40 év, 40 történet | Pierrot kezdeti kínálata

40 év, 40 történet | Pierrot kezdeti kínálata

1982. október 21-én, két alkalmazottal nyitott meg a Pierrot egy – mostani szemmel nézve - rendkívül limitált étlappal, melynek oka az épület adottsága volt. Ahhoz kellett igazítani a választékot, amit abból a kicsi helyből saját maguk elő tudtak állítani.

1982. október 21-én, két alkalmazottal nyitott meg a Pierrot egy – mostani szemmel nézve - rendkívül limitált étlappal, melynek oka az épület adottsága volt. Pici volt a hely, és akkor még a pince sem tartozott a kávéházhoz, így tároló kapacitás sem volt. Ahhoz kellett igazítani a választékot, amit abból a kicsi helyből saját maguk elő tudtak állítani.

Rákkoktélt készítettek nagy kehelyben, a parfékat is saját maguk csinálták, illetve azzal töltötték a crêpe-eket, melyeket gyönyörű szószokkal, tejszínhabbal díszítettek. A „Crêpierrot”-t például friss gyümölcssalátával töltötték meg, melyre kis napernyőt tűztek.

Mindent nagyon összeraktak Ilonáék, mindennek egyéni stílusa volt.

Nagy kedvencünk az étlapon az import sör – mindig az volt, amit sikerült beszerezni. Ilona sokat emlegette a titkos Campari beszerzéseket is: ha éppen megtudta, hogy érkezett az országba pár üveggel, már ült is az autóba és rohant az üzletbe értük.

Ilona mindig szem előtt tartotta a minőséget, mai napig vallja, hogy a minőséget meg kell fizetni. Már az induláshoz is külföldi gépeket vásároltak – a kávéfőzőt is, a mosogatógépet is.

A „hatalom” sem maradt rest, már 1983-ban a Pierrot-ba hozták a külföldi delegációkat nagy fekete Mercedes-szel, hogy eldicsekedjenek: Magyarországon így valósul meg a privát iniciatíva.

 

pierrot pierrot menü

pierrot menü pierrot menü
X
X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café