40 év, 40 történet | ÉS Bisztró

40 év, 40 történet | ÉS Bisztró

Emile egy külső, a gasztronómiához értő partner bevonásában látta a megoldást és erről a Kempinski felsővezetését is meggyőzte. Még 2012 decemberében megkereste Roy-t, hogy üljenek le és beszélgessenek.

2012-ben Emile Bootsma, a budapesti Kempinski hotel akkori igazgatója egy előadáson hallotta, hogy Roy milyen lelkesen beszél Budapestről, a gasztronómiáról, a családi vállalkozásról és terveiről. Legfőképp az tetszett meg neki, hogy gazdasági és fenntarthatósági szempontokat is részletezett, ami akkor nem volt jellemző a magyar, de talán még a nemzetközi porondon sem.

A Kempinski hotel éppen teljes felújításon esett át, ráadásul a földszintjén található fine dining olasz éttermük helyett egy új vagány gasztro koncepciót kerestek, Emile egy külső, a gasztronómiához értő partner bevonásában látta a megoldást és erről a Kempinski felsővezetését is meggyőzte. Még 2012 decemberében megkereste Roy-t, hogy üljenek le és beszélgessenek.

A projekt elég szoros határidővel indult, ugyanis 2013 tavaszára már át kellett adni az éttermet és a teljes lobbyt.

Az étterem végül az ÉS Bisztró lett, mely nem megoszt, hanem összeköt. Nem kell eldöntenünk, hogy Budapest vagy Bécs, Újpest vagy Fradi, Barcelona vagy Real Madrid – miért ne lehetne mindkettő?!

Lassan 10 éve, hogy az ÉS megnyitott, helyiek és külföldiek nagy kedvence mai napig, mely a belváros legjobb vasárnapi ebédjével várja a vendégeit minden vasárnap.

Erre szokták azt mondani, hogy „this is the beginning of a beautiful friendship”, hiszen nem csak a Kempinski Hotels és a Zsidai Csoport talált egymásra, de Emile és Roy is igaz barátok is lettek.

 

 

 

 

 
X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café