Rendezvény ajánlatkérés

Üzleti ebéd étteremben: tippek egy tökéletes üzleti ebéd megszervezéséhez

Üzleti ebéd étteremben: tippek egy tökéletes üzleti ebéd megszervezéséhez

Egy üzleti ebéd egy étteremben komoly előkészületeket igényel. A meghívástól kezdve az asztalfoglaláson át az ételek kiválasztásáig mind olyan döntés, ami akár befolyásolhatja az üzleti ebéd sikerességét is. Amennyiben Ön is egy sikeres üzleti ebéd megrendezését tervezi, ezeket a szervezési tippeket biztosan hasznosnak fogja találni!


Az üzleti ebéd manapság egyre népszerűbb, hiszen a cégvezetők kezdik felismerni a lehetőségeket az olyan eseményekben, amik lehetővé teszik, hogy az iroda falain kívül, egy kicsit kötetlenebb hangulatú helyszínen kerüljön sor a tárgyalásokra, üzletkötésekre. Az üzleti ebéd megszervezése azonban körültekintő munkát igényel, hiszen nem elég csak meghívni a vendégeke – de érdemes a teljes est lebonyolítását előre megszervezni, kivédve ezzel a váratlan fordulatokat, kellemetlenségeket. 

Így lesz tökéletes az üzleti ebéd

Válassza ki a megfelelő éttermet az üzleti ebéd számára

Az első, és talán legfontosabb teendő az üzleti ebéd szervezése során a helyszín kiválasztása. A helyszín az egész esemény hangulatát befolyásolhatja, így fontos, hogy a megfelelő étterem mellett döntsön. Valószínűleg a város – vagy az ország – különböző helyeiről érkeznek a meghívottak, így fontos, hogy az üzleti ebéd helyszíne mindenki számára könnyen megközelíthető legyen autóval és tömegközlekedéssel egyaránt. A legjobb, ha egy klasszikus étteremet választ, ahol jó szolgáltatásokkal és hangulattal várják a vendégeket, valamint a finom ételekkel és italokkal kedvedkedhet a meghívottaknak az üzleti ebéd során. 

Ne felejtsen el asztalt foglalni! Nincs garancia rá, hogy az étteremben az adott időpontban lesz szabad asztal, és azzal a kellemetlenséggel valószínűleg senki sem szeretne szembesülni, hogy a kiválasztott helyszínen nincs lehetőség az üzleti ebéd elfogyasztására. Nagyobb létszámú (általában 10+ fő felett) céges vacsorák esetén érdemes az étteremmel személyesen is felvenni a kapcsolatot, és egyeztetni velük a részletekről.

 

Amennyiben még nem találta meg a tökéletes helyszínt az üzleti ebéd számára, jó helyen jár, hiszen a Zsidai Csoport helyszínei bármilyen üzleti eseményeknek tökéletes otthont adhatnak. Üzleti ebédre alkalmas éttermek széles választékát kínáljuk ügyfeleinknek, amelyekről ide kattintva tájékozódhat: üzleti ebéd Budapesten

 

A meghívás kezdeményezése az üzleti ebédre

A levélben való meghívás már nem számít túl népszerűnek, ráadásul köztudott, hogy a legtöbben a meghívót az esemény után azonnal kidobják. A meghívó e-mailben való elküldése egyszerű és modern módja egy meghívásnak, de egy kevésbé formális esemény során akár a közösségi média felületek is jó szolgálatot tehetnek. Az üzenet legyen tömör, konkrét és szívélyes – és mindenképp érdemes visszajelzést kérni!

 

Az üzleti ebéd és a dress code

Fontos, hogy olyan ruházatot viseljen, amiben professzionálisan néz ki, inkább az elegáns megjelenés jellemezze az öltözékét a lazább viselet helyett. Ne felejtse el megnézni az időjárásjelentést az adott napon, és vigyen magával esernyőt, ha szüksége van rá. 

Amennyiben Ön szervezi az üzleti ebédet, és kifejezett kérései vannak az öltözködést illetően (akár konkrét dress code megadása, akár csak irányvonalak említése), azt érdemes a meghívóban megemlíteni, ezzel segítve a vendégeknek a választást.

 

Az üzleti ebéd előkészületei

Mielőtt megérkezne az étterembe, nézze meg a menüt online, vagy kérje az étterem kollégáinak segítségét, ha nem elérhető. Érdemes átgondolni a rendelést már az üzleti ebéd előtt, így valószínűleg tud valamit ajánlani a vendégeknek is, amit biztos, hogy egy szívélyes gesztusként fognak értékelni. Amennyiben nagyobb létszámmal kalkulál az estre, felmerülhet az igénye az előzetes rendelésnek is, hogy ne kelljen sokat várakozni az ételekre. Ilyen esetben minden alkalommal fel kell mérni a résztvevők igényeit: készülni kell az ételallergiákra, de az ízlésre is! Amennyiben nincs lehetőség szűkített menüt alkalmazni, mindenkitől érdemes személy szerint begyűjteni, hogy mit enne.

 

Szervezőként érdemes egy kicsit korábban érkezni a helyszínre, hogy fogadni tudja a vendégeket – és mindenképp engedje meg számukra, hogy először foglaljanak helyet. 

 

Kapcsolja ki a telefonját az étteremben az üzleti ebéd alatt

Nem lehet elégszer mondani, hogy a telefon használata mennyire zavaró egy üzleti ebéd során. A legjobb, ha a telefon kikapcsolt állapotban, a táska mélyére kerül, de akár az autóban is lehet hagyni. Még az örökös okostelefon-függőség korában sincs kiábrándítóbb módszer arra, hogy azt sugallja az asztalnál ülőknek: most nem figyelek, és nem érdekel a mondandójuk.

 

Az üzleti ebéd során is emlékezzen az alapvető illemszabályokra

Az alapvető illemszabályok ismerete és betartása különösen fontos az üzleti ebéd alatt az étteremben, hiszen az illemszabályok ismeretének hiánya rossz képet festhet rólunk.

 

A beszélgetés az üzleti ebéd alatt 

Miután megrendelte az ételeket és italokat, kezdeményezheti az üzleti beszélgetést. Mi volt az ebéd célja? Biztosan nem csak egy egyszerű ebéd, hiszen valószínűleg az esemény során a vállalattal, üzletkötéssel kapcsolatos témákat fogják érinteni. Legyen kellemes és fókuszált, mégis nyitott. Valószínűleg nem szeretné, hogy a vendégei nehéz helyzetben legyenek, és kínosan érezzék magukat a beszélgetés során. Bármi is legyen az üzleti ebéd célja, ne felejtsen el önmaga lenni, és természetesen viselkedni, ezzel jó benyomást kelthet a partnerekben. Kapcsolódó

Hasznos tippek, hogy tökéletes legyen a gyerekzsúr

Mi kell a jó gyerekzsúrhoz?

A gyerekzsúrok remek élményeket nyújtanak a kisgyermekek számára, így szülőként ha van rá lehetőségünk, érdemes energiát fektetni egy-egy barátokkal, ajándékokkal és persze sütikkel teli eseménybe a kicsik örömére. De mi kell egy nagyobb szabású gyerekzsúr sikeréhez? Adunk néhány hasznos tippet és tanácsot a választandó helyszínekről és arról, hogy mi mindenre érdemes ügyelni!  

Tovább
Esküvő Budán: szervezési tippek egy budai esküvőhöz

A tökéletes esküvő Budán

Egy esküvő Budán számos lehetőséget tartogat azok számára, akik egy igazi meseszerű menyegzőt képzeltek el, egy igazán különleges helyszínen. A következőkben bemutatjuk, hogy hol érdemes megtartani a polgári esküvőt, az esküvő után vacsorát, illetve mire érdemes figyelni a dekoráció és a ruha kiválasztásakor! 

Tovább
Céges csapatépítés - ismerje meg az előnyöket

5 ok, amiért fontos a céges csapatépítés

Rengeteg cégvezető megkérdőjelezi a céges csapatépítés programok valódi szükségességét, azonban egy-egy ilyen aktivitás bizony rengeteg területen képes előre lendíteni a vállalatot. Összegyűjtöttük, hogy milyen előnyökkel is kecsegtet egy igényesen megszervezett céges csapatépítés! 

Tovább

21 Magyar Vendéglő

Kellemes légkör, magyaros ételek csùcsminőségben

Értékelés időpontja: 2018. december 11.

Kollégàimmal làtogattunk el az étterembe, ahol rendkìvül udvarias kiszolgàlàs és elegàns hangulat fogadott bennünket.Az előételek hibàtlanok voltak, a magyaros ìzelìtő tàl minden tagja tökéletes,de a mangalica kolbàszt és a...

Baltazár

Jó helyen, kellemes környezetben

Értékelés időpontja: 2018. június 25.

A Várnegyed északi szegletében, jó pár látnivaló közelében helyezkedik el, így itt megpihenhetsz, erőt gyűjthetsz a további túrához. Különösen a teraszt kedvelem.

Jamie’s Italian Budapest

6000 Kecskemét,Szigliget u 8

Értékelés időpontja: 3 nappal ezelőtt

Nagyon finom ételek, a koktélok is kitűnőek!Nagyon kedves és profi kiszolgálás.Mindenkinek tudom ajánlani.

Pierrot

Esküvö

Értékelés időpontja: 2018. augusztus 25.

Fiatal pár vagyunk, szük családi körben ünnepeleltük meg esküvönket a Pierrot étteremben. Elegáns, romantikus hangulatú éttermet kerestünk kerthelyiséggel, de a szépségen kívül a hangsúly a helyszínkiválasztásnál az ételeken...

Spíler Original

Köszi Zoli!

Értékelés időpontja: 3 héttel ezelőtt

Sziasztok! Csak magamat tudom ismételni a cím után: köszönöm Zolinak a gyors, zökkenőmentes s barátságos kiszolgálást! Csak így tovább! :)

Spíler Shanghai

Zoli⭐️💪🏻

Értékelés időpontja: 3 héttel ezelőtt

A kedvenc helyem Budapesten. Évek óta ide viszem a barátaimat és a párommal is ide járunk. Zoli a legjobb az itt dolgozók közül!


X

Kért már ajánlatot?
Ne maradjon le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépjen kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Válasszon egy, vagy akár több helyszínt! amennyiben nem választ helyszínt, kollégáink javasolnak önnek!
Külső helyszín
Pierrot
Spíler
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai
Pest-Buda Vendéglő
Opera Café
Pest-Buda Terasz
ÉS Bisztró
Baltazár Grill
ÉS Deli
Jamie's Italian
Spíler Biergarten
Jamie Oliver's Pizzeria