40 év, 40 történet | Spíler Original

40 év, 40 történet | Spíler Original

Roy 2006-ban az USA-ban tanult és dolgozott, akkor figyelt fel egy cikkre, miszerint a pesti belvárosban található műemlék Gozsdu udvart felújítják és egy szórakozó negyedet hoznak létre.

A Pest-Budát a Spíler követte, pontosan 10 éve.

De 2012-nél korábban kezdődött ez a történet is...

Roy 2006-ban az USA-ban tanult és dolgozott, akkor figyelt fel egy cikkre, miszerint a pesti belvárosban található műemlék Gozsdu udvart felújítják és egy szórakozó negyedet hoznak létre.

Mivel Roy külföldön volt, Ilonát küldte el megnézni a helyszínt. Ilona ki is nézett egy ingatlant, de a felújítás annyira elhúzódott, hogy közben jött egy Viper, egy 21 és egy Pest-Buda nyitás is, a fókusz tehát elterelődött Pestről Budára...

Az évek alatt azonban a belváros annyira felpörgött, ráadásul a Szimpla Kert tulajdonosa, Ábel nagyon sokat mesélt Roy-nak a pesti életről, hogy eljött az idő, lépni kellett és nyitni a Gozsduban, ahol az ingatlan már évek óta megvolt. A kérdés, hogy mit.

Roy akkor már sokat járt a környékre bulizni, de Ilonáék nem ismerték a város ezen arcát, elindultak hát terepszemlére. Ő erre így emlékszik vissza. „Miután a Madách téren kiszálltunk a taxiból, Zoltán (mert ő mai napig az első keresztnevén szólítja Roy-t) a kezünkbe adta a listát, amit meg kellett néznünk. Este kilenc körül nekiindultunk Péterrel és mint két tinédzser, úgy magával ragadott minket a környék és a hangulat. Később beszélgettünk a fiammal, és megállapítottam, hogy nem maradt más, egy olyan romkocsmát kell itt csinálni, amilyen még nincs.

Ő azt javasolta, utazzunk ki New Yorkba, és nézzünk szét.”

És így is tettek.

Akkor már volt egy olyan rétege a bulinegyedben szórakozó vendégeknek, akik már pont túl voltak azon a szinten, hogy a legolcsóbb borból akarjanak fröccsöt inni, vagy éppen a szokásos sörüket igyák a hagymás zsíroskenyér mellé.

Ehhez az igényhez jött egy nagyon menő design, pont mintha New Yorkban vagy Berlinben lennénk és az a minőségi gasztronómia, amit a Zsidai Csoporttól a Budai Várban megszoktak a vendégek. Egy szerethető törzshelyet akartak Roy-ék csinálni, ahová egy kedd vagy szerda este csak úgy leugrik az ember vacsorázni vagy egy italra.

2012. szeptemberében nyitott meg a Spíler, a nyitóbuli előtt 10 perccel még poharakat mosogattak. Egyből berobbant a köztudatba a hely, hamar a helyiek és a külföldi turisták nagy kedvence lett. Boldogok voltak az emberek, mert a Spílerrel élet jött a belvárosba és már nagyon kellett oda az élet 2012-ben, kellett valami újszerű, ami a Spíler volt.

Roy mindig meséli, hogy az a kedvenc élménye a Spílerben, amikor megáll a kinti Spíler felirat alatt a sarkon és csak nézi az embereket és figyeli a ritmust – és látja, hogy mennyire élvezik a vendégek az egész Spíler-életérzést.

10 éve nyitott a Spíler, fénye nemhogy megkopott, hanem egyre jobban ragyog.

Ragyogj tovább, drága Spíler! Boldog születésnapot, Spíler Béla!

  

 

 
X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café