Karácsonyi céges buli: tippek a szervezéshez, hogy valóban pozitív élmény legyen kollégáidnak

Karácsonyi céges buli: tippek a szervezéshez, hogy valóban pozitív élmény legyen kollégáidnak

A karácsonyi céges bulik szervezése sok vállalat életében minden évben visszatérő program. De vajon mit tehetsz érte, hogy a kollégák tényleg örömmel vegyenek rajta részt? Mutatunk néhány fontos lépést!

A csapatépítő jellegű tevékenységek, így a karácsonyi céges bulik is fontos szerepet töltenek be egy vállalat kultúrájának kialakításában. A kollégák ezeken az eseményeken jobban megismerhetik egymást – a munkahelytől távol, informális környezetben – és közös élményeket, emlékeket szerezhetnek, amelyek kiválóan kovácsolják össze a csapatot. Éppen ezért mindenkit arra bíztatunk: ne csak a jó hangulat érdekében, de akár a bevétel növekedésének reményében is szervezzen rendszeresen ilyen összejöveteleket! 

Fontos azonban tudni, hogy mint minden munkahellyel kapcsolatos teendő, úgy a karácsonyi céges buli is lehet nyűg a munkatársaknak, ha rosszul szervezzük azt meg. Mire érdemes ügyelni? Hova érdemes menni? Milyen programokat érdemes szervezni? Mutatunk néhány tuti tippet, hogy idén nagy sikere legyen a karácsonyi party-nak! 

 

A karácsonyi céges buli időpontja

Az egyik leginkább sarkalatos kérdés a karácsonyi céges buli időpontját illeti. Sok cégvezető erre persze egyből rávágja, hogy péntek este vagy hétvégén esedékes, hiszen akkor nem esik ki senki a munkából. Mi azonban arra bíztatunk benneteket, hogy ha van rá lehetőségetek, legyetek nyitottak! Még egy szürke hétköznapon is nehéz lehet a kollégák számára a munka-magánélet egyensúlyának fenntartása, de a karácsonyi hajtás és programok sokaságában ez még inkább kiéleződik. Ilyenkor, ha a szabad időintervallumokra szervezitek a céges party-t az akár zúgolódást, a részvételi kedv csökkenését is eredményezi! Egy hétköznap délután, vagy akár egy este is tökéletesen megfelel – ennyi pihenés kollégáidnak is jár. 

 

A karácsonyi céges buli előtt- és után

Persze nem szükséges egyből három nap szabadságot adnod minden kolléga számára csak azért, mert karácsonyi céges bulit tartotok – de minimum lazíts egy kicsit a tempóból. Nincs annál kiábrándítóbb, mint a party-ra való készülődés előtt 5 perccel még a leadandókon stresszelni, esetleg vitába bonyolódni a határidőkről! Olyan időpontra érdemes szervezni a karácsonyi bulit, amikor azt nyugodtan megtehetitek – akkor is, ha ez akár már januárra esik. Nem csak azonban érdemes nyugodtabb munkakörnyezetet biztosítani, de ha sokáig maradtok, akár a másnapra is gondolj! Szó szerint, és átvitt értelemben is…

 

A karácsonyi céges buli helyszíne – hova menjetek ünnepelni? 

Vállalkozóként nem biztos, hogy ugyanazok az igényeid és lehetőségeid, mint kollégáid számára. Talán neked nem okoz problémát egy taxi fogása, de alacsonyabb fizetésű kollégáidnak már megterhelő lehet: a tanácsunk tehát az, hogy vagy egy tömegközlekedéssel is jól megközelíthető helyre szervezzétek az eseményt, vagy gondoskodj mindenki hazajutásáról! 


A Budai Várnegyedben számos fantasztikus karácsonyi céges party helyszínnel várunk, de akár a belvárosban, a Gozsdu udvarban is megtarthatjátok ezt az eseményt, ha az közelebb van. Töltsd ki az alábbi formot, és találjuk meg együtt a számotokra tökéletes helyszínt! 

 

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café

 

A karácsonyi céges buli programkínálata: mit szervezz, hogy ne legyen unalmas?

Természetes, hogy cégvezetőként ilyenkor is a hatékonyság növelésén, a munkán jár az eszed – és a karácsonyi céges bulikon is van helye egy kis előadásnak, megbeszélésnek, akár a jövő évi tervek ismertetésének. Azonban ne vidd túlzásba, hiszen ez az este nem erről szól! Szervezz programokat, játékokat, de hagyj időt a szabadfoglalkozásnak is – hogy biztosan mindenki élményekkel telve távozzon, és ne egy újabb, több órás beszédet követően engedd őket haza. 

 

A karácsonyi céges buli lehet kötelező?! 

Természetes, hogy azt szeretnéd, hogy minden kollégád részt vegyen a karácsonyi céges bulin. Ha a fentieket betartod (főként a helyszín és időválasztást), akkor jó eséllyel nem is ütközöl majd ellenállásba, hiszen gyakorlatilag munkaidőben ünnepeltek majd. 


Azonban még így is érdemes akár egy szavazással biztosítani, hogy mindenki elmondhassa a véleményét: ha egy kollégád például már kifizette a külföldi útját, nincs jogod ezt számon kérni rajta! 

 

Ki fizesse a karácsonyi céges bulit?

Jogosan merül fel a kérdés benned, hogy mennyit szükséges – és érdemes átvállalni a kollégák költségeiből egy karácsonyi céges bulin. Nos, a leggyakrabban a vállalatok az ételt, és néhány italt fizetnek a kollégák számára – többit pedig ők maguk vásárolhatják meg az étteremben vagy rendezvényhelyszínen, de olyannal is gyakran találkozunk, hogy az egész fogyasztást a cég fizeti italcsomagok formájában. Egy azonban fontos: a teljes költséget – pláne egy kötelező esemény kapcsán – nem háríthatod át kollégáidra. 




X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café