Rendezvény ajánlatkérés

11 érv, arról hogy miért érdemes business coach-csal dolgozni

11 érv, arról hogy miért érdemes business coach-csal dolgozni

Függetlenül vállalkozása méretétől, struktúrájától és életciklusátok érdemes lehet egy business coach támogatását igénybe vennie, hogy elősegítse a megfelelő döntéseket, és a legtöbbet hozza ki szervezetéből, és Önből.


A business coach egyik fő feladata, hogy keretek közé szorítsa döntései folyamatát, ezzel csillapítva a különböző zavaró tényezőket, amelyek gátolhatják a fókuszálást. Segíthet feloldani a bizonytalanságot, és választ találni az olyan tipikus kérdésekre, mint az „Akarom én ezt? Tényleg szükségünk van erre?” vagy a „Megtehetem ezt? Miért jó ez nekünk egyáltalán?”. Ezek a „tegyem – ne tegyem” típusú dilemmák gyakran gúsba kötik a döntéshozót, és ennek a feloldásával rengeteg időt és energiát lehet megspórolni, melyet hasznosabb időtöltésre lehet szánni. A coach segít rendszerezni a fejben lévő tudást, s így a pro és kontra érveket, ezzel elősegítve, hogy elkerülje a nem megalapozott döntéseket. A coach támogat a megfelelő eszközök és a fókusz megtalálsában, hogy minél rövidebb és hatékonyabb módon érhesse el céljait. 

#1 A coach támogatásával kiléphet komfortzónájából! 

Gyakran előfordul, hogy vezetőként valakinek kialakulnak a jól kifejlesztett stratégiái, amivel minden döntés egyszerűbbé, s ezáltal rutinszerűvé válik. Ez természetesen megkönnyíti a mindennapokat, de vannak olyan szituációk, amikor érdemesebb elszakadni a hagyományos gondolkodási sémáktól. Ha már nem elég az eddigi növekedés, vagy esetleg stagnál cége teljesítménye, akkor valami formabontóban érdemes gondolkodni. Ehhez a váltáshoz gyakran szükséges a komfortzóna elhagyása, ami nem mindig egyszerű feladat.

 

Képzeljen el például egy introvertált vezetőt, aki eddig csak online szerzett ügyfeleket – és aki most a business coach segítségével elkezd foglalkozni a személyes kapcsolatépítéssel is! Lehet, hogy eleinte nehezen fog menni, de később mindenképpen megéri az áldozatot. 

 

#2 Aktív és fókuszált figyelem egy coach segítségével

A coach kívülről-belülről megismeri helyzetét, hiszen a találkozások alkalmával egy órán keresztül a teljes figyelmét csak Önre fókuszálja. Nincsenek zavaró e-mailek, telefonok vagy felugró ablakok, sak a megoldandó helyzetek és a kitűzött célok. Gyakran már az is segít, hogy valaki hagyja, hogy összegezze gondolatait, s keretbe foglalja őket, esetleg segít rávilágítani eddig nem látott összefüggésekre. Ehhez elengedhetetlen a coach által nyújtott minőségi figyelem. 

 

#3 Végre lesz valaki, aki rávilágít, ha hibázik! 

A business coach nem ítélkezik, de segít objektív módon megközelíteni egy-egy problémát, és ezáltal lehetőséget biztosít hibái felismerésére is. Nem véletlenül az angol edző kifejezésről kapta a nevét a business coach, hiszen az igazán nagy edzők is ott fejlesztik a játékosokat, ahol szükségük van rá, hogy közös erővel olyan célokat érjenek el, amiről egyedül álmodni sem mertek volna. A business coachingnak az alapja ugyanez, segít, hogy közösen új szinte emelhessék a szervezetet! 

 

#4 A coach segít, hogy ötletei valósággá váljanak!

Sok jó ötlet már a megvalósítási fázis előtt elhal. Ennek rengeteg oka lehet, például hogy nincs elég motiváció mögötte, vagy nincsenek meg a megvalósítás feltételei. A business coach segít reális célokat kitűzni, amelyeket belátható időn belül képes lehet megvalósítani. Fontos, hogy ezek megfelelően motiváló kihívást jelentsenek Ön számára, így természetesen a coach segít nagyobb képben gondolkodni, és a végcélt elérendő, kisebb célokra lebontani.

 

#5 Bizalmi légkör kialakítása

Egy vállalkozás vezetése közben gyakran találhatja magát szemben azzal a problémával, hogy nincs kivel megbeszélnie a legnagyobb aggályait. Munkatársai nem biztos, hogy rálátnak azokra a vezetői nehézségekre, amelyekkel Ön szembesül. Lehet, hogy családjával szívesen megbeszélné ezeket, de ők nem látnak rá a munkahelyi viszonyokra, így nem érthetik meg a helyzetet teljes egészében. 


Önmagában pedig nehéz lehet a kavargó témák és érvek rendszerezése, ha erre nincs meg a megfelelő technikája. A business coach feladata egy olyan bizalmi légkör kialakítása, amelyben bátran elmondhatja aggályait, és ő hozzáértésével támogatja Önt a legjobb döntés meghozásában.

 

#6 Segít a kapcsolati háló kiterjesztésében

A business coach megismeri az Ön erősségeit, lehetőségeit és képességeit. Ezáltal tisztában van azzal, hogy milyen emberekkel érdemes összekötni Önt. A coach munkája nem csak a találkozásokból áll, az alkalmak között is sokat dolgozik a közös fejlődésen – így ha ajánlásról van szó akkor valószínű, hogy a top jelöltjei között lesz a helye! 

 

#7 Segít, hogy több pénzt kereshessen!

Ahogy minden jó edzőnek van egy taktikája, amivel a profi sportolókból a lehető legjpbb eredményeket tudja kihozni, úgy a business coach-oknak is van erre stratégiájuk. Ha jobban teljesít, Cége is jobban teljesít – ez pedig konkrét számokkal kimutatható profit növekedést jelent. Ez ennyire egyszerű. 

 

#8 A coach önbizalma az Öné is! 

Sok coach hatalmas élettapasztalattal áll neki ennek a szakmának, ami alatt vezetői tapasztalatot is érthetünk. A coach ismeri a szervezeti életciklusokat, így ismeri a kihívásait és azt, hogy milyen módszer segíthet a leginkább. Gyakran előfordul, hogy olyan problémát vázol a coachnak, amit ő már megélt – így biztos lehet abban, hogy van kiút, és van fejlődési lehetőség benne. Felhasználhatja a fejlődéshez a business coach korábbi sikerekeit és kudarcait egyaránt, hiszen mindenből lehet tanulni. 

 

#9 A coach szem előtt tartja, ami igazán fontos céljai eléréséhez!

Vállalkozóként könnyen beleeshet abba a hibába, hogy a rengeteg teendő között olyan dolgokat szorít a háttérbe, ami fontos lenne, s olyan dolgokkal foglalkozik, ami hátrébb sorolható lenne – vagy éppen más is meg tudná csinálni. A coach segít szem előtt tartani a célok eléréséhez szükséges teendőket, így könnyebben tud priorizálni, s fejlődhet a delegálásban is. Ezek apróságnak tűnhetnek, de rengeteget javíthatnak a teljesítményén! 

 

#10 Elfogulatlanul tud Önre és vállalkozására tekinteni! 

Annak is meg van az előnye, ha olyan coach-csal működik együtt, aki nem ért szakmájához. Ő teljes elfogulatlansággal képes Önnel együtt gondolkodni, s olyan megoldásokra jöhetnek rá együtt, amire egy szakmabeli képtelen lenne a beszűkült gondolkodásmód miatt. Ez is hozzásegít, hogy kilépjen a megszokott gondolkodási sémákból, és sokkal kreatívabbá válhasson!

 

#11 Kimozdítja a sivár hétköznapokból

A business coaching sokszor külső helyszínen történik, ezzel is segítve, hogy elszakadjon a korábbi leszűkült gondolkodásmódtól. Ahhoz is hozzájárul, hogy egy órán keresztül Ön is aktív figyelemmel részt tudjon venni a coachingon anélkül, hogy a feladatain járna az esze. Külföldön elterjedt szokás, hogy a business coach-ok különböző inspiráló helyszíneket választanak, mint például egy erdő, a város egy sétálóutcája, vagy egy park. Ezzel segítenek a vezetőnek ellazulni, eltávolítani a munka érzetét, hiszen a coaching nem egy kötelező jellegű feladat, hanem egy jól megérdemelt pihenés, ami támogatja a vezető egyéni fejlődését. 

 

Amennyiben Ön is keresi a tökéletes inspiráló coaching helyszínt, az alábbi form kitöltésével személyre szabott ajánlatot készítünk! 


Ajánlatkérés

Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Csak catering
Pierrot
Spíler
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Pest-Buda Terasz
Baltazár Grill
Jamie's Italian
Jamie Oliver's Pizzeria

 

Manapság nagyon trendi szó lett a coaching alapú vezetés, és ez nem véletlen. A business coach módszereit érdemes lehet vezetőként is elsajátítania egy képzés keretein belül, hiszen ezzel inspirálhatja és fejlesztheti munkatársait, hogy belőlük is a legjobb eredményt hozhassa ki. Kapcsolódó

Borkóstoló Budapesten: fedezze fel az újvilági borokat a Spíler Budában

Újvilági borkóstoló Budapesten, a Spíler Budában

Szeretné megismerni az újvilági borokat egy felejthetetlen borkóstoló eseményen Budapesten? Tudjon meg többet arról, hogyy az óceán másik oldalán hogyan készítik nedűiket, és milyen szőlőfajtákkal dolgoznak a borászok! A Spíler Buda borkóstoló csomagajánlatában ezt kínáljuk Önnek.   

Tovább
Babaváró buli helyszínek és babaváró party játék ötletek

Babaváró buli helyszínek & ötletek | Így lesz felejthetetlen a babaváró party!

A babaváró bulik szervezése alapvetően Amerikából származik, ám ez a nagyon kedves és vidám hagyomány hazánkban is elterjedőben van. A kismama és baráti köre ilyenkor összegyűlik, és mókás feladatokkal, apró játékokkal -  no meg természetesen babaváró ajándékokkal – lepik el a születendő csemetét. De mi is kell ahhoz, hogy egy babaváró buli igazán felejthetetlen legyen? Összegyűjtöttük a legjobb babaváró buli helyszíneket, és néhány szuper ötletet a party-hoz, amely segítségére lehet a szervezésben! 

Tovább
Céges vacsora a Pest-Buda Étteremben: az ExxonMobile vacsorája

Az ExxonMobil céges vacsorája a Pest-Buda étterem első termében

Rohanó világban élünk. A határidők szorítanak, és néha a legnagyobb előrelátás mellett is kicsúszik a kezünkből az irányítás – vagy csupán egy előre nem látható esemény miatt kell megváltoztatnunk a tervezett programot, és akár instant céges vacsorát szervezni egy hétköznap estére. Pontosan értjük, hogy mekkora problémát tud ez okozni – hiszen Nekünk is volt már benne részünk. A szolgáltatók a legtöbb esetben a rövid határidőkre nem tudnak azonnal reagálni, ami pedig problémát okozhat a szervezés során.   

Tovább

21 Magyar Vendéglő

Kellemes légkör, magyaros ételek csùcsminőségben

Értékelés időpontja: 2018. december 11.

Kollégàimmal làtogattunk el az étterembe, ahol rendkìvül udvarias kiszolgàlàs és elegàns hangulat fogadott bennünket.Az előételek hibàtlanok voltak, a magyaros ìzelìtő tàl minden tagja tökéletes,de a mangalica kolbàszt és a...

Baltazár

Jó helyen, kellemes környezetben

Értékelés időpontja: 2018. június 25.

A Várnegyed északi szegletében, jó pár látnivaló közelében helyezkedik el, így itt megpihenhetsz, erőt gyűjthetsz a további túrához. Különösen a teraszt kedvelem.

Jamie’s Italian Budapest

6000 Kecskemét,Szigliget u 8

Értékelés időpontja: 3 nappal ezelőtt

Nagyon finom ételek, a koktélok is kitűnőek!Nagyon kedves és profi kiszolgálás.Mindenkinek tudom ajánlani.

Pierrot

Esküvö

Értékelés időpontja: 2018. augusztus 25.

Fiatal pár vagyunk, szük családi körben ünnepeleltük meg esküvönket a Pierrot étteremben. Elegáns, romantikus hangulatú éttermet kerestünk kerthelyiséggel, de a szépségen kívül a hangsúly a helyszínkiválasztásnál az ételeken...

Spíler Original

Köszi Zoli!

Értékelés időpontja: 3 héttel ezelőtt

Sziasztok! Csak magamat tudom ismételni a cím után: köszönöm Zolinak a gyors, zökkenőmentes s barátságos kiszolgálást! Csak így tovább! :)

Spíler Shanghai

Zoli⭐️💪🏻

Értékelés időpontja: 3 héttel ezelőtt

A kedvenc helyem Budapesten. Évek óta ide viszem a barátaimat és a párommal is ide járunk. Zoli a legjobb az itt dolgozók közül!


X

Kért már ajánlatot?
Ne maradjon le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépjen kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Csak catering
Pierrot
Spíler
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Pest-Buda Terasz
Baltazár Grill
Jamie's Italian
Jamie Oliver's Pizzeria