzetméteres helység, ahol 11 különböző teremben lehet jobbnál jobb képeket készíteni. Minden szoba különböző kreativitással, színekkel és édes hangulattal van megtöltve. A fényképek mellett a szobák felfedezése is egy külön élménynek számít, valamint a vidám atmoszféra mindenki kedvét maradéktalanul fel fogja dobni.
X
X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café