Rendezvény ajánlatkérés

Szabadtéri esküvő szervezés tippek: ezekre ügyelj, ha szabadtéri esküvőt szeretnél!

Szabadtéri esküvő szervezés tippek: ezekre ügyelj, ha szabadtéri esküvőt szeretnél!

A szabadtéri esküvők rendkívül népszerűek, nem is véletlen. A napsütötte ég alatt, a természetben ünnepelni nagyszerű élmény, ám néhány dologra nem árt figyelni!

Hiszen a szabadtéri esküvő nem csak nagyszerű élményeket, de néhány akadályt is gördíthet eléd, amire érdemes már a szervezéskor felkészülni. Mivel a mi kis esküvői éttermeink esetében is sokan választják a teraszt vagy a kertet, így tapasztalatunk bőven akad azzal kapcsolatban, hogy mi is jelenthet problémát. Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a szabadtéri esküvőkről, amire érdemes gondolnod!

#1 Készülj fel az időjárás viszontagságaira!

A szabadtéri esküvők egyik legnagyobb hátránya, hogy a helyszín lefoglalásakor még nem tudhatod, hogy milyen idő is lesz az adott napon. Éppen ezért érdemes minden eshetőségre felkészülni! A kis erdei esküvők, a belső térrel nem rendelkező helyszínek éppen ezért kevésbé ajánlottak, hiszen ott jóval kevesebb lehetőséged van erre.


Nem csak eső-tervre lesz szükséged a szabadtéri esküvő megszervezésekor, de az erős napsütésre is érdemes gondolni! A napernyők és napvitorlák jó megoldást nyújtanak akár egy hirtelen, rövid zápor, akár kánikula esetében – de akár ventillátorok beszerzése is célszerű lehet. 


Készülj fel azonban arra is, ha véletlen egész nap rossz idő lenne: éppen ezért érdemes olyan helyszínt választani, ahol a beltér is rendelkezésetekre áll. 
 

 

#2 Válaszd ki a tökéletes időpontot!

Ha a szabadtéri esküvőd a nyár legforróbb hónapjaiban kerül megrendezésre, érdemes lehet elgondolkodni egy későbbi időponton, és mondjuk délután 4 óra körül elkezdeni az esküvőt. Ekkor még kellemesen meleg van, és a napsütést is élvezhetitek, a vacsorát pedig már a lenyugvó nap fényében üdvözölhetitek elkerülve, hogy a hőguta kerülgessen Titeket! 


De nem csak a napszak szempontjából fontos a tökéletes időpont kiválasztása, de akár évszak alapján is. A természet folyamatosan változik, így könnyen lehet, hogy amit kora tavasszal a szervezéskor gyönyörűnek láttatok, az késő ősszel már nem olyan lenyűgöző! Éppen ezért szabadtéri esküvő esetén különösen fontos, hogy jó előre tervezzetek: lehetőség szerint egy évvel a Nagy Nap előtt még legyen lehetőségetek megnézni a helyszínt úgy, ahogy az esküvőn fog kinézni!

 

#3 Ügyelj a zavaró tényezőkre!

Azon kívül, hogy a legtöbb szabadtéri rendezvényhez külön engedélyre lesz szükségetek, nem árt alaposan utána nézni a kiválasztott helyszínnek és a környező programoknak. A szabadtéri rendezvényeken könnyedén előfordulhat, hogy valami megzavar Titeket: bár a nagyobb rendezvényeket előrelátással elkerülhetitek, de pl. turisták megjelenésére mindenképp számítanotok kell.

 

#4 Szabadtéri esküvő, minden kellékkel

Ha egy olyan kis esküvői éttermet választasz esküvőd helyszínéül, mint például a Pierrot és annak gyönyörű kertje, akkor ezzel nem lesz olyan sok gondod, de ha erdei, mezei esküvőre vágysz, az még rengeteg más kérdést is felvet. Az ételek, italok hűtéséről, a mosdóról, az öltözőről is Neked kell így gondoskodnod, és itt csak néhány tényezőt soroltunk fel! 


Ebben az esetben számos plusz költséggel is számolnod kell, hiszen a cateringet biztosító cégnek ki kell települnie, gyakorlatilag teljes felszereléssel – míg ha egy szabadtéri helyszínnel is rendelkező éttermet választasz, ez biztosított a helyszínen. 

 

Ha még nem találtad meg a tökéletes esküvői helyszínt, kérd ajánlatunkat az alábbi form kitöltésével! 

Ajánlatkérés

Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Csak catering
Pierrot
Spíler
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Pest-Buda Terasz
Baltazár Grill
Jamie's Italian
Jamie Oliver's Pizzeria


 Kapcsolódó

5 tipp a tökéletes esküvőért

5 tipp a tökéletes esküvőért, amiről nem beszélnek a filmekben, magazinokban!

Szinte minden lány álmodozott kiskorában az esküvőjéről… A legtöbbünk tervek garmadával indul neki a szervezésnek, és éppen ezért sokaknak stresszes is lehet ez az időszak – pedig valójában ez életed egyik legszebb időszaka. Életed Nagy Napján pedig, nem csoda ha arra vágysz, hogy minden részlet stimmeljen… és hogy mivel érheted ezt el? Egy kis előrelátás, és fő a lazaság! Ezeket a tippeket érdemes megfogadnod, hiszen hidd el – visszagondolva a kis „hibákra” is jó emlékként gondolsz majd!  

Tovább
Esküvőszervezés a karantén ideje alatt

Esküvőszervezés a karantén ideje alatt: hozd ki a legtöbbet ebből az...

Ez az időszak – bár valóban az esküvő megtartására és a bejárásokra nem alkalmas – rengeteg szuper lehetőséget tartogat számodra is. Az alábbiakban felsoroltunk 5 dolgot, amit érdemes elvégezned a karantén ideje alatt is – hogy a zárlatok feloldásával a lehető leghamarabb rendezhesd meg életed Nagy Napját!

Tovább
Céges vacsora a Spíler Budában

Céges vacsora a Spíler Budában: ismerd meg a Pfizer gyógyszeripari cég...

Semmi sem mutatja be jobban egy rendezvényszervező csapat kompetenciáit, mint az, hogy milyen rugalmasan képesek megszervezni egy céges vacsorát, amelynek természetesen számos követelménye van. Büszkék vagyunk kollégáinkra, hiszen mindig, minden helyzetből kihozzák a legjobbat Vendégeink őszinte örömére! Így történt ez a Pfizer gyógyszeripari cég dolgozóinak rendezett céges vacsora alkalmával is, amelyre a Spíler Budában került sor.

Tovább

X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Csak catering
Pierrot
Spíler
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Pest-Buda Terasz
Baltazár Grill
Jamie's Italian
Jamie Oliver's Pizzeria