40 év, 40 történet | Spíler Shanghai

40 év, 40 történet | Spíler Shanghai

A cégcsoporton belül az az alapelv, hogy csak akkor nyitunk új helyet, ha tudunk valami izgalmasat, eredetit, hiánypótlót alkotni az adott környéken és ha a környezetet is alakítani, fejleszteni tudjuk vele. 2014 tavaszán sem történt ez másként, a Spíler Shanghai nyitásakor.

Még 2006-ban, amikor Roy az USA-ban dolgozott jött a gondolat, hogy a mai Spíler helyén olyan multikulturális konyhát kellene nyitni, melyben az ázsiai konyháknak is komoly szerep jut. Ekkoriban kattant rá teljesen New Yorkban és Miamiban az ázsiai konyhákra, ott már akkor nagyon izgalmasan kalandoztak a séfek az ázsiai vonalon.

2012. januárjában Roy Amszterdamban járt Litauszki Zsolttal, ahol egy izgalmas kínai konyhai élmény érte őket, amikor bekattant nála újra Ázsia. Innentől fogva elkezdett az ő és a Zsolt agya is ezen a témán pörögni...

Zsolt Lutz Lajos séffel együtt 2013-ban elkezdte kutatni az új ázsiai konyhákat, melyben new yorki és san franciscoi séfek, pl David Chang az irányadóak, akik izgalmasan és teljesen laza módon közelítették meg az ázsiai konyhákat. Nem köti őket annyira a szigorú autentikus szabályrendszer, de mégis a valódi gyökerekből építkeznek. Zsolt mélyen elmerült a munkásságukban, majd Roy és Zsolt 2013-ban New-Yorkba utaztak egy komoly terepszemlére.

A cégcsoporton belül az az alapelv, hogy csak akkor nyitunk új helyet, ha tudunk valami izgalmasat, eredetit, hiánypótlót alkotni az adott környéken és ha a környezetet is alakítani, fejleszteni tudjuk vele.

2014 tavaszán sem történt ez másként, a Spíler Shanghai nyitásakor.

A Spíler 2012-es nyitásan után pillanatok alatt a belváros kedvenc szórakozóhelye, bisztrója lett. Roy-ban felmerült, hogy a vele szemben lévő, de üresen álló ingatlanban milyen jó „folytatása” lehetne a Spíler-sztorinak. Hatalmas földszinti tér és egy legalább olyan nagy speakeasy bárnak és bulikra kibérelhető szórakozóhelynek is tökéletes pince helység tartozott az ingatlanhoz.

Kreatív csapatunkkal sokáig gondolkoztunk, mire letisztult a koncepció, egyáltalán nem volt triviális, milyen helyet kell szemben nyitni.

Azt éreztük, hogy a Spílerhez kell kapcsolódnia, mert a márka van annyira erős már, hogy folytatódjon az utazás, ráadásul a gasztronómiai irány is hamar kikristályosodott: modern ázsiai konyhát képzeltünk el egy ’30-as évek inspirálta Shanghai környezetben.

A cél az volt, hogy mind az ázsiai ízekkel csak most ismerkedőknek, mind a tapasztaltabbak számára izgalmas fogásokat kínáljunk szabad, laza megközelítésben, elérhető árazással, a klasszikusokon csavarva egyet.

Bujaság, nők, stílus, füstös meleg fények, fülledt erotika... a 30-as évek Shanghaija testesíti meg számunkra mindezt. Shanghai vibrált, különböző kultúrák éltek a kínaiakkal együtt és mellett: angolok, franciák, mindenki üzletelt, mindenki élt, szórakoztak, keveredtek a népek és a konyhák, élvezték az életet, tombolt a zene, volt stílus. Ez röviden a Spíler Shanghai.

A Spíler Shanghai 2014 áprilisában nyitott meg a ‘30-as évek Shanghai-át megidéző hangulatban bisztróként, bárként, szórakozóhelyként és teraszként.

És bár egy éven belül kiderült, hogy tévedtünk, a magyar piac még nem érett egy ilyen irányra, mi nagyon szerettük az ázsiai ízeket.

A nyitásakor Roy azt mondta, hogy a Spíler Shanghai annyira ki van találva, annyira egyben van a koncepció, a design, a kínálat és az arculat, hogy nagyon büszke rá, hogy ezt összehozta, mégis váltani kellett 2015-ben és az ázsiai irányt szép lassan kivezetni és a Spíler Original részeként tekinteni a korábban Shanghaiként üzemelő bisztróra.

A hely és a miliő maradt, az étlap változott.

Mi így szeretünk, Spíler Shanghai!

 

  

 

 
X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café