Rendezvény ajánlatkérés

Így szervezd meg a tökéletes felnőtt születésnapi bulit

Így szervezd meg a tökéletes felnőtt születésnapi bulit

A születésnap sokak számára kortól függetlenül nagy ünnepnek számít, ami a barátok és a családtagok társaságában a legélvezetesebb. A felnőttek épp úgy élvezik a bulikat, mint a gyerekek, csak épp más jellegű programokra vágynak!

A születésnap sokak számára kortól függetlenül nagy ünnepnek számít, ami a barátok és a családtagok társaságában a legélvezetesebb. A felnőttek épp úgy élvezik a bulikat, mint a gyerekek, csak épp más jellegű programokra vágynak, mint a fiatalabb korosztály képviselői.

Ha kerek évfordulót ünnepelsz, akkor főképp meg kell adni a módját a nagy napnak. Egy felnőtt születésnap általában a barátok és családtagok társaságában zajlik, egy finom vacsorával, játékokkal és könnyed szórakozással kiegészítve.


Íme néhány tipp a tökéletes felnőtt születésnapi buli megszervezéséhez!

 


Előkészületek – Egy hónappal a felnőtt születésnapi buli előtt

Ha időben kezded el megszervezni születésnapi bulidat, akkor sokkal kevesebb problémába és fejfájásba ütközöl majd. Minél több időt adsz vendégeidnek, annál valószínűbb, hogy szabaddá tudják tenni az adott délutánjukat, vagy estéjüket.

 

•    Tűzz ki egy dátumot: Az igazán jó bulik hétvégén vannak, hiszen ekkor tovább is lehet élvezni egymás társaságát, és a legtöbbeknek nem kell aggódniuk a másnapi koránkelés miatt. Mivel előre nem szokás ilyesmit ünnepelni, a születésnapod után következő hétvégét érdemes választani.
•    Válassz helyszínt: A legtöbben magukhoz hívják meg vendégeiket egy meghittebb ünneplés céljából, de ha valamivel visszafogottabb szórakozásra vágysz, és nem szeretnél foglalkozni házigazda feladataival, akkor egy étterembe vagy valamilyen szórakozóhelyre is összehívhatod vendégeidet – főleg, ha a hely terembérlést is kínál ilyen alkalmakra, hogy senki se zavarhasson benneteket. Ha ilyen helyet keresel, az alábbi form kitöltésével veheted fel a kapcsolatot kollégáinkkal, akik segítenek megtalálni az elképzeléseidnek megfelelő helyszínt! 
•    Állítsd össze a vendéglistát: Egyértelmű lépés – szükséged lesz azok listájára, akiket meghívsz majd születésnapi bulidra, nehogy bárkit is elfelejts!
•    Hívd meg a vendégeket: Mint említettük, ezt minél előbb teszed meg, annál jobb. Természetesen előbb tudnod kell a dátumot és a helyszínt, hogy ezeket is megemlíthesd a meghívóban.
•    Szabd meg a költségkeretet: Érdemes megtervezni, hogy mennyit szeretnél költeni a születésnapozásra. Egy lehetőség ajándékok helyett azt kérni a vendégektől, hogy aki tud, hozzon valami finomat magával, így meg van oldva az „ajándékozás” és a főzés is. Na persze, ha igazán jó házigazda szeretnél lenni, akkor intézd te az étkeztetést, és számod össze a költségeket hozzá.

 

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Csak catering
Pierrot
Spíler
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Pest-Buda Terasz
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner

 

Előkészületek – 3 héttel a felnőtt születésnapi buli előtt

A bulit megelőző három hétben ideje eldönteni, hogy mik lesznek a programok, hogyan díszíted fel otthonodat (ha oda hívod a vendégeket), és, hogy mit készítesz majd nekik (ha te főzöl).


•    Étel és ital: A legegyszerűbb megoldás a svédasztalos terítés, ahol mindenki azt vesz magának a kínálatból, amit szeretne. Mint fentebb olvashattad, érdemes már a helyszínválasztáskor kideríteni, hogy az adott étterem vagy szórakozóhely kínál-e ilyen lehetőséget. Ne feledkezz meg az innivalókról és a rágcsálnivalókról sem, ha otthon várod a vendégeidet.
•    Díszítések: Ha szeretnéd ünnepi hangulatúvá varázsolni otthonodat születésnapodra, akkor érdemes ezt már időben megszervezni, és beszerezni hozzá a dekorációkat.
•    Játékok és egyéb szórakozás: Szedd össze az otthoni társasokat és kártyákat, illetve egyéb játékokat, amikkel esetleg szórakozhattok egy kicsit az evés után. Némi zenét is készíts össze, hogy megadd a buli alaphangulatát.

 

Gyakori kérdések (és válaszok) egy ütős felnőtt születésnapi etikettről

Egy jó születésnapi buli szervezett, és nem az utolsó pillanatban csapják össze. Azonban ha még így sem minden egyértelmű, akkor az alábbi gyakori kérdések és válaszok segíthetnek a buli során.

 

„Kínáljak alkoholt a vendégeknek?”

Habár sokan biztosan szívesen koccintanak majd az ünnepelttel, és iszogatják kedvenc italaikat, ügyelj rá, hogy legyenek alkoholmentes innivalók is kéznél. Egyrészt nem mindenki fogyaszt szeszt, másrészt bizonyára lesz olyan is, aki vezet.

 

„Illik megkérni a vendégeket, hogy segítsenek a buli során?”

Természetesen. Legközelebbi szeretteidről van szó, akik biztosan szívesen segítenek majd könnyebbé tenni számodra ezt a nagy napot. Már az is szórakoztató program lehet, ha néhányan előbb érkeznek, és segítenek a díszítésben, a pakolásban, a főzésben és egyéb előkészületekben. A buli sokkal gördülékenyebben zajlik majd, ha nem egy ember gondoskodik mindenről (főleg, hogy elvileg rólad kéne szóljon ez a nap).

 

„Hogyan legyek jó házigazda?”

Foglalkozz minden vendégeddel. Ne hagyd, hogy az emberek úgy érezzék, hogy kimaradnak a mókából – légy ott mindenki számára, hiszen ők is azért jöttek, hogy veled lehessenek. Ne foglalkozz egy csoporttal túl sokáig, nehogy a többiek elhanyagolva érezzék magukat.

 

„Hogyan érezzem jól magam a bulin, ha én gondoskodok az egészről?”

Nagyon egyszerű: ne te intézz mindent. Vendégeid, mint fentebb olvashattad, biztosan szívesen segítenek majd a buli során, hogy ne mindent neked kelljen csinálnod.Kapcsolódó

Legjobb olasz étterem Budapesten

Legjobb olasz étterem Budapesten: fedezd fel a Jamie Oliver’s Italian-t!

Kétség sem férhet hozzá, hogy ha gasztronómiáról beszélünk, az olaszok egy egészen új dimenzióba helyezik azt. A mediterrán félszigeten élő emberek egyébként is híresek arról, hogy tudnak élni: lassan, nyugodtan, boldogan – mellőzve minden túlzást és csak a legfontosabbra koncentrálva. Ahogy az életük, így ételeik is ezt a vonalat képviselik: a legjobb alapanyagok felhasználásával, mindig friss, zamatos zöldségekkel, minőségi tésztákkal dolgoznak, és ételeik nem a túlbonyolított konyhatechnológiai eljárásoktól olyan finomak, hanem éppen az előbbiektől…

Tovább
Elegáns étterem Budapesten

Elegáns étterem Budapesten? Fedezd fel elegáns helyeinket a fővárosban!

Az étterembe járás nem csak az étkezésről szól, ezt mindig is mondtuk. Bár a minőségi alapanyagokból előállított friss, ínycsiklandó ételek és a szemet gyönyörködtető tálalás is kétség kívül hozzá tartozik egy-egy ilyen programhoz, azonban az étterem hangulata és jellege az, amelyre akár évek múlva is emlékezni fogsz. Egy étterem lehet vagány (lásd a Spíler Budát), lehet stílusos (mint a Baltazár Grill), de sokan egy-egy alkalom kapcsán az eleganciát keresik első sorban. 

Tovább
Éttermek terasszal

Éttermek terasszal: ide érdemes ellátogatnod, ha kiülnél enni egy jót

Az első nyári napsugártól az utolsó langyos szellőig a legtöbben a szabadba vágyunk. Sétálni egy jót a várban, beülni egy teraszos étterembe és élvezni a szikrázó napsütést felejthetetlen élményt nyújt – pláne, ha az eseményhez néhány íncsiklandó fogás és zamatos frissítő is társul! Ha Te is egy ilyen programra vágysz, ismerd meg a legjobb éttermeinket terasszal a Budai Várnegyed páratlan szépségű környezetében, és látogass el hozzánk még az idei szezonban!

Tovább

X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Csak catering
Pierrot
Spíler
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Pest-Buda Terasz
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner