Díszétkezés

Díszétkezés

Mit jelent a díszétkezés kifejezés, és milyen rendezvénytípusokon ajánljuk a díszétkezést? Szakszótárunkban rendezvényszervezéssel és rendezvényekkel kapcsolatos kifejezéseket gyűjtünk össze jelentéseikkel!

Díszétkezés


A díszétkezést hagyományosan protokolláris események szervezésekor ajánluk, hiszen ez az egyik legelegánsabb fogadás forma a rendezvényszervezésben.

 

A díszétkezés lényege, hogy a vendégek egy előre meghatározott ülésrend alkalmával, általában kb 10 fős korasztaloknál foglalnak helyet, amely asztalok elegáns dekorációval és étkészletekkel várják az érkező vendégeket. A díszétkezés a legtöbb esetben a főétkezések ideje alatt, hagyományosan ebéd- vagy vacsoraidőben kerül megrendezésre, és a felszolgálók az ültetett vendégek számára tányéron szervírozzák az ételt, míg az italok italpultból választhatóak.

 

A dísztékezés időtartama 2-3 óra, a választék opcionálisan tartalmazhat: hideg előételt, levest, meleg előételt, főételt és desszertet – valamint esetenkén gyomorpihentető közti falatkákat is. A díszétkezés alkalmával gyakran sommelier kínálja a fogásokhoz illő borokat.


címkék: rendezveny

X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café