Nyári esküvő ötletek hőség ellen: hogy ne legyen izzasztó élmény a nagy nap

Nyári esküvő ötletek hőség ellen: hogy ne legyen izzasztó élmény a nagy nap

Mit tehetsz a hőség ellen, és mivel érdemes készülni egy nyári esküvő kapcsán? Mutatunk néhány szuper ötletet amivel segítheted a hűsölést az esküvődn!

A nyári esküvők kapcsán a legtöbb esetben két kérdés merül fel, ha az időjárás okozta „kellemetlenségekről” van szó: mitől nem fogunk megsülni, és mi történik, ha esik az eső?! Ez a két kérdés mindenképp megválaszolást igényel a szervezés során, hiszen – valószínűleg – Ti is azt szeretnétek, hogy minden kellemetlenségtől mentes legyen életetek nagy napja… És hogy milyen lehetőségeitek vannak? Íme néhány jó ötlet! 

Az „eső-terv” kötelező eleme a nyári esküvőknek

Sajnos az időjárás kiszámíthatatlan, és ezzel Nektek is kalkulálni kell – ahogy nekünk, esküvői helyszíneket üzemeltetőknek is. Mi mindenképpen azt javasoljuk, hogy ha kültéri esküvőt is szeretnétek, fordítsatok időt az eső-tervre is! Ha van egy „B” terv, ha van hová bemenekülni egy esetleges zápor, zivatar elől, az nem csak a kellemetlen meglepetéstől de sok stressztől is megóv majd Titeket. De mi van a hőséggel? Erre is hoztunk ötleteket! 

 

Dress code, hőségre készülve

A nyári hőségben nagyon sokat segít, ha kényelmes és laza ruhában vagytok. Éppen ezért, ha a legforróbb időszakra tervezed az esküvőd, érdemes lehet dress code-ot is ehhez igazítani! Ne várd el a vendégektől, hogy szűk, merev estélyiben érkezzenek a nagy napra. Az elegáns öltözet persze alap, de érdemes előre jelezni a Vendégek számára, ha várhatóan a nagy napon a forróssággal is számolniuk kell.

 

Párakaput az esküvői helyszínre! 

A párakapu nagyszerű találmány, és nem csak akkor, ha alá álltok. A helyszínt párakapuval körbevéve akár több fokot is hűthetitek a levegőt, ami rengeteget jelent majd a legforróbb órákban. Persze érdemes rá ügyelni, hogy a párakapu könnyen megközelíthető, közeli helyen legyen – mégse érje el a vízpermet az asztalokat, hiszen nem biztos, hogy mindenki szereti ezt a fajta hűsülést. Ja, és vigyázz! A legtöbb hajkölteményt gyorsan tönkreteszi a pára, ha sokáig állsz alatta…

 

Gondoskodj az árnyékról!

A nyári forróságban tartott esküvők esetén elengedhetetlen, hogy a megfelelő árnyékolásról is gondoskodj. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem lehetnek „napos pontok” a helyszínen, de az étkezések helyszínét és néhány „pihenőhelyet” érdemes azért úgy kialakítani, hogy ne tűzze a vendégeket a nap. Napvitorlákkal, napernyőkkel is gondoskodhatsz erről, de mindenképp egyeztess a választott helyszín kollégáival a lehetőségekről.

 

Köszönőajándék, hőségre kiélezve

Ha tudod, hogy a nagy napon a hőséggel is számolnotok kell, kedves ötlet lehet a köszönőajándékokat is így megtervezni. Akár egy-egy névvel ellátott, dekoratív vizes palack, akár legyező is jó ötlet lehet. Ezek nem csak praktikus kiegészítői lesznek az esküvődnek, de a vendégek komfortérzetét is növeli majd! 
X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot.
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner