Rendezvény ajánlatkérés

Eljegyzési vacsora menete – mire érdemes ügyelned, hogy az eljegyzési vacsora tökéletes legyen?

Eljegyzési vacsora menete – mire érdemes ügyelned, hogy az eljegyzési vacsora tökéletes legyen?

A lánykérés minden pár életében varázslatos esemény, amely igazi fordulópontot is jelent az életükben. Az ilyen eseményeket pedig érdemes méltóképpen megünnepelni!

De mégis mit érdemes, mit illik, és hogyan az eljegyzést követő időszakban? Természetesen ennek minden pontja rajtatok áll, azonban azt tudni érdemes, hogy a lánykérést számos hagyomány övezi, amelyet talán Ti is szeretnétek betartani. Ezeket vesszük most sorra, és néhány tippel is szolgálunk az eljegyzési vacsora megszervezésével kapcsolatban! 

Az eljegyzés bejelentése

Ahogy megtörtént a lánykérés, természetes, hogy minél hamarabb minél több emberrel tudatni szeretnéd azt! Azonban a hagyomány szerint ezt az eseményt minden esetben a lány szüleivel kell legelőször megosztani, aztán következnek a vőlegény szülei, majd a közeli családtagok és barátok, akiket legalább telefonon, de inkább személyesen illik felkeresni a jó hírrel. 

 

Az eljegyzési vacsora, vagy eljegyzési buli… 

Bár a nagy döntésről általában pár nap alatt mindenki értesül, mégis sok pár szereti méltóképpen is megünnepelni ezt az alkalmat, egy eljegyzési vacsora keretén belül. Ezt az eseményt szűkebb családi körben szokás megtartani, de manapság már az sem ritka, hogy a baráti körnek a pár egy külön party-t ad az ünneplésre. 


Hagyományosan az eljegyzési vacsorát a vőlegény szülei „adják”, ők hívják meg a mennyasszony szüleit otthonukba egy ünnepségre, de ma már igen ritka, hogy az ilyen eseményt otthon rendeznék meg. Sokkal elterjedtebb, hogy a fiatal pár egy rendezvényhelyszínt kibérelve ad party-t a rokonoknak és barátoknak, amely gyakran igen nagyszabású esemény, kvázi egy kisebb esküvővel is felér!  Ha Ti is ilyen eseményt terveztek, IDE kattintva személyre szabott ajánlatot kaphattok a legnépszerűbb eljegyzési vacsora helyszíneinktől! 


És hogy mi történik általában egy eljegyzési vacsorán? Az alábbiakban erről is olvahatsz…

 

Az eljegyzési vacsora menete – az érkezés

Az eljegyzési vacsorát a fiatal pár adja, így házigazdaként fontos, hogy ők már a helyszínen legyenek a Vendégek érkezése előtt. Hagyományosan „welcome drink-kel” és akár néhány falattal is köszönthetitek a Vendégeket, akik jó eséllyel apró ajándékokkal is kedveskednek majd az örömhír hallatán. Az ajándékokat ilyenkor érdemes egy asztalra gyűjteni, és az eljegyzési vacsorát nem megzavarni azok bontogatásával – hanem csakúgy mint az esküvőn, utólag köszönőlevéllel jelezni az ajándékozott számára, hogy megkaptátok a csomagot. 

 

Az eljegyzési vacsora menete – az ültetés

A nagyobb létszámot számoló eljegyzési vacsorák esetében ugyan úgy, ahogy majd az esküvőn is lesz, érdemes ültetésrendet adni a vendégeknek, hogy mindenki könnyen és gyorsan megtalálja a helyét. Amennyiben szűk családi körben ünnepeltek és a rokonok már jól ismerik egymást, úgy ezt a lépést ki is hagyhatjátok.

 

Az eljegyzési vacsora menete – a „hivatalos” lánykérés

Bár ma már lánykérésként arra emlékszünk vissza szívesen amely kettesben történt partnerünkkel, a hagyományőrző családokban fontos lehet, hogy a vőlegény hivatalosan is kikérje a leányt. Az eljegyzési vacsora apropót szolgáltat erre, és rögtön az est elején érdemes a leendő apóstól elkérni lánya kezét, és igenlő válasz esetén a gyűrűhúzást is megismételhetitek, hogy mindenki részese legyen egy kicsit ennek a varázslatos pillanatnak.

 

Az eljegyzési vacsora menete – a köszöntők

A gyűrűhúzás után hagyományosan a köszöntők következnek. Ilyenkor általában az örömszülők és a legközelebbi barátok szólalnak fel röviden, amely után koccintással zárhatjátok az est hivatalos részét. Kapcsolódó

Legjobb olasz étterem Budapesten

Legjobb olasz étterem Budapesten: fedezd fel a Jamie Oliver’s Italian-t!

Kétség sem férhet hozzá, hogy ha gasztronómiáról beszélünk, az olaszok egy egészen új dimenzióba helyezik azt. A mediterrán félszigeten élő emberek egyébként is híresek arról, hogy tudnak élni: lassan, nyugodtan, boldogan – mellőzve minden túlzást és csak a legfontosabbra koncentrálva. Ahogy az életük, így ételeik is ezt a vonalat képviselik: a legjobb alapanyagok felhasználásával, mindig friss, zamatos zöldségekkel, minőségi tésztákkal dolgoznak, és ételeik nem a túlbonyolított konyhatechnológiai eljárásoktól olyan finomak, hanem éppen az előbbiektől…

Tovább
Elegáns étterem Budapesten

Elegáns étterem Budapesten? Fedezd fel elegáns helyeinket a fővárosban!

Az étterembe járás nem csak az étkezésről szól, ezt mindig is mondtuk. Bár a minőségi alapanyagokból előállított friss, ínycsiklandó ételek és a szemet gyönyörködtető tálalás is kétség kívül hozzá tartozik egy-egy ilyen programhoz, azonban az étterem hangulata és jellege az, amelyre akár évek múlva is emlékezni fogsz. Egy étterem lehet vagány (lásd a Spíler Budát), lehet stílusos (mint a Baltazár Grill), de sokan egy-egy alkalom kapcsán az eleganciát keresik első sorban. 

Tovább
Éttermek terasszal

Éttermek terasszal: ide érdemes ellátogatnod, ha kiülnél enni egy jót

Az első nyári napsugártól az utolsó langyos szellőig a legtöbben a szabadba vágyunk. Sétálni egy jót a várban, beülni egy teraszos étterembe és élvezni a szikrázó napsütést felejthetetlen élményt nyújt – pláne, ha az eseményhez néhány íncsiklandó fogás és zamatos frissítő is társul! Ha Te is egy ilyen programra vágysz, ismerd meg a legjobb éttermeinket terasszal a Budai Várnegyed páratlan szépségű környezetében, és látogass el hozzánk még az idei szezonban!

Tovább

X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Csak catering
Pierrot
Spíler
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Pest-Buda Terasz
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner