Tréning

Tréning

Mit jelent a tréning kifejezés, és hogyan érdemes megszervezni? Mutatjuk a tréningek legfontosabb tulajdonságait, szervezének lépéseit, előnyeit és mindent, amit a tréningekről tudni érdemes.

Tréning


A tréning alapvetően egy képzési forma, amelynek keretén belül bizonyos ismeretanyagok, kompetenciák továbbítása a cél a résztvevők felé. A tréning keretén belül a tréner feldolgozza a birtokában lévő tudásanyagot, és azt átadja a résztvevők számára – ügyelve arra, hogy azok a későbbiek során a gyakorlatban is alkalmazni tudják a tanultakat. 

 

Egy tréning a legtöbb esetben három fő ciklusból áll: a feldolgozott ismeretek átadása utána a tréningen részt vevők csapatmunjkában, a gyakorlatban is kipróbálhatják a tanultakat, amelyet a tréner ellemőriz, elemez és szükség esetén javaslatokat tesz a jövőre nézve. Ezen kívül a tréningek során gyakran van lehetőség a személyes kompetenciák elemzésére és feltárására is, amely nagyban hozzásegíti a trénert, hogy az anyagot a célközönség számára személyre szabottan adhassa át.

 

A tréning keretén belül általában kiscsoportos foglalkozásokat értünk (átlag 10-12 fő). Ennél nagyobb csapat esetében a kiscsoportos tréningre kidolgozott tudásanyag és feladatok nem működhetnek megfelelően, arra másik verziót szükséges készíteni. A tréning lényege ugyanis éppen az, hogy az adott tudásanyagot célzottan a személyiségre szabva adjuk át, a résztvevők aktívan tudjanak szerepelni, az esemény interaktív szerepet öltsön.

 

Éppen interaktivitása és kiscsoportos jellege miatt a tréning kifejezetten hatékony eszköz, jóval hatékonyabb mint az akár több 10-100 fős oktatások.

 

A tréning fontos része továbbá a visszacsatolás és a kérdezési lehetőség is. 


címkék: rendezveny

X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café