Rendezvény ajánlatkérés

Illemszabályok és öltözködési etikett a céges vacsorán

Illemszabályok és öltözködési etikett a céges vacsorán

Az illemszabályok, valamint az öltözködési etikett ismerete rendkívül fontos a céges vacsorán, hiszen ha nem viselkedünk megfelelően egy ilyen jelentős eseményen, az az egész karrierünket befolyásolhatja a vállalatnál.


Manapság már a legtöbb cég egy évzáró buli vagy évzáró vacsora keretein belül értékeli az elmúlt esztendőt, és köszöni meg a dolgozók, illetve az együttműködő partnerek munkáját. Nem véletlenül váltak ilyen népszerűvé ezek a céges vacsorák, hiszen a vezetők kezdik felismerni azt a tényt, hogy egy kis jutalmazással, dicsérettel nagyban befolyásolhatják a dolgozók teljesítményét, illetve megadhatják számukra a kellő motivációt a következő évre.

Bemutatjuk, hogy hogyan illik viselkedni egy céges vacsorán!

Amennyiben Önre hárult az az igazán felelősségteljes és fontos feladat, hogy megszervezze a tökéletes céges vacsorát, mindenképp szüksége lesz egy különleges helyszínre, mely megfelelően képviseli a cég szellemiségét és képes kielégíteni a partnerek és a dolgozók minden gasztronómiai igényét. Portfoliónk számos nagynevű rendezvényhelyszínnel rendelkezik, melyek kiválóan alkalmasak még a különleges igényű céges évzáró vacsorák lebonyolítására is. Ha szeretne több információt kapni a helyszínekről, melyeket csapatunk a céges vacsorákra ideálisnak tart ide kattintva tájékozódhat: céges évzáró vacsora Budapesten 

 

Most pedig nézzük, hogy mire érdemes figyelni, ha nem szeretnénk rossz benyomást kelteni egy céges vacsorán! 

 

Öltözködési etikett a céges vacsorára 

Az emberek többsége hajlamos megfeledkezni arról a tényről, hogy a ruházatunk rengeteget elárul a személyiségünkről, illetve az életstílusunkról. Egy rosszul megválasztott ruházat remek lehetőségektől taszít el, hiszen az első benyomás csak egyszer történik meg, a rosszul megválasztott ruha pedig negatív képet festhet rólunk. Azonban egy alkalomhoz illő, elegáns ruha önbizalmat ad, ami pedig szükséges ahhoz, hogy előre lépjünk az életben, és a munkahelyen is egyaránt. 

 

A megfelelő ruházat a céges vacsorára

Az egész estét, sőt akár a karrierünket is befolyásolhatja egy nem a céges vacsorához illő ruha. Bárcsak lenne egy rendkívül egyszerű válasz arra a kérdésre, hogy mit érdemes viselni, de ez valójában a kontextustól függ. Egy másik befolyásoló tényező a vacsora helyszíne. Nézze meg az étterem honlapját, mielőtt kiválasztaná a ruhát, és figyelje meg, hogy a hely milyen hangulatot áraszt. Ha kétségei vannak, akkor a túlzás a jobb, mint az alulöltözés. Természetesen egyszerűbb a döntés, ha már a meghívón szerepel a céges vacsorára előírt dress code, melyet mindenképp vegyen figyelembe az öltözék kiválasztása során. Amennyiben a meghívón szerepel a céges vacsorára a dress code, de nem sikerül eligazodnia a kifejezéseken, adunk egy kis segítséget!

 

White Tie – Amennyiben a White Tie kifejezést látja a meghívón, a lehető legelegánsabban érdemes felöltöznie, ami a hölgyek esetében nagyestélyit, míg az uraknál frakkot takar. Egy céges vacsora során kevés az esély arra, hogy ezt a dress code-ot adják meg, mindenesetre érdemes megismerkedni vele.

 

Black Tie – A Black Tie esetében a hölgyeknek szintén estélyit érdemes viselni, ha azonban kevésbé formális az esemény, a koktélruha is megengedett. Uraknál a klasszikus szmokingos viselet a legjobb választás.

 

Formal – Ez a megjelölés a világ egyes tájain jelentősen eltérő tartalommal rendelkezik. A hölgyek esetében kötelező az elegáns ruha, 18:00 után esélyi, esetleg koktélruha a megfelelő viselet. Uraknál a sötét öltöny, nyakkendő a legjobb párosítás.

 

Business Formal – Ebben az esetben a hölgyeknek elegáns ruha vagy kosztüm az ajánlott viselet. Uraknál ing, nyakkendő, nadrág, és a zakónak nem kell feltétlenül megegyeznie a nadrág színével.

 

Informal – Lényegében az irodai öltözék elegánsabb formája. Hölgyek esetében elvárás, hogy a ruha ne legyen túl kivágott. Érdemes a fekete, fehér, szürke, sötétkék színeket viselni. 

 

Smart casual – Amennyiben a Smart casual kifejezés szerepel a meghívón, nincsenek kikötések az öltözékkel kapcsolatban. Ebben az esetben a mindennapi öltözék egy elegánsabb formáját ajánlott viselni. 

 

Illemszabályok a céges vacsorán, amivel mindenkinek tisztában kell lennie 

Aki az üzleti életben tevékenykedik, valószínűleg rendszeresen vesz részt üzleti eseményeken, céges vacsorákon. Mint már említettük, hogy fontos a kifogástalan megjelenés az üzleti és a hétköznapi életben is, azonban mit sem ér a dress code tökéletes ismerete, ha nem párosul az etikett, az alapvető illemszabályok ismeretével. Az megfelelő viselkedési normák ismerete a 21. században sem elhanyagolható, ezért a következőkben egy kicsit utánajárunk annak, hogy mik azok az alapvető illemszabályok, amiket be kell tartani a céges vacsora során! 

 

A céges vacsorán kerüljön a telefon a táska mélyére

Mielőtt elkezdődne a céges vacsora, érdemes a telefont a táska mélyére helyezni. Tudjuk, hogy ez az esemény nem olyan kötött, de mégsem javasolt a telefonozás a céges vacsora alatt. A cégvezetők biztosan értékelni fogják ezt a gesztust. 

 

Alkoholt csak mértékkel fogyasszon a céges vacsorán

A legtöbb céges vacsora alkalmával korlátlan mennyiségű alkoholos ital áll a vendégek részére, ám nem árt mértéket tartani ezen a téren. Valószínűleg senki sem szeretne kellemetlen helyzetbe kerülni az alkoholos befolyásoltságnak köszönhetően, hisz a céges vacsorán általában a teljes vezetőség jelen van, így a kevéssé szalonképes viselkedés, akár a karriert befolyásolhatja is. 

 

Ismerkedjen a céges vacsorán

A céges vacsorán a legtöbben elkövetik azt a hibát, hogy azokkal a kollégákkal töltik a legtöbb idejüket, akiket már régóta ismernek. Ez azért bizonyul rossz döntésnek, mivel az ilyen alkalmak lehetőséget adnak arra, hogy új ismerettségekre tegyünk szert.

A cégvezetők értékelni fogják, ha látják, hogy szeret beszélgetést kezdeményezni, azonban arra figyelnie kell, hogy senkit se szakítson félbe.  

 

Ne felejtsen el köszönetet mondani a céges vacsora szervezőjének

Az étkezés végén feltétlenül mondjon köszönetet a vendéglátásért a cégvezetőnek. Fogjon kezet és tartsa a szemkontaktust. Később megfontolhatja, hogy újra megköszönje a kiválóan sikerült céges vacsorát e-mail formájában.Kapcsolódó

Így lesz tökéletes az üzleti ebéd

Üzleti ebéd étterem: tippek egy tökéletes üzleti ebéd megszervezéséhez

Az üzleti ebéd manapság egyre népszerűbb, hiszen a cégvezetők kezdik felismerni a lehetőségeket az olyan eseményekben, amik lehetővé teszik, hogy az iroda falain kívül, egy kicsit kötetlenebb hangulatú helyszínen kerüljön sor a tárgyalásokra, üzletkötésekre. Az üzleti ebéd megszervezése azonban körültekintő munkát igényel, hiszen nem elég csak meghívni a vendégeket, meg kell találni a megfelelő helyszínt, így néhány hasznos tanács a szervezéssel kapcsolatban mindig jól jön. 

Tovább
Ha rendezvényszervezésre adta a fejét – vagy éppen ezt kéri Öntől Cége – nagy fejszébe vágta a fejszét. Ahhoz, egy rendezvény valóban jól sikerüljön, és a Vendégek szívesen jöjjenek el, boldogan távozzanak – számos dologra kell figyelnie a rendezvényszerv

Rendezvényszervezés Budapesten: Ezekre mindenképp gondoljon, ha...

Legyen szó akár céges-, akár privát jellegű esemény megrendezéséről, vagy éppen a saját esküvőjének megtervezéséről, a rendezvényszervezés Budapesten rendkívül összetett feladat, amelynek sikere végérvényben csak a felkészültségtől függ. Természetesen nehézségi fokozatok itt is vannak, hiszen egy születésnapi meglepetés party összehozása jóval kisebb felelősséggel, kevesebb munkával jár mint egy céges konferencia vagy épp partnertalálkozó lebonyolítása, de még a legkisebb szervezett összejövetel is igényel némi odafigyelést, tervezést.

Tovább
Mesés fotókon a Budai Várnegyed

Sohasem látott csodálatos fotókon a Budai Várnegyed

Budapest az egyik legcsodálatosabb város a világon, ami mindig tartogat meglepetéseket, hiszen megannyi nevezetesség, látnivaló található fővárosunk területén, amiket megéri felfedezni. 

Tovább

21 Magyar Vendéglő

Kellemes légkör, magyaros ételek csùcsminőségben

Értékelés időpontja: tegnap

Kollégàimmal làtogattunk el az étterembe, ahol rendkìvül udvarias kiszolgàlàs és elegàns hangulat fogadott bennünket.Az előételek hibàtlanok voltak, a magyaros ìzelìtő tàl minden tagja tökéletes,de a mangalica kolbàszt és a...

Baltazár

Jó helyen, kellemes környezetben

Értékelés időpontja: 2018. június 25.

A Várnegyed északi szegletében, jó pár látnivaló közelében helyezkedik el, így itt megpihenhetsz, erőt gyűjthetsz a további túrához. Különösen a teraszt kedvelem.

Jamie’s Italian Budapest

Finom vacsora

Értékelés időpontja: 2 héttel ezelőtt

Párommal ketten ültünk be, nem volt asztal foglalásunk, de szerencsére volt szabad hely. Nem terveztük, spontán volt, de ki akartam próbálni a helyet. 4 sajtos pizzát és egy bolognai-t kértünk. Teljesen korrekt volt mind a kettő....

Pierrot

Esküvö

Értékelés időpontja: 2018. augusztus 25.

Fiatal pár vagyunk, szük családi körben ünnepeleltük meg esküvönket a Pierrot étteremben. Elegáns, romantikus hangulatú éttermet kerestünk kerthelyiséggel, de a szépségen kívül a hangsúly a helyszínkiválasztásnál az ételeken...

Spíler Original

Kellemes vacsora

Értékelés időpontja: 3 nappal ezelőtt

Nagyon kellemes estét toltottunk el a Spilerben, izletes etelek, finom italok, a hely berendezese, enteriore is szinten szuper, nagyon kedves, udvarias kiszolgalas, koszonjuk Rekanak!

Spíler Shanghai

Jó kiszolgálás kényelmes székek

Értékelés időpontja: ma

Nemrég tértünk be egy baráti iszogatásra, vacsorára. A felszolgálás kedves barátságos, a székek kellemesen párnázottak, vendégmarasztalóak. Az ár/érték arány is megfelelő, illeszkedik a Gozsdu többi helyéhez. Egy valamivel nem...


X

Kért már ajánlatot?
Ne maradjon le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépjen kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Válasszon egy, vagy akár több helyszínt! amennyiben nem választ helyszínt, kollégáink javasolnak önnek!
Külső helyszín
Pierrot
Spíler
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai
Pest-Buda Vendéglő
Opera Café
Pest-Buda Terasz
ÉS Bisztró
Baltazár Grill
ÉS Deli
Jamie's Italian
Spíler Biergarten
Jamie Oliver's Pizzeria
Bistro 1786