40 év, 40 történet | Baltazár Grill

40 év, 40 történet | Baltazár Grill

“Mindig szerettem alkotni és itt a feladat komoly és nagyon megtisztelő volt: felépíteni egy nem létező világot, valami újat létrehozni - amihez nagy segítséget adott a Roy-jal való együtt gondolkodás.”

Roy-t annyira magával ragadta 2006-ban Miamiban a Hyatt boutique szállodájának miliője és a boutique szállodák világa, hogy nagyot álmodott és azt gondolta, a családi cég fejlődésének egy nagy mérföldköve lehetne egy szálloda nyitása Budapesten.

2013 januárjában érkezett meg a lehetőség – ekkor már az ÉS Bisztró nyitásán dolgozott a csoport.

Az Országház utca – Nándor utca sarkán lévő korábban Állami Nyomdaként működő épület és a mellette lévő apartmanház bérleti jogát adták át a korábbi bérlők. A félkészen álló épület tökéletesen alkalmasnak bizonyult egy 11 szobás boutique hotel és egy vagány étterem kialakítására, ráadásul relative szoros határidővel be lehetett fejezni a projektet.

A fantázia beindult és 2013 nyarán felrepült a szárnyas elefánt a Budai Várban: megnyitott a Baltazár Grill & Hotel.

Roy szerint a Baltazár nem egy hotel, melynek étterme van, hanem egy vagány étterem egy menő 11 szobás boutique hotellel.

A gasztronómiai lubickálóközpontban személyesen Litauszki Zsolt felelt a kulináris koncepcióért és élményekért. A legmagasabb minőségű, legegyszerűbb ételek kerültek az étlapra. A faszén grill volt a konyha központi eleme, melyben komoly húsok, friss halak és a város egyik legjobb hamburgere készült.

A nyitás előtt Roy és Zsolt Barcelonába utaztak, több tucat olyan éttermet jártak be, ahol Josper faszenes grillen alapult a konyha.

Roy így emlékszik erre vissza: “Azóta nem tudok szabadulni az élménytől, pedig már láttam ezt-azt. Rengeteget tanultunk az alatt a pár nap alatt és Zsolt fantasztikus partnerem volt a gasztronómiai lubickolásban.”

Litauszki Zsolt így emlékszik vissza a Baltazár időkre:

“Eddigi életem legizgalmasabb időszakai közé sorolom a Baltazárt, nagyon meghatározó és inspiráló volt számomra.

Mindig szerettem alkotni és itt a feladat komoly és nagyon megtisztelő volt: felépíteni egy nem létező világot, valami újat létrehozni - amihez nagy segítséget adott a Roy-jal való együtt gondolkodás. A koncepció felépítése alatt rengeteget kóstoltunk, beszélgettünk, elemeztünk - egymást tanítva, fejlesztve. Amikor kiválasztottuk a Jospert és elutaztunk Barcelonába megismerkedni vele, akkor állt össze számomra az induló Baltazár étlap és a gasztro koncepció. Ez hihetetlen élmény volt. A Baltazárból egy játszótér lett, ami a vendégeknek is és a csapatnak is örömet nyújt minden nap.”

 

 

 

 
X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café