40 év, 40 történet | ÉS Deli

40 év, 40 történet | ÉS Deli

A jó kávéhoz két dolog kell: egy jó kávé blend és egy jó gép, amin megfőzzük.

Lehet ezzel vitatkozni, de szerintünk Budapest a kávéházak fővárosa.
Roy kávék iránti vonzalma Londonban kezdődött évekkel az itthoni „kávéforradalom” előtt. Ott találkozott először a specialty kávé iránnyal, azzal, hogy milyen széles választékban érhetők el jó minőségű kávék és milyen más élmény a kávézás egy különlegesen válogatott kávé esetén.
A Kempinski hotelben 2013 tavaszára teljesen felújították a lobbyt, ahol egy pár négyszetméteres, pont egy ilyen kávézónak megfelelő méretű helységet is leválasztottak.
A specialty kávé* akkoriban még viszonylag új szereplő volt a gasztropiacon.
Még csak pár úttörő foglalkozott vele, amikor Roy eldöntötte, saját márkát szeretne és a legprofibb gépeket szerzi be a Zsidai éttermekbe, hogy az éttermi élmény a kávézás élményével legyen tökéletes.
A jó kávéhoz két dolog kell: egy jó kávé blend és egy jó gép, amin megfőzzük. A gép La Marzocco lett, a saját kávé megalkotásban pedig Roy Nezvál Mátét kereste meg, aki pont akkor nyitotta meg saját budafoki pörkölőjét.
Máté, ahogy azt kell, megjárta a szamárlétra minden fokát a kávévonalon, azzal a különbséggel, hogy nagyobb hévvel szedte a fokokat, így aztán a nagy lendület egészen Dubajig és a Dallmayr ottani képviseletéig vitte. Végtelen tonna kávé folyt át a kezei között. A Dallmayr és a Közel-Kelet után hazajött és saját bizniszbe vágott, hogy megismertesse a magyarokkal is a jó kávét.
A kávé önmagában nem lett volna elég a Kempinski kávézójában, frissen készült szendvicsek, ropogós péksütemények, frissen préselt zöldség- és gyümölcslevek egészítik ki a kínálatot.

 

és deliés deli

és deliés deli

és deliés deli

és deliés deli
X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café