40 év, 40 történet | Opera Café

40 év, 40 történet | Opera Café

2015. szeptember 16-án nyitott meg az Opera Café, a Feszty Bár, az Erkel Színház bárjai és az összes művészbüfé az Operaházban és az Erkelben.

Tisztán emlékszünk a napra, amikor 2015. májusában Roy belépett az irodába és közölte, hogy kiírták az Operaház gasztronómiájára a pályázatot és indulnunk kell, mert ő, mint hatalmas opera-rajongó és Operába járó nem teheti meg, hogy ne induljunk és ne a legjobbat nyújtsuk.

Mindössze pár hét állt rendelkezésre a beadásig, hogy ezt a hatalmas, egyébként több hónapos projektet összerakjuk.

Rengeteget dolgoztunk az építészeti megoldásokon, hiszen az Opera Cafét például egy olyan térben kellett megvalósítani, amely korábban nem volt a közönség számára bejárható, látható. De ez csak az egyik kihívás volt, a legnagyobb mindenképp az, hogy egy ilyen térbe modern konyhatechológiát kellett kiépíteni.

Megvizsgáltuk a világ 15 vezető operaházának éttermeit, büféit és bárjait. Egy olyan nemzetközi szinten is egyedülálló koncepcióval indultunk, amely világszinten is előremutató volt és minden elemében a megújulást és a frissítést tükrözte.

Végül 5 pályázat érkezett be és minket választottak.

A kivitelezésre rendelkezésre álló idő legalább annyira irreális volt, mint a pályázaté: 2015. szeptemberében kellett nyitni.

A munkák 2015. nyarán kezdődtek el, az Opera Gasztronómia és az Opera Café arculatának kialakításával, a terek megtervezésével és kivitelezésével.

Irgalmatlan erős tempót nyomtunk, Roy az évi két hetes családi nyaralása alatt beköltözött egy szobába és egész nap dolgozott - a nyitást ugyanis az év szeptemberére időzítette az Opera…

Ahogy eddig is, most is Somlai Tibor belsőépítésszel dolgoztunk, aki csodálatos designt és tereket álmodott meg az Ybl tervezte épületbe.

2015. szeptember 16-án nyitott meg az Opera Café, a Feszty Bár, az Erkel Színház bárjai és az összes művészbüfé az Operaházban és az Erkelben.

Nagyon büszkék vagyunk a projektre és bár az Operahéz új felújítása után idén átadott Feszty Bárt teljesen átépítették, szeretettel túlcsorduló szívvel nézzük a fotókat.

 

operaopera

operaopera

operaopera
X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café