Maszkviselési tájékoztató

Maszkviselési tájékoztató

2020. november 2-tól a vendéglátó egységekben kötelező a maszkviselés a vendégeknek is! Jogszabályi előírás, hogy az étteremben mindenkinek a szájat és az orrot eltakaró maszkot kell viselni, azt kizárólag étel- és italfogyasztás idejére szabad levenni.

2020. november 2-tól a vendéglátó egységekben kötelező a maszkviselés a vendégeknek is!

Kedves Vendégünk! 

 

Mint tudod, jogszabályi előírás, hogy az étteremben mindenkinek szájat és orrot eltakaró maszkot kell viselni, azt kizárólag étel- és italfogyasztás idejére szabad levenni. 
Amennyiben ezt elfelejted megtenni, kollégáink kedvesen figyelmeztetni fognak. Kérlek segítsd munkájukat együttműködéseddel. 

 

A kötelzettség megszegése esetén az ellenőrző hatóság mind pénzbüntetéssel, mind bezárással sújthatja a vendéglátóegységeket - belső szabályzat szerint, ebben az esetben az anyagi felelősség a szabályt nembetartó személyt fogja terhelni (adott esetben a vendéget), így különösen fontos, hogy mindig az előírásnak megfelelően viseljük a maszkot. 

 

Kérjük olvasd el a 2020. november 2-án életbe lépett, ide vonatkozó jogszabályt.

468/2020. (X.29.) Korm. Rendelet:

1. § (1) A járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 431/2020. (IX. 18.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R.) 1. § (1) bekezdés b) és c) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A hatodik életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenki köteles)

b) az üzletben történő vásárlás, illetve az üzletben történő munkavégzés során

c) - az irodák, sportolás céljára szolgáló helyiségek és az üzemi helyiségek területének kivételével - a bevásárlóközpont területén,”

[orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot (a továbbiakban együtt: maszk) olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.]

5. § Az R. 7. §-a a következő (3)-(5) bekezdéssel egészül ki:

(3) A vendéglátó üzletben vendégként tartózkodó személy - a (4) bekezdés szerinti kivétellel - köteles az 1. § (1) bekezdésében meghatározott módon maszkot viselni.

(4) A vendéglátó üzletben vendégként tartózkodó személy

a) a vendéglátó üzlet asztalánál ülve, vagy

b) ha a vendéglátó üzletben az ott megvásárolt étel, illetve ital elfogyasztása nem csak asztalnál ülve történhet, kizárólag az étel, illetve az ital elfogyasztásának időtartama alatt nem köteles a maszkot viselni.

(5) Azt a személyt, aki a maszkot a vendéglátó üzlet üzemeltetője, illetve a vendéglátó üzlet üzemeltetőjének alkalmazottja felszólítására sem viseli az 1. § (1) bekezdésében meghatározott módon, az üzemeltető köteles a látogatásból kizárni, és gondoskodni arról, hogy e személy a vendéglátó üzletet elhagyja.”

 

Amennyiben hatósági ellenőrzés során egy vendég vét a szabályok ellen, az étterem managernek joga és kötelessége a vendég személyes adatait elkérni, azokat feljegyezni. 

 

A fentiek értelmében, amennyiben az éttermet pénzbírság és / vagy hatósági zárból adódó bevételkiesés sújtja, az minden esetben át lesz hárítva a szabályt megszegő vendégre / vendégekre, aki ezesetben az anyagi kár megfizetésére kötelezett. Ha szükséges, az étterem vezetése az ügyet jogi útra tereli, hogy a követelést érvényesíteni tudja.

 

Köszönjük, hogy vigyázol a kollégáinkra és egymásra. 

Így viseld helyesen a maszkot:
X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café