Rendezvény ajánlatkérés

Szabadtéri esküvő szervezés tippek: ezekre ügyelj, ha szabadtéri esküvőt szeretnél!

Szabadtéri esküvő szervezés tippek: ezekre ügyelj, ha szabadtéri esküvőt szeretnél!

A szabadtéri esküvők rendkívül népszerűek, nem is véletlen. A napsütötte ég alatt, a természetben ünnepelni nagyszerű élmény, ám néhány dologra nem árt figyelni!

Hiszen a szabadtéri esküvő nem csak nagyszerű élményeket, de néhány akadályt is gördíthet eléd, amire érdemes már a szervezéskor felkészülni. Mivel a mi kis esküvői éttermeink esetében is sokan választják a teraszt vagy a kertet, így tapasztalatunk bőven akad azzal kapcsolatban, hogy mi is jelenthet problémát. Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a szabadtéri esküvőkről, amire érdemes gondolnod!

#1 Készülj fel az időjárás viszontagságaira!

A szabadtéri esküvők egyik legnagyobb hátránya, hogy a helyszín lefoglalásakor még nem tudhatod, hogy milyen idő is lesz az adott napon. Éppen ezért érdemes minden eshetőségre felkészülni! A kis erdei esküvők, a belső térrel nem rendelkező helyszínek éppen ezért kevésbé ajánlottak, hiszen ott jóval kevesebb lehetőséged van erre.


Nem csak eső-tervre lesz szükséged a szabadtéri esküvő megszervezésekor, de az erős napsütésre is érdemes gondolni! A napernyők és napvitorlák jó megoldást nyújtanak akár egy hirtelen, rövid zápor, akár kánikula esetében – de akár ventillátorok beszerzése is célszerű lehet. 


Készülj fel azonban arra is, ha véletlen egész nap rossz idő lenne: éppen ezért érdemes olyan helyszínt választani, ahol a beltér is rendelkezésetekre áll. 
 

 

#2 Válaszd ki a tökéletes időpontot!

Ha a szabadtéri esküvőd a nyár legforróbb hónapjaiban kerül megrendezésre, érdemes lehet elgondolkodni egy későbbi időponton, és mondjuk délután 4 óra körül elkezdeni az esküvőt. Ekkor még kellemesen meleg van, és a napsütést is élvezhetitek, a vacsorát pedig már a lenyugvó nap fényében üdvözölhetitek elkerülve, hogy a hőguta kerülgessen Titeket! 


De nem csak a napszak szempontjából fontos a tökéletes időpont kiválasztása, de akár évszak alapján is. A természet folyamatosan változik, így könnyen lehet, hogy amit kora tavasszal a szervezéskor gyönyörűnek láttatok, az késő ősszel már nem olyan lenyűgöző! Éppen ezért szabadtéri esküvő esetén különösen fontos, hogy jó előre tervezzetek: lehetőség szerint egy évvel a Nagy Nap előtt még legyen lehetőségetek megnézni a helyszínt úgy, ahogy az esküvőn fog kinézni!

 

#3 Ügyelj a zavaró tényezőkre!

Azon kívül, hogy a legtöbb szabadtéri rendezvényhez külön engedélyre lesz szükségetek, nem árt alaposan utána nézni a kiválasztott helyszínnek és a környező programoknak. A szabadtéri rendezvényeken könnyedén előfordulhat, hogy valami megzavar Titeket: bár a nagyobb rendezvényeket előrelátással elkerülhetitek, de pl. turisták megjelenésére mindenképp számítanotok kell.

 

#4 Szabadtéri esküvő, minden kellékkel

Ha egy olyan kis esküvői éttermet választasz esküvőd helyszínéül, mint például a Pierrot és annak gyönyörű kertje, akkor ezzel nem lesz olyan sok gondod, de ha erdei, mezei esküvőre vágysz, az még rengeteg más kérdést is felvet. Az ételek, italok hűtéséről, a mosdóról, az öltözőről is Neked kell így gondoskodnod, és itt csak néhány tényezőt soroltunk fel! 


Ebben az esetben számos plusz költséggel is számolnod kell, hiszen a cateringet biztosító cégnek ki kell települnie, gyakorlatilag teljes felszereléssel – míg ha egy szabadtéri helyszínnel is rendelkező éttermet választasz, ez biztosított a helyszínen. 

 

Ha még nem találtad meg a tökéletes esküvői helyszínt, kérd ajánlatunkat az alábbi form kitöltésével! 

Ajánlatkérés

Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Csak catering
Pierrot
Spíler
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Pest-Buda Terasz
Baltazár Grill
Jamie's Italian
Jamie Oliver's Pizzeria


 Kapcsolódó

budapesti éttermek

Budapesti éttermek: íme a legjobb helyek a fővárosban, ha ennél egy jót!

Budapesti éttermet gyakran nem csak egy vacsorára, de valamilyen esemény megünneplésére, valamilyen alkalomra választunk. Üzleti vacsora, születésnapi ebéd, vagy épp egy randevú a kedveseddel… ezen alkalmak mind más és más típusú budapesti éttermet kívánnak meg! Az alábbiakban összefoglaltuk legnépszerűbb éttermeinket és azt, hogy milyen típusú eseményekre ajánljuk!

Tovább
Éttermek Budapesten

Éttermek Budapesten: étteremkörkép a budai és pesti oldalon, ha ennél egy jót

Bármilyen alkalomról is legyen szó, egy étterem Budapesten tökéletes választás, ha szeretnétek ünnepelni, enni egy jót, vagy csupán beülnétek valahova a barátokkal. Ráadásul a mi éttermeink nem csak az ételekről szólnak: hitvallásunk, hogy a vendéglátás nem csupán a jó ételekről, a lehetp legbonyolultabb és modernebb konyhatechnológiákról szól… Sokkal inkább arról az élményről, amellyel távozhatsz budapesti éttermeinkből. Hiszen étterembe nem csak enni, de szórakozni, élményeket gyűjteni járunk. Ehhez természetes módon tartoznak hozzá a szívvel, lélekkel összeállított ételek, de ugyanilyen...

Tovább
Vissza az irodába

Vissza az irodába! Tippek, hogy munkatársaidnak könnyebb legyen a...

Az elmúlt hónapok megpróbáltatásai sokakat különleges helyzetbe sodortak. Emberek százai, ezrei kényszerültek homeoffice-ba – és ez bizony sokak számára problémát is okozhat. Bár rengeteg kutatás áll rendelkezésünkre arról, hogy az otthoni munkavégzés valójában igen hatékony is lehet, mégis rengeteg cég döntött úgy, hogy amint lehet visszarendeli alkalmazottait az irodába. 

Tovább

X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Csak catering
Pierrot
Spíler
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Pest-Buda Terasz
Baltazár Grill
Jamie's Italian
Jamie Oliver's Pizzeria