40 év, 40 történet | Hogy jut el egy magyar éttermi csoport Andalúziába?

40 év, 40 történet | Hogy jut el egy magyar éttermi csoport Andalúziába?

2017. szeptember eleje...Homokos tengerpart, pálmafák, 30 fok, napsütés, a tenger morajlása, teljes nyugalom és a hamisíthatatlan „mañana” hangulat*....

2017. szeptember eleje...Homokos tengerpart, pálmafák, 30 fok, napsütés, a tenger morajlása, teljes nyugalom és a hamisíthatatlan „mañana” hangulat*.... Egy csodában éreztük magunkat akkor ott Esteponaban, Marbellától mindössze 15 percre a Kempinski Hotel Bahiaban még akkor is, ha kint tartózkodásunk nagy részét egy légkondicionált tárgyalóteremben töltöttük.

De hogy jut el egy magyar éttermi csoport Andalúziába?

Az ÉS Bisztró sikerét látván a Kempinski vezetése felkérte a Zsidai Csoportot, hogy a dél-spanyolországi szállodában alakítson ki egy olyan, egy modern resort szállodának megfelelő gasztronómiai központot, ahová nem csak hotelvendégek, de helyiek és a környékbeli más szállodában lakók is szívesen járnak, valamint a szálloda fogadóterét, lobbyját is gondolja át.

Nagy falat volt, de egy ilyen felkérésre csak igen lehet a válasz. Az időzítés sem volt annyira ideális, hiszen akkor még meg sem nyitott a bécsi és a Gozsdu udvarbeli Jamie’s...

De ott, azokon a napsütéses tengerparti meetingeken mintha tényleg a spanyol „mañana” kapott volna el minket: ráérünk majd holnap azon gondolkozni, hogyan valósul meg az egész projekt 2018. tavaszára.

Roy mai napig emlékszik az első napra, amikor megérkezett a lobbyba és ámulva azt magyarázta a vezetőségnek, hogy milyen potenciál van a terekben és hogyan lehetne átalakítani, hogy a napfény és a sok üvegfelület vegye át a főszerepet.

Bara Ákost kértük fel a lobby és az éttermek tervezésére, aki akkor már számos nemzetközi éttermen dolgozott - de velünk volt a már sokat emlegetett ex-Kempinski igazgató, Roy barátja, Emile Bootsma is, aki project managerként volt jelen a Kempinski részéről.

El Paseo del Mar lett a gasztronómiai központ neve, melyben helyet kapott a Baltazár Grill, a Spíler Beach Club, a Spíler Beach Bar és a Black Rose The Bar is.

Végül nagyon kemény munka után 2018. március 19-én nyitotta meg kapuit az El Paseo del Mar Esteponaban, a Kempinski hotelben.

Elmondhatatlanul imádjuk az egészet a mañanakkal együtt is.

Ps: A piros pöttyel jelölt fotók a felújítás előtti állapotot mutatják.

*A mañana jelentése: holnap

 

 

 

 

 
X
X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café