Kis esküvő szervezése: miért egyszerűbb megszervezni egy kis esküvőt?

Kis esküvő szervezése: miért egyszerűbb megszervezni egy kis esküvőt?

A kis esküvők egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az ifjú párok körében világszerte. Számos előnyét ismerjük, ami miatt Nektek is érdemes elgondolkodnotok a nagyszabású lagzi mellőzésén, és most mutatjuk is az érveinket!

A világra szóló lakodalmak, a többszáz főt számoló esküvői mulatságok ideje lassan leáldozni látszik. Bár néhány évvel ezelőtt még minden lány arról álmodott hogy minél nagyobb szabású menyegzőt tarthasson, ma már sokkal nagyobb divatját élik a szűk családi körben tartott, kisebb létszámú esküvők. És hogy miért érdemes inkább ilyenben gondolkodnotok? Mutatunk 5 érvet! 

#1 A kis esküvők szervezése könnyebb, ha szép helyszínt keresel

A szép esküvői helyszínekért hatalmas sorok állnak, főként a nagyobb helyszínekért. Azonban egy kisebb romantikus éttermet megszerezni sokkal könnyebb az általatok kiválasztott napra! Ha még nem találtátok meg a megfelelő esküvői vacsora helyszínt, IDE kattintva ismerhetitek meg a mi kedvenceinket. 

 

#2 A kis esküvők szervezése könnyebb a vendéglista szempontjából

Bár elsőre úgy tűnhet, hogy a nagy esküvőre könnyebb összeállítani a vendéglistát – hiszen szinte mindenkit meghívtok – azonban az is sok buktatót rejt. A nagy esküvőről kihagyni valakit szinte biztosan sértődéshez vezet, pedig még ott is meg kell húzni valahol a határt! Ráadásul az ültetés egy akár többszáz fős eseményen komoly kihívásokat jelenthet…

 

Ezzel szemben egy kis esküvő esetében ezen nem kell gondolkodnotok. Mivel mindenki tudni fogja, hogy csak a legközelebbi hozzátartozók és barátok kerülnek meghívásra, kicsi az esélye hogy megsértetek valakit, és az ültetés is meglehetősen egyértelmű lesz! 

 

#3 A kis esküvő meghittebb hangulatot, több élményt ad

Talán elsőre úgy tűnhet, hogy egy nagy esküvőn rengeteg élményben lehet részed, azonban a kis esküvők sem maradnak le ebből a szempontból. Míg egy nagy esküvő valóban kalandos lehet, addig a kis esküvőn azokkal szerzel élményt, akiket igazán szeretsz… Gondolj csak bele: kivel ünnepelnéd a legszívesebben életes Nagy Napját? Édesanyáddal és kedvenc nagyiddal, vagy a nagynéni szomszédjával?!

 

#4 Könnyebb a menü megtervezése

Az esküvői menü összeállítása annál nehezebb, minél többen vagytok – és szinte garantálható hogy valaki mégis elégedetlen lesz. Ételallergiák és ízlések kavalkádjára kell számítanod, ráadásul a  távolabbi rokonokról ezeket talán nem is tudod! Egy kisebb létszámú esküvőn ezzel szemben a közeli rokonokhoz kell csak kicsit igazodnod, akikről valószínűleg pontosan tudod, hogy mit szeretnek és mit nem. 

 

#5 A kis esküvő olcsóbb…

Végül de nem utolsó sorban a kis esküvő megszervezése sokkal kisebb költségkeretet igényel, ráadásul hatványozottan. Míg egy nagy esküvőn olyan dolgokra is kell költened amire talán először nem is gondolnál (pl.: ruhatárra), addig a kis esküvő viszonylag kiszámítható, és jobban kordában tudod tartani a költésed. 
X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café