5 kérdés, amit mindenképp tegyél fel, mielőtt rendezvényhelyszínt bérelsz!

5 kérdés, amit mindenképp tegyél fel, mielőtt rendezvényhelyszínt bérelsz!

A rendezvényszervezés nem könnyű folyamat, főként ha ezt nem hivatásból végzed. Mutatjuk, mely kérdéseket érdemes feltenned a helyszínbérlés előtt, hogy biztosan ne érjen csalódás!

A rendezvényszervezés nem véletlen egy külön szakma – hiszen nagyon sok buktatója, nagyon széles know-how-ja van ahhoz, hogy valaki egyedül vágjon bele ebbe a tevékenységbe. Mégis sokszor előfordul, hogy egy-egy kisebb vagy alkalmi rendezvény esetében nem bérlünk fel külön rendezvényszervezőt, hanem megpróbáljuk mi magunk megoldani ezt a feladatot! Most ehhez nyújtunk egy kis segítséget – hiszen a rendezvényszervezés egyik legfontosabb feladata a megfelelő helyszín kiválasztása és bérlése, amely sok szempontból az egyik legnehezebb feladat is. Mutatjuk, mi az az 5 dolog, amire mindenképp kérdezz rá, mielőtt aláírnád a szerződést! 

Ha szeretnéd, szívesen segítünk megtalálni álmaid rendezvényhelyszínét. Kérd ajánlatunkat az alábbi form kitöltésével, és beszéljük meg, mire vágysz pontosan! 

 

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot.
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner

 

Van-e lehetőség „esőtervre”? 

A szabadtéri rendezvényhelyszínek rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek főként a tavaszi-nyári időszakban, és nem is véletlen. A szikrázó napsütés, a tavasz illata minden rendezvénynek jót tesz, azonban van egy nagy hátránya: elég egy hirtelen lezúduló zápor, és máris tönkre van téve az esemény… 

 

Éppen ezért, ha szabadtéri rendezvényt is szerveznél, mindenképp kérdezz rá a helyszínre hogy tudnak-e biztosítani beltéri helyet is arra az esetre, ha az időjárás nem kedvez nektek!

 

 Meddig tarthat a buli? 

Sokan tévesen gondolják azt, hogy a rendezvényhelyszín bérlés során a hely egész éjjel a rendelkezésükre áll, és addig maradnak ameddig csak szeretnének. A legtöbb rendezvényhelyszín ezzel szemben sok esetben zárórát szokott hirdetni, ami nem jó, ha váratlanul ér. Az esemény kezdő és záró időpontját feltétlenül beszéljétek meg, és az sem árt ha rákérdezel, mennyire tudnak rugalmasak lenni ebben! 

 

Mennyibe fog kerülni, ha tovább maradnátok?

Ma már nagyon sok helyszín kezeli rugalmasan a fenti kérdést, azonban azt nem árt tudnod, hogy általában nem ingyen túlóráznak. Nem árt már a szerződéskötés előtt tisztázni, hogy mégis tovább maradnátok a vártnál, akkor az milyen költségekkel jár! 

 

Catering: mit hozhattok, és mit nem a rendezvényhelyszínre?

A legtöbben a rendezvényhelyszínt csupán egy helyként képzelik el, azonban ez nem mindig így van. Elképzelhető, hogy egy étteremben tartanátok az eseményt – ezesetben pedig előfordulhat, hogy külsős étel és ital behozására nincsen lehetőségetek! Ugyanígy fontos megkérdezni azt is, hogy tortát hozhattok-e az eseményre ha esetleg születésnapot ünnepelnétek. 

 

Van-e hely ruhatárolásnak, öltözőnek, stb.?

Amennyiben egy nagyobb szabású eseményre keresel helyszínt, érdemes átgondolni hogy mikre lesz szükségetek. Egy tavaszi-őszi-téli eseményen például mindenképp jó ötlet, ha a ruhatárról gondoskodtok, de az kérdés hogy vajon ennek a helyszín is megfelel-e? Ugyan így például egy esküvőn fontos szempont lehet, hogy tudtok-e egy termet elkeríteni a menyasszonynak, öltözőnek. Ezeket mindenképp gondoljátok át, és egyeztessetek a helyszínnel róla! 

 
X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot.
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner