40 év, 40 történet | A kezdetek

40 év, 40 történet | A kezdetek

Azt, hogy az 1982-ben a Pierrot lépcsőjén így mosolyogjon egymásra Ilona és Péter, nagyon hosszú és kitartó munka, és sok véletlen előzte meg.

Azt, hogy az 1982-ben a Pierrot lépcsőjén így mosolyogjon egymásra Ilona és Péter, nagyon hosszú és kitartó munka, és sok véletlen előzte meg.

Ilona mindig tanárnő szeretett volna lenni. Felvételizett a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem matematika-fizika szakára. Közben a miskolci Kossuth Lajos Gimnáziumban, politechnikán szakács ismereteket tanult heti egy alkalommal.

Az éttermet is üzemeltető vezérigazgató szerette volna, ha Ilona a cég ösztöndíjával a Vendéglátóipari Főiskolán tanul tovább. Tisztességből jött el akkor a főiskolára, mert ahogy bevallotta, sok kedve nem volt hozzá, annyira a tanári pályára készült.

A budapesti évek olyan meghatározóak voltak Ilona életében, hogy már nem tért vissza Miskolcra: a főiskola elvégzésével egyidőben nyitott InterContinental szállodában kapott munkát.

Zsidai Pétert is itt, az InterContinentalban ismerte meg, aki a hotel egyik éttermének üzletvezető-helyettese volt akkor.

Ilona éppen albérletet keresett és mivel Péter Bécsbe ment egy évre dolgozni, kiadta a lakását - Ilona emlékezete szerint egy jól lealkudott áron.

Péter ’72 végén ment ki Bécsbe. Egy évig csak telefonon tartották egymással a kapcsolatot, aztán hazajött és ’74-ben már össze is házasodtak.
X
X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café