Vissza az irodába! Tippek, hogy munkatársaidnak könnyebb legyen a visszatérés az irodába

Vissza az irodába! Tippek, hogy munkatársaidnak könnyebb legyen a visszatérés az irodába

Homeoffice a vírus miatt, vagy csak nyári leállás? A visszatérés senkinek sem könnyű! Mutatjuk, mit tehetsz annak érdekében, hogy kollégáid gyorsan és könnyedén visszatérjenek az irodai életbe!

Az elmúlt hónapok megpróbáltatásai sokakat különleges helyzetbe sodortak. Emberek százai, ezrei kényszerültek homeoffice-ba – és ez bizony sokak számára problémát is okozhat. Bár rengeteg kutatás áll rendelkezésünkre arról, hogy az otthoni munkavégzés valójában igen hatékony is lehet, mégis rengeteg cég döntött úgy, hogy amint lehet visszarendeli alkalmazottait az irodába. 

De milyen következményekkel kell szembenézned HR-esként vagy cégvezetőként, ha több hónap után először hívod vissza a kollégákat? Mit tehetsz annak érdekében, hogy zökkenőmentes legyen a visszaállás? Mutatunk néhány bevált trükköt, amit érdemes megfontolnod a dolgozói elégedettség növelése érdekében!

 

Visszatérés az irodába – lépésről lépésre

A több hónapnyi otthon végzett munka, a nyár legszebb hónapjai lassan véget érnek. Az irodába való visszatérés sokaknak talán nehéz lehet – bár kétség kívül olyan is akad, aki kifejezetten várja ezt az eseményt. 


Azok számára azonban, akik kifejezetten szerettek otthonról dolgozni, ez egy nehéz időszak lehet. Annak érdekében hogy az ő elégedettségüket is megtarthasd, érdemes lehet a visszatérés folyamatát lassabbra venni: először csak heti néhány nap irodai munkavégzéssel, fokozatosan állítsd vissza az eredeti folyamatokat! 

 

Visszatérés az irodába: de biztosan, minden nap?

Ha kollégáid nagy része arról nyilatkozott, hogy ők bizony élvezték az otthoni munkavégzést – és Te sem látod úgy, hogy ez a hatékonyság rovására ment volna – érdemes lehet elgondolkodnod azon, hogy engedélyezz nekik heti 1-2 napot, amikor továbbra is otthonról dolgozhatnak. Az újabb generációk számára ez a fajta rugalmasság már alapvető követelmény a munkáltató felé, ezért mindenképp érdemes lehet megfontolni, ha fiatalabb munkatársakkal vagy körülvéve! Az, hogy fix napokat jelöltök ki az otthoni munkavégzésre vagy csupán a lehetőség adott, rajtatok múlik.

 

Ez a technika arra is jó, hogy egy picit jutalmazd őket: hiszen kitartottak melletted az elmúlt hónapokban, és jól végezték munkájukat, bizonyítottak!

 

Térjetek vissza az irodába, de ünnepeljétek is meg ezt!

A nagy változások az életben mindig valamilyen eseményhez kötődnek. Az irodába való visszatérés is ilyen, ezért ha tehetitek, érdemes lehet ennek formális kereteket adni. Egy céges kick off, vagy csak egy csapatépítő program a nagy visszatérés előtt jó alkalom lehet arra, hogy egy picit újra összerázódjatok, és a kollégák újra egymásra találhassanak! 

 

A tökéletes csapatépítő vagy kick off helyszínt megtaláljátok nálunk, nincs más dolgod, mint az alábbi form kitöltésével felvenni a kapcsolatot kollégáinkkal, akik készséggel állnak rendelkezésedre és segítenek megvalósítani amit elképzeltél!

 

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café

 

Rugalmas munkavégzés az irodában is!

Cégvezetőként vagy HR-esként meg kell értened munkatársaid elvárásait is. Hiszen ma már ez így működik: nem csak Te támaszthatsz követelményeket kollégáid felé, de nekik is lesznek vágyaik, kéréseik – amelyeket ha teljesíteni tudsz, sokkal lojálisabb, keményebben dolgozó csapatot tudsz kialakítani. 


Szintén a fiatalabb generációnál jellemző a rugalmas munkavégzés iránti vágy, amellyel csökkentheted a rájuk rótt kötelezettség érzetét. Ha a cég szerkezete engedi, érdemes lehet szabályozott keretek között lehetőséget biztosítani a kollégák számára a rugalmas munkaidőre. Kicsit később érkeznek, de tovább maradnak – vagy éppen fordítva? Nem probléma, a munka ugyan úgy el lesz végezve! 

 

Rendszeres visszacsatolás, kommunikáció a cégen belül

Mind a homeoffice-ban dolgozó embereknek, mind az irodai körülmények között munkát végző kollégáknak rendkívül fontos a visszacsatolás, a folyamatos és világos kommunikáció. Pláne, ha az elmúlt hónapokban megváltozott munkakörülményekkel dolgoztatok, érdemes most erre egy picit nagyobb hangsúlyt fektetned! Tartsatok heti legalább egy meetinget, ahol átbeszélitek a feladatokat – akár online. 


Persze a személyes kontaktus is fontos, ezért főnökként vagy HR-esként érdemes lehet heti szinten fogadóórákat beiktatnod, amikor egyesével is felkereshetnek a kollégák egy kis beszélgetésre, útbaigazításra! 
 

 
X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café