Rendezvény ajánlatkérés

Üzleti ebéd étterem: tippek egy tökéletes üzleti ebéd megszervezéséhez

Üzleti ebéd étterem: tippek egy tökéletes üzleti ebéd megszervezéséhez

Egy üzleti ebéd egy étteremben komoly előkészületeket igényel. A meghívástól kezdve az asztalfoglaláson át az ételek kiválasztásáig mind olyan döntés, ami akár befolyásolhatja az üzleti ebéd sikerességét is. Amennyiben Ön is egy sikeres üzleti ebéd megrendezését tervezi, ezeket a szervezési tippeket biztosan hasznosnak fogja találni!


Az üzleti ebéd manapság egyre népszerűbb, hiszen a cégvezetők kezdik felismerni a lehetőségeket az olyan eseményekben, amik lehetővé teszik, hogy az iroda falain kívül, egy kicsit kötetlenebb hangulatú helyszínen kerüljön sor a tárgyalásokra, üzletkötésekre. Az üzleti ebéd megszervezése azonban körültekintő munkát igényel, hiszen nem elég csak meghívni a vendégeket, meg kell találni a megfelelő helyszínt, így néhány hasznos tanács a szervezéssel kapcsolatban mindig jól jön. 

Így lesz tökéletes az üzleti ebéd

Válassza ki a megfelelő éttermet az üzleti ebéd számára

Az első, és talán legfontosabb teendő az üzleti ebéd szervezése során, az a helyszín kiválasztása. Mivel a helyszín az egész esemény hangulatát befolyásolhatja fontos, hogy a megfelelő helyszín mellett döntsön. Valószínűleg különböző helyszínről érkeznek a meghívottak, így fontos, hogy az üzleti ebéd helyszíne mindenki számára könnyen megközelíthető legyen autóval és tömegközlekedéssel egyaránt. A legjobb, ha egy klasszikus étteremet választ, ahol jó szolgáltatásokkal és hangulattal várják a vendégeket, valamint a finom ételek és italok is elengedhetetlenek az üzleti ebéd során. Ne felejtsen el asztalt foglalni, hiszen nincs garancia rá, hogy az étteremben az adott időpontban lesz szabad asztal, és azzal a kellemetlenséggel valószínűleg senki sem szeretne szembesülni, hogy a kiválasztott helyszínen nincs lehetőség az üzleti ebéd elfogyasztására. 

 

Amennyiben még nem találta meg a tökéletes helyszínt az üzleti ebéd számára, jó helyen jár, hiszen a Zsidai Csoport helyszínei bármilyen üzleti eseményeknek tökéletes otthont adhatnak. Üzleti ebéd éttermek széles választékát kínáljuk ügyfeleinknek, helyszíneinkről, termeinkről, melyek alkalmasak egy üzleti ebédre, ide kattintva tájékozódhat: üzleti ebéd Budapesten

 

A meghívás kezdeményezése az üzleti ebédre

A levélben való meghívás már nem számít túl népszerűnek, ráadásul köztudott, hogy a legtöbben a meghívót az esemény után azonnal kidobják. A meghívó e-mailben való elküldése egyszerű és modern módja egy meghívásnak. Az üzenet legyen tömör, konkrét és szívélyes. 

 

Figyeljen a megfelelő öltözékre, ha üzleti ebédre indul 

Egy üzleti ebéden általában nem szokás meghatározni a dress code-ot, mégsem mindegy, hogy miben jelenünk meg az eseményen. Fontos, hogy olyan ruházatot viseljen, amiben professzionálisan néz ki, inkább az elegáns megjelenés jellemezze az öltözékét a lazább viselet helyett. Ne felejtse el megnézni az időjárásjelentést az adott napon, és vigyen magával esernyőt, ha szüksége van rá. 

 

Az üzleti ebéd előkészületei

Mielőtt megérkezne az étterembe, nézze meg a menüt online. Érdemes átgondolni a rendelést már az üzleti ebéd előtt, így valószínűleg tud valamit ajánlani a vendégeknek is, amit biztos, hogy egy szívélyes gesztusként fognak értékelni. Érdemes legalább 5 perccel korábban érkezni szervezőként, hogy lehetőség legyen üdvözölni a vendégeket. Engedje meg a vendégeknek, hogy először üljenek le. 

 

Kapcsolja ki a telefonját az étteremben az üzleti ebéd alatt

Nem lehet elégszer mondani, hogy a telefon használata mennyire zavaró egy üzleti ebéd során. A legjobb, ha a telefon kikapcsolt állapotban, a táska mélyére kerül, de akár az autóban is lehet hagyni. Még az örökös okostelefon-függőség korában sincs kiábrándítóbb módszer arra, hogy azt sugallja az asztalnál ülőknek: most nem figyelek, és nem érdekel a mondandójuk.

 

Az üzleti ebéd során is emlékezzen az alapvető illemszabályokra

Az alapvető illemszabályok ismerete és betartása különösen fontos az üzleti ebéd alatt az étteremben, hiszen az illemszabályok ismeretének hiánya rossz képet festhet rólunk.

 

A beszélgetés az üzleti ebéd alatt 

Miután megrendelte az ételeket és italokat, kezdeményezheti az üzleti beszélgetést. Mi volt az ebéd célja? Biztosan nem csak egy egyszerű ebéd, hiszen valószínűleg az esemény során a vállalattal, üzletkötéssel kapcsolatos témákat fogják érinteni. Legyen kellemes és fókuszált, mégis nyitott. Valószínűleg nem szeretné, hogy a vendégei nehéz helyzetben legyenek, és kínosan érezzék magukat a beszélgetés során. Bármi is legyen az üzleti ebéd célja, ne felejtsen el önmaga lenni, és természetesen viselkedni, ezzel jó benyomást kelthet a partnerekben. Kapcsolódó

Bemutatjuk, hogy hogyan illik viselkedni egy céges vacsorán!

Illemszabályok és öltözködési etikett a céges vacsorán

Manapság már a legtöbb cég egy évzáró buli vagy évzáró vacsora keretein belül értékeli az elmúlt esztendőt, és köszöni meg a dolgozók, illetve az együttműködő partnerek munkáját. Nem véletlenül váltak ilyen népszerűvé ezek a céges vacsorák, hiszen a vezetők kezdik felismerni azt a tényt, hogy egy kis jutalmazással, dicsérettel nagyban befolyásolhatják a dolgozók teljesítményét, illetve megadhatják számukra a kellő motivációt a következő évre.

Tovább
Ha rendezvényszervezésre adta a fejét – vagy éppen ezt kéri Öntől Cége – nagy fejszébe vágta a fejszét. Ahhoz, egy rendezvény valóban jól sikerüljön, és a Vendégek szívesen jöjjenek el, boldogan távozzanak – számos dologra kell figyelnie a rendezvényszerv

Rendezvényszervezés Budapesten: Ezekre mindenképp gondoljon, ha...

Legyen szó akár céges-, akár privát jellegű esemény megrendezéséről, vagy éppen a saját esküvőjének megtervezéséről, a rendezvényszervezés Budapesten rendkívül összetett feladat, amelynek sikere végérvényben csak a felkészültségtől függ. Természetesen nehézségi fokozatok itt is vannak, hiszen egy születésnapi meglepetés party összehozása jóval kisebb felelősséggel, kevesebb munkával jár mint egy céges konferencia vagy épp partnertalálkozó lebonyolítása, de még a legkisebb szervezett összejövetel is igényel némi odafigyelést, tervezést.

Tovább
Mesés fotókon a Budai Várnegyed

Sohasem látott csodálatos fotókon a Budai Várnegyed

Budapest az egyik legcsodálatosabb város a világon, ami mindig tartogat meglepetéseket, hiszen megannyi nevezetesség, látnivaló található fővárosunk területén, amiket megéri felfedezni. 

Tovább

21 Magyar Vendéglő

Kellemes légkör, magyaros ételek csùcsminőségben

Értékelés időpontja: tegnap

Kollégàimmal làtogattunk el az étterembe, ahol rendkìvül udvarias kiszolgàlàs és elegàns hangulat fogadott bennünket.Az előételek hibàtlanok voltak, a magyaros ìzelìtő tàl minden tagja tökéletes,de a mangalica kolbàszt és a...

Baltazár

Jó helyen, kellemes környezetben

Értékelés időpontja: 2018. június 25.

A Várnegyed északi szegletében, jó pár látnivaló közelében helyezkedik el, így itt megpihenhetsz, erőt gyűjthetsz a további túrához. Különösen a teraszt kedvelem.

Jamie’s Italian Budapest

Finom vacsora

Értékelés időpontja: 2 héttel ezelőtt

Párommal ketten ültünk be, nem volt asztal foglalásunk, de szerencsére volt szabad hely. Nem terveztük, spontán volt, de ki akartam próbálni a helyet. 4 sajtos pizzát és egy bolognai-t kértünk. Teljesen korrekt volt mind a kettő....

Pierrot

Esküvö

Értékelés időpontja: 2018. augusztus 25.

Fiatal pár vagyunk, szük családi körben ünnepeleltük meg esküvönket a Pierrot étteremben. Elegáns, romantikus hangulatú éttermet kerestünk kerthelyiséggel, de a szépségen kívül a hangsúly a helyszínkiválasztásnál az ételeken...

Spíler Original

Kellemes vacsora

Értékelés időpontja: 3 nappal ezelőtt

Nagyon kellemes estét toltottunk el a Spilerben, izletes etelek, finom italok, a hely berendezese, enteriore is szinten szuper, nagyon kedves, udvarias kiszolgalas, koszonjuk Rekanak!

Spíler Shanghai

Jó kiszolgálás kényelmes székek

Értékelés időpontja: ma

Nemrég tértünk be egy baráti iszogatásra, vacsorára. A felszolgálás kedves barátságos, a székek kellemesen párnázottak, vendégmarasztalóak. Az ár/érték arány is megfelelő, illeszkedik a Gozsdu többi helyéhez. Egy valamivel nem...


X

Kért már ajánlatot?
Ne maradjon le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépjen kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Válasszon egy, vagy akár több helyszínt! amennyiben nem választ helyszínt, kollégáink javasolnak önnek!
Külső helyszín
Pierrot
Spíler
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai
Pest-Buda Vendéglő
Opera Café
Pest-Buda Terasz
ÉS Bisztró
Baltazár Grill
ÉS Deli
Jamie's Italian
Spíler Biergarten
Jamie Oliver's Pizzeria
Bistro 1786