Rendezvény ajánlatkérés

11 érv, arról hogy miért érdemes business coach-csal dolgozni

11 érv, arról hogy miért érdemes business coach-csal dolgozni

Függetlenül vállalkozása méretétől, struktúrájától és életciklusátok érdemes lehet egy business coach támogatását igénybe vennie, hogy elősegítse a megfelelő döntéseket, és a legtöbbet hozza ki szervezetéből, és Önből.

A business coach egyik fő feladata, hogy keretek közé szorítsa döntései folyamatát, ezzel csillapítva a különböző zavaró tényezőket, amelyek gátolhatják a fókuszálást. Segíthet feloldani a bizonytalanságot, és választ találni az olyan tipikus kérdésekre, mint az „Akarom én ezt? Tényleg szükségünk van erre?” vagy a „Megtehetem ezt? Miért jó ez nekünk egyáltalán?”. Ezek a „tegyem – ne tegyem” típusú dilemmák gyakran gúsba kötik a döntéshozót, és ennek a feloldásával rengeteg időt és energiát lehet megspórolni, melyet hasznosabb időtöltésre lehet szánni. A coach segít rendszerezni a fejben lévő tudást, s így a pro és kontra érveket, ezzel elősegítve, hogy elkerülje a nem megalapozott döntéseket. A coach támogat a megfelelő eszközök és a fókusz megtalálsában, hogy minél rövidebb és hatékonyabb módon érhesse el céljait. 

#1 A coach támogatásával kiléphet komfortzónájából! 

Gyakran előfordul, hogy vezetőként valakinek kialakulnak a jól kifejlesztett stratégiái, amivel minden döntés egyszerűbbé, s ezáltal rutinszerűvé válik. Ez természetesen megkönnyíti a mindennapokat, de vannak olyan szituációk, amikor érdemesebb elszakadni a hagyományos gondolkodási sémáktól. Ha már nem elég az eddigi növekedés, vagy esetleg stagnál cége teljesítménye, akkor valami formabontóban érdemes gondolkodni. Ehhez a váltáshoz gyakran szükséges a komfortzóna elhagyása, ami nem mindig egyszerű feladat.

 

Képzeljen el például egy introvertált vezetőt, aki eddig csak online szerzett ügyfeleket – és aki most a business coach segítségével elkezd foglalkozni a személyes kapcsolatépítéssel is! Lehet, hogy eleinte nehezen fog menni, de később mindenképpen megéri az áldozatot. 

 

#2 Aktív és fókuszált figyelem egy coach segítségével

A coach kívülről-belülről megismeri helyzetét, hiszen a találkozások alkalmával egy órán keresztül a teljes figyelmét csak Önre fókuszálja. Nincsenek zavaró e-mailek, telefonok vagy felugró ablakok, sak a megoldandó helyzetek és a kitűzött célok. Gyakran már az is segít, hogy valaki hagyja, hogy összegezze gondolatait, s keretbe foglalja őket, esetleg segít rávilágítani eddig nem látott összefüggésekre. Ehhez elengedhetetlen a coach által nyújtott minőségi figyelem. 

 

#3 Végre lesz valaki, aki rávilágít, ha hibázik! 

A business coach nem ítélkezik, de segít objektív módon megközelíteni egy-egy problémát, és ezáltal lehetőséget biztosít hibái felismerésére is. Nem véletlenül az angol edző kifejezésről kapta a nevét a business coach, hiszen az igazán nagy edzők is ott fejlesztik a játékosokat, ahol szükségük van rá, hogy közös erővel olyan célokat érjenek el, amiről egyedül álmodni sem mertek volna. A business coachingnak az alapja ugyanez, segít, hogy közösen új szinte emelhessék a szervezetet! 

 

#4 A coach segít, hogy ötletei valósággá váljanak!

Sok jó ötlet már a megvalósítási fázis előtt elhal. Ennek rengeteg oka lehet, például hogy nincs elég motiváció mögötte, vagy nincsenek meg a megvalósítás feltételei. A business coach segít reális célokat kitűzni, amelyeket belátható időn belül képes lehet megvalósítani. Fontos, hogy ezek megfelelően motiváló kihívást jelentsenek Ön számára, így természetesen a coach segít nagyobb képben gondolkodni, és a végcélt elérendő, kisebb célokra lebontani.

 

#5 Bizalmi légkör kialakítása

Egy vállalkozás vezetése közben gyakran találhatja magát szemben azzal a problémával, hogy nincs kivel megbeszélnie a legnagyobb aggályait. Munkatársai nem biztos, hogy rálátnak azokra a vezetői nehézségekre, amelyekkel Ön szembesül. Lehet, hogy családjával szívesen megbeszélné ezeket, de ők nem látnak rá a munkahelyi viszonyokra, így nem érthetik meg a helyzetet teljes egészében. 


Önmagában pedig nehéz lehet a kavargó témák és érvek rendszerezése, ha erre nincs meg a megfelelő technikája. A business coach feladata egy olyan bizalmi légkör kialakítása, amelyben bátran elmondhatja aggályait, és ő hozzáértésével támogatja Önt a legjobb döntés meghozásában.

 

#6 Segít a kapcsolati háló kiterjesztésében

A business coach megismeri az Ön erősségeit, lehetőségeit és képességeit. Ezáltal tisztában van azzal, hogy milyen emberekkel érdemes összekötni Önt. A coach munkája nem csak a találkozásokból áll, az alkalmak között is sokat dolgozik a közös fejlődésen – így ha ajánlásról van szó akkor valószínű, hogy a top jelöltjei között lesz a helye! 

 

#7 Segít, hogy több pénzt kereshessen!

Ahogy minden jó edzőnek van egy taktikája, amivel a profi sportolókból a lehető legjpbb eredményeket tudja kihozni, úgy a business coach-oknak is van erre stratégiájuk. Ha jobban teljesít, Cége is jobban teljesít – ez pedig konkrét számokkal kimutatható profit növekedést jelent. Ez ennyire egyszerű. 

 

#8 A coach önbizalma az Öné is! 

Sok coach hatalmas élettapasztalattal áll neki ennek a szakmának, ami alatt vezetői tapasztalatot is érthetünk. A coach ismeri a szervezeti életciklusokat, így ismeri a kihívásait és azt, hogy milyen módszer segíthet a leginkább. Gyakran előfordul, hogy olyan problémát vázol a coachnak, amit ő már megélt – így biztos lehet abban, hogy van kiút, és van fejlődési lehetőség benne. Felhasználhatja a fejlődéshez a business coach korábbi sikerekeit és kudarcait egyaránt, hiszen mindenből lehet tanulni. 

 

#9 A coach szem előtt tartja, ami igazán fontos céljai eléréséhez!

Vállalkozóként könnyen beleeshet abba a hibába, hogy a rengeteg teendő között olyan dolgokat szorít a háttérbe, ami fontos lenne, s olyan dolgokkal foglalkozik, ami hátrébb sorolható lenne – vagy éppen más is meg tudná csinálni. A coach segít szem előtt tartani a célok eléréséhez szükséges teendőket, így könnyebben tud priorizálni, s fejlődhet a delegálásban is. Ezek apróságnak tűnhetnek, de rengeteget javíthatnak a teljesítményén! 

 

#10 Elfogulatlanul tud Önre és vállalkozására tekinteni! 

Annak is meg van az előnye, ha olyan coach-csal működik együtt, aki nem ért szakmájához. Ő teljes elfogulatlansággal képes Önnel együtt gondolkodni, s olyan megoldásokra jöhetnek rá együtt, amire egy szakmabeli képtelen lenne a beszűkült gondolkodásmód miatt. Ez is hozzásegít, hogy kilépjen a megszokott gondolkodási sémákból, és sokkal kreatívabbá válhasson!

 

#11 Kimozdítja a sivár hétköznapokból

A business coaching sokszor külső helyszínen történik, ezzel is segítve, hogy elszakadjon a korábbi leszűkült gondolkodásmódtól. Ahhoz is hozzájárul, hogy egy órán keresztül Ön is aktív figyelemmel részt tudjon venni a coachingon anélkül, hogy a feladatain járna az esze. Külföldön elterjedt szokás, hogy a business coach-ok különböző inspiráló helyszíneket választanak, mint például egy erdő, a város egy sétálóutcája, vagy egy park. Ezzel segítenek a vezetőnek ellazulni, eltávolítani a munka érzetét, hiszen a coaching nem egy kötelező jellegű feladat, hanem egy jól megérdemelt pihenés, ami támogatja a vezető egyéni fejlődését. 

 

Amennyiben Ön is keresi a tökéletes inspiráló coaching helyszínt, az alábbi form kitöltésével személyre szabott ajánlatot készítünk! 


Ajánlatkérés

Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Csak catering
Pierrot
Spíler
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Pest-Buda Terasz
Baltazár Grill
Jamie's Italian
Jamie Oliver's Pizzeria

 

Manapság nagyon trendi szó lett a coaching alapú vezetés, és ez nem véletlen. A business coach módszereit érdemes lehet vezetőként is elsajátítania egy képzés keretein belül, hiszen ezzel inspirálhatja és fejlesztheti munkatársait, hogy belőlük is a legjobb eredményt hozhassa ki. Kapcsolódó

Esküvőszervezés tippek

5 tipp, hogy az esküvőszervezés valóban egy vidám utazás legyen!

Szeretettel gratulálunk Nektek! :) Ha ezen az oldalon jársz, nagy valószínűséggel életed egyik legnagyobb élményére, legszebb utazására készülsz: az esküvőd megszervezésén dolgozol. Életed Nagy Napjáról már biztosan Neked is van egy határozott elképzelésed: minden tökéletes, a szeretteid összegyűlnek és pároddal kimondjátok a boldogító IGEN-t – mindezt persze álmaid helyszínén, álmaid ruhájában – egy makulátlanul jól sikerült és emlékezetes napon.

Tovább
Szabadtéri esküvő szervezés tippek

Szabadtéri esküvő szervezés tippek: ezekre ügyelj, ha szabadtéri esküvőt...

Hiszen a szabadtéri esküvő nem csak nagyszerű élményeket, de néhány akadályt is gördíthet eléd, amire érdemes már a szervezéskor felkészülni. Mivel a mi kis esküvői éttermeink esetében is sokan választják a teraszt vagy a kertet, így tapasztalatunk bőven akad azzal kapcsolatban, hogy mi is jelenthet problémát. Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a szabadtéri esküvőkről, amire érdemes gondolnod!

Tovább
5 tipp a tökéletes esküvőért

5 tipp a tökéletes esküvőért, amiről nem beszélnek a filmekben, magazinokban!

Szinte minden lány álmodozott kiskorában az esküvőjéről… A legtöbbünk tervek garmadával indul neki a szervezésnek, és éppen ezért sokaknak stresszes is lehet ez az időszak – pedig valójában ez életed egyik legszebb időszaka. Életed Nagy Napján pedig, nem csoda ha arra vágysz, hogy minden részlet stimmeljen… és hogy mivel érheted ezt el? Egy kis előrelátás, és fő a lazaság! Ezeket a tippeket érdemes megfogadnod, hiszen hidd el – visszagondolva a kis „hibákra” is jó emlékként gondolsz majd!  

Tovább

X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Csak catering
Pierrot
Spíler
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Pest-Buda Terasz
Baltazár Grill
Jamie's Italian
Jamie Oliver's Pizzeria