Rendezvény ajánlatkérés

Ezek 2021 legnépszerűbb (és leköszönő) esküvői trendjei

Ezek 2021 legnépszerűbb (és leköszönő) esküvői trendjei

Milyen trendekre számítunk az esküvők terén 2021-22-ben? Mutatjuk a legnépszerűbb ötleteket, a COVID okozta változásokat, és mindent, amit az esküvői trendekről tudnod érdemes!

A 2010-es évek esküvői trendjei kezdenek kimenni a divatból, helyükre pedig szép lassan új szokások érkeznek. Ezeket az új trendeket természetesen nagyban befolyásolja a Covid-19 járvány, ami világszerte párok millióinak tett keresztbe az elmúlt lassan másfél év során. Habár a helyzet lassan, de javulni látszik, kétségtelen, hogy 2021-ben máshogyan néz ki az átlag esküvő, mint néhány évvel ezelőtt.


Lássuk tehát, hogy mit tartogat számunkra a 2021-es év esküvői szezonja!
 

1. Kevesebben rendelnek svédasztalt

A svédasztal mindig is népszerű catering opció volt az esküvőkön, azonban a biztonsági aggályok miatt kevesebben élnek mostanában ezzel a lehetőséggel. Ez nem is olyan meglepő, elvégre a svédasztaloknál mindenki ugyan azokat a szedőeszközöket használja, ráadásul az ételek nagy része is fedetlenül áll az asztalokon. Sok pár éppen ezért a hagyományos étkeztetési opcióknál marad.

 

2. Kevesebb pár szervezett fényűző lakodalmat 2021-re

Sok pár már az év elején tudta (főleg, hogy akkor tetőzött hazánkban a második hullám), hogy az idei évben nem éri meg óriási pénzeket kiadni egy parádés, fényűző lakodalomra. Az elmúlt évek során egyébként is csökkent az érdeklődés az ilyen eltúlzott rendezvények iránt, így ez a trend nem feltétlenül csak a vírusnak köszönhető. Ha Te is egy visszafogottabb, kisebb esküvőt tervezel, az alábbi form kitöltésével kérheted ajánlatunkat varázslatos esküvői éttermeinkbe! 

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Csak catering
Pierrot
Spíler
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Pest-Buda Terasz
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner

 

3. A jegyesek inkább pénzt kérnek nászajándék gyanánt

A legtöbb pár már évek óta együtt él, mire eljut a boldogító igenig, így nincs igazán szükségük azokra a kisebb háztartási eszközökre, amiket nászajándék gyanánt szokás adni a friss házasoknak. Sokkal népszerűbb egy kisebb összeget kérni a nászútra, sőt, egyes párok inkább arra kérik a násznépet, hogy támogassanak egy jótékonysági szervezetet.

 

4. Már nem igazán szokás felsorakozni a pár előtt

Habár ez a szokás inkább az Egyesült Államokban népszerű (és ott is megy ki a divatból), sok hazai lagzin is előfordul, hogy a násznép felsorakozik, hogy a pár egyenként köszönhesse meg nekik az ajándékot, illetve azt, hogy együtt ünneplik velük ezt a boldog napot.


Tekintve, hogy a szokás egyébként is kezdett kimenni a divatból, és a vírushelyzet miatt nem javasolt összetömörülni, a felsorakozás hamarosan teljesen eltűnhet.

 

5. Már nem olyan népszerűek a zöld és fehér virágdíszek

A zöld és fehér színösszeállítás kezd kimenni a divatból. Ezek a színek hosszú évekig voltak népszerűek a párok köreiben, de a jegyesek újabban másféle színsémákat választanak a nagy naphoz. A melegebb, őszi színek (pl. sötétnarancs, burgundi vörös és a lila mind kezdenek előtérbe kerülni.

 

6. Sokan terveznek „megszökős” esküvőt

2021-ben többen is terveznek „megszökni” az esküvő céljából ahelyett, hogy megpróbálják a korlátozásokhoz igazítani életük nagy napját. Mások már a kezdettől fogva kis létszámú lakodalmakat terveznek, szűkebb (és olcsóbb) helyszíneken, ugyan ebből az okból.

 

7. Az élőben közvetített esküvők még 2021-ben is zajlani fognak

2020 során sok pár cselezte ki azzal a vírushelyzetet, hogy élőben közvetítették barátaik és családtagjaik számára esküvőjüket. Erre 2021-ben is lehetnek még példák, főleg annak köszönhetően, hogy az elmúlt év során a világ nagy része hozzá kellett szokjon az online videós kommunikációhoz.

 

8. Tarol a csináld magad díszítés

Azok a párok, akik nem akarnak egy vagyont költeni lagzijukra, de mégis szeretnék, hogy a nagy nap úgy nézzen ki, ahogy megálmodták, előszeretettel fordulnak a csináld magad megoldásokhoz a díszítés terén. A költséges díszítések helyett sok pár inkább a nászútra teszi félre ezeket az összegeket, vagy valamilyen más, fontosabb szolgáltatásra (pl. egy jó fényképészre és videósra).

 

9. Népszerűbbé válnak a radiant gyémántok

A radiant csiszolású drágakövek – amiknek hosszúkás, négyzetes mintájuk van – igazán népszerűnek bizonyulnak 2021-ben. Sokáig az oválisabb csiszolású gyémántok voltak divatban, de a radiant változatok kezdik behozni őket a ranglistán.

 

10. Újra divatosak az arany karikargyűrűk

Az elmúlt években platina és fehérarany került a legtöbb ujjra, de újabban az arany is kezd visszatérni. Úgy látszik, hogy a klasszikusokat nem lehet (és persze nem is kell) elfelejteni!

 

11. Népszerűek a zártkörű legény- és lánybúcsúk

A legény- és lánybúcsúk résztvevői értelemszerűen kerülnék a zsúfolt szórakozóhelyeket (főleg, hogy még mindig kötelező a benti maszkviselés), így sokan inkább bérházakban és egyéb privát helyeken töltik el ezt az éjszakát. Egy Airbnb kibérlése sokkal olcsóbb és kényelmesebb lehet, mint egy szórakozóhellyel leszerződni erre az alkalomra, ráadásul a hangulat is sokkal kötetlenebb és meghittebb lehet.

 

12. Egyre több a nem hagyományos színű esküvői öltözék

A színes öltönyök népszerűsége is kezd fellángolni. A sötét burgundi vörös, és erdőzöld például igazán felkapottak, a nyári esküvőkön pedig több vőlegényt is láthatunk majd pasztellkék, csontfehér és egyéb szokatlan (de nagyon mutatós) színekben.

 

13. Népszerűbbek a csokrok

A hatalmas, látványos menyasszonyi csokrok sokáig voltak divatosak az esküvőkön, egyre több menyasszony választ inkább kisebb összeállításokat. Ezek nem csak olcsóbban beszerezhetők, de a menyasszonyi ruháról sem vonják el annyira a figyelmet.

 

14. A szárított virágok is kezdenek elterjedni

A friss virágok miatt könnyedén megugorhatnak egy lagzi költségei, ezért sok pár inkább szárított virágokkal díszített helyszíneken fogadja a násznépet. A szárított virágok textúrája és semleges színe szinte bármilyen színösszeállításban elfér, ráadásul akár hazavihető emlékekként is szét lehet osztani őket a vendégeknek.

 

 Kapcsolódó

Legjobb olasz étterem Budapesten

Legjobb olasz étterem Budapesten: fedezd fel a Jamie Oliver’s Italian-t!

Kétség sem férhet hozzá, hogy ha gasztronómiáról beszélünk, az olaszok egy egészen új dimenzióba helyezik azt. A mediterrán félszigeten élő emberek egyébként is híresek arról, hogy tudnak élni: lassan, nyugodtan, boldogan – mellőzve minden túlzást és csak a legfontosabbra koncentrálva. Ahogy az életük, így ételeik is ezt a vonalat képviselik: a legjobb alapanyagok felhasználásával, mindig friss, zamatos zöldségekkel, minőségi tésztákkal dolgoznak, és ételeik nem a túlbonyolított konyhatechnológiai eljárásoktól olyan finomak, hanem éppen az előbbiektől…

Tovább
Elegáns étterem Budapesten

Elegáns étterem Budapesten? Fedezd fel elegáns helyeinket a fővárosban!

Az étterembe járás nem csak az étkezésről szól, ezt mindig is mondtuk. Bár a minőségi alapanyagokból előállított friss, ínycsiklandó ételek és a szemet gyönyörködtető tálalás is kétség kívül hozzá tartozik egy-egy ilyen programhoz, azonban az étterem hangulata és jellege az, amelyre akár évek múlva is emlékezni fogsz. Egy étterem lehet vagány (lásd a Spíler Budát), lehet stílusos (mint a Baltazár Grill), de sokan egy-egy alkalom kapcsán az eleganciát keresik első sorban. 

Tovább
Éttermek terasszal

Éttermek terasszal: ide érdemes ellátogatnod, ha kiülnél enni egy jót

Az első nyári napsugártól az utolsó langyos szellőig a legtöbben a szabadba vágyunk. Sétálni egy jót a várban, beülni egy teraszos étterembe és élvezni a szikrázó napsütést felejthetetlen élményt nyújt – pláne, ha az eseményhez néhány íncsiklandó fogás és zamatos frissítő is társul! Ha Te is egy ilyen programra vágysz, ismerd meg a legjobb éttermeinket terasszal a Budai Várnegyed páratlan szépségű környezetében, és látogass el hozzánk még az idei szezonban!

Tovább

X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Csak catering
Pierrot
Spíler
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Pest-Buda Terasz
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner