Hosszú távra tervezünk!

Hosszú távra tervezünk!

A 21.század legnagyobb kihívása a fenntarthatóság megvalósítása a vállalkozások mindennapi életében. Mi már megtettük az első lépéseket egy hosszú távon is működőképes üzleti modellhez, de folyamatosan dolgozunk ezen, fejlesztjük. Láss bele, hogyan működünk!

Hosszú távra tervezünk!

 

Legyen az ökológiai lábnyomunk a lehető legkisebb. Mi már megtettük a lépéseket. És Te? 

A fenntarthatóság a Zsidai Csoportban azt jelenti, hogy éttermeink és hoteljeink mindennapi működése során kiemelten kezeljük a környezetünk megóvását és helyreállítását, és a környezetszennyezés radikális csökkentését. 

 

Hazai beszállítókkal és ahol lehet, helyi alapanyagokkal dolgozunk. 

Törekszünk arra, hogy szezonális alapanyagokat használjunk és csak hazai beszállítókkal dolgozzunk.  Olyan beszállítókat igyekszünk választani, akik hozzánk hasonlóan környezettudatosan gazdálkodnak, csökkentve a szállítás, csomagolás során keletkezett hulladékot.

A tengeri- és hal árut hungarocellben szállítják karton helyett, amit a beszállító újra felhasznál, így csökken a papírhulladék mennyisége. 

Zöldségbeszállítónk műanyag rekeszben szállítja az áruit, ami csökkenti a papíráru felhasználását. Ezeket a rekeszeket mi használjuk, majd az új áru érkezésekor visszaküldjük.

Tengeri- és hal áruink beszállítója csakis fenntartható forrásból származó termékeket szállít nekünk (MSC minősítésűt), amely segít elkerülni a túlhalászatot és a környezet kimerítését, fenntartja a fajok közötti természetes kapcsolatot. 

Kávénkat fenntartható, „fair trade” minősítésű farmokról vásároljuk, elősegítve ezzel nemcsak a kiváló minőséget, de a méltányos kereskedelmet is.

Csak magyar beszállítókkal dolgozunk és amennyiben lehetséges, magyar termékeket használunk. Így környezetkímélőbb a szállítmányozás, ezzel is csökkentve az ökológiai lábnyomunkat.

 

 

Újrahasznosítunk, újrahasznosított eszközöket használunk és kerüljük az eldobandó műanyag használatát. 

Italainkat úgy készítjük, hogy egyik sem igényel szívószálat, azt dekorálásra nem használjuk, csak igény esetén adjuk a vendégeknek. Az éttermekben  található szívószál 100%-ban lebomló, PLA szívószál.

Beszállítók cserélhető műanyag rekeszekben szállítanak, a papír és műanyag csomagolás kiiktatására törekszünk.

Az üdítőitalos üvegeket külön, erre a célra kialakított rekeszekben gyűjtjük. Beszállítóink ezeket visszaváltják és újra felhasználják.

Részt veszünk az ún. Üvegfutár programban, amely azt a célt szolgálja, hogy a nem visszaváltható üvegek (például boros üvegek) célirányosan a megfelelő beszállítóhoz vagy feldolgozóüzembe kerüljenek, Így a szelektív hulladékgyűjtés hatékonysága nő, hisz nem a Fővárosi Közterület-fenntartóhoz kerül először, hanem egyenesen a végfeldolgozóhoz.

 

Az energiahatékonyságra törekszünk: energiatakarékos rendszerekkel, energiahatékony berendezéseken dolgozunk.

A gépészeti rendszer kiépítése során minden éttermünkben hővisszanyerő-rendszert építtetünk ki, ezzel az épület akár 80-90%-kal kevesebb energiát használ a fűtés, hűtés és a melegvíz előállításához.

Ezen felül egy helyi vagy központi zsírfogó berendezés segítségével zsírtalanított szennyvíz folyik a csatornába, ezzel biztosítva annak hosszan tartó működését.

Minden éttermünkben indukciós tűzhelyeket használunk a hagyományos gáztűzhelyek helyett.

 

Megfelelő hulladékgazdálkodással közel nullára csökkenthető az éttermi hulladék.

A konyhai hulladékot és így a használt sütőolajat is szelektíven gyűjtjük, amelyeket egy erre dedikált cég szállít el a Fővárosi Csatornázási Művek telephelyére, ahol egy rothasztó silóban biogáz készül belőle.

Szelektíven gyűjtjük a papírárut, a kartonokat, amelyeket külön szállíttatunk el újrahasznosítás céljából.

Kukaprést használunk hulladéktárolóink maximális kihasználtsága érdekében, így 30%-kal kevesebb konténerre van szükségünk és így kevésbé gyakori elszállítás szükséges, ezzel csökkentve a szemételszállítás üzemanyag-szükségletét.

Folyamatosan azon dolgozunk, hogy a papír alapú adminisztrációt kiiktassuk működésünkből és ahol lehet, digitális eszközöket használunk.

 

Környezetbarát vízhasználatot folytatunk.

A tudatos vízhasználat az egyik legfontosabb része a fenntartható működésnek. Kollégáinkat folyamatosan arra tanítjuk, hogy felelősen bánjanak a vízzel és ha nem muszáj, ne folyassák feleslegesen.

Mosogatógépeink és mosógépeink energiatakarékosak és a lehető legkevesebb vizet használják.

 

Környezettudatosságra neveljük kollégáinkat.

Munkatársainkat folyamatosan képezzük arra, hogy amellett, hogy minden fenntarthatóságot elősegítő szabályt betartsanak, proaktívan is változtassanak a folyamatokon, amennyiben hibát észlelnek.

 

Hosszú távra tervezünk.

 

Felelős családi vállalkozásként hosszú távra tervezünk. Ugyan rövidtávon sokkal drágább energiatakarékos eszközökre váltani, de hosszú távon ez mind megtérül. Mi gondolunk a jövő generációira is.

 X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café