40 év, 40 történet | Bistro1786 rövid története

40 év, 40 történet | Bistro1786 rövid története

Ebben a barokk stílusú épületében működött a Bistro1786. A vendéglő azért kapta ezt a nevet, mert az épület alatti borospincébe vezető vaskapun az 1786-os évszám szerepelt, melybe mi nagyon beleszerettünk.

A Szentháromság téren található, a budai városházának szánt épületet kisebb középkori lakóházak maradványain 1702-ben kezdték építeni Venerio Ceresola itáliai építőmester vezetésével. Kevéssel ezután a városházát tovább bővítették, a budai magisztrátus 1710. június 6-án tartotta meg benne első ülését. Az épület több mint 160 évig Buda városának, majd Pest és Buda 1873-as egyesítése után további 70 éven át a főváros I. kerületének közigazgatási központja volt.

Ebben a barokk stílusú épületében működött a Bistro1786.

A vendéglő azért kapta ezt a nevet, mert az épület alatti borospincébe vezető vaskapun az 1786-os évszám szerepelt, melybe mi nagyon beleszerettünk.

A 2018. áprilisában az ingatlant tulajdonló alapítvány a csodálatosan felújított épületben egy békebeli klasszikus magyar házias vendéglőt képzelt el és erre a feladatra a Zsidai Csoportot kérte fel – másodikként. Az első üzemeltető cég ugyanis a felújítás vége előtt belátta, hogy egy műemlék épületben éttermet és konyhát üzemeltetni nem is olyan könnyű. Ő visszaadta a helyet, minket felkértek, mi pedig a lokáció miatt beleszerettünk a helybe. Pont a Hadik szobornál, a Jamie Oliver’s Italiannal szemben volt, a Mátyás templomtól 100 méterre.

Most is irreális volt a nyitás, hiszen az áprilisi felkérés után szeptember elején kellett nyitnunk úgy, hogy még semmi nem volt kész – miközben aktívan a spanyol projekten és már a Spíler Buda nyitáson dolgoztunk.

Az étlap a klasszikus magyar ételektől, mint a marhapörkölt, a csirkepaprikás vagy a túrós csusza a közkedvelt borjú bécsi át a friss és kreatív salátákig tökéletes ízelítőt adott mindenkinek a magyar konyhából. Elegáns környezetben, csodás napos teraszon fogyaszthattak a vendégek.

Mivel az épület nem lakóingatlan volt, rendezvényekre pont tökéletesnek tűnt. Egészen az első pár karácsonyi party-ig, akkor ugyanis kiderült, hogy a felújításkor az épületet nem hangszigetelték és a mellette lévő lakóházban mindent hallani lehet…

Így sajnos étteremként üzemeltetni nem lehetett a helyet, be is zártuk a nyitás után 3 hónappal…

 

 

 
X
X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café