Ügyfélparty szervezése: mire ügyelj a tervezés során?

Ügyfélparty szervezése: mire ügyelj a tervezés során?

Ügyfélparty-t szerveznél partnereidnek, de nem tudod hogyan kezdj neki? Mutatjuk a rendezvényszervezés legfontosabb lépéseit, melyet követve sikeres party-t adhatsz!

Az üzleti életben ma már nem elég keményen dolgozni és sikereket elérni. Annak érdekében, hogy üzleti partnereid valóban hosszú távú megrendelőid legyenek, a kapcsolatokba is fektetned szükséges! Tapasztalatból mondjuk, hogy a legjobb ügyfelekkel mindig szinte baráti a kapcsolat, melyet például egy ügyfélparty-val segíthetsz elő.

Az ügyfélparty azaz esemény, amelyen mélyebb kötődést alakíthattok ki: egy ünnepség, amely ügyfeleidről szól, ügyfeleidnek szól, mintegy köszönetképp a bizalmukért. Ezen az alkalmon nem csak az üzleti életről beszélgethettek, de egy cseppnyi személyesség is belefér amellett, hogy természetesen a legtöbb esetben az ügyfélparty valamilyen eseményhez köthető: legyen szó akár egy új stratégia bemutatásáról, egy évfordulóról vagy egy-egy nagyobb siker megünnepléséről. És hogy mire szükséges figyelned, ha ügyfélparty-t rendeznél? Mutatjuk a legfontosabbakat! 

 

Az ügyfélparty dátuma és ideje

A következő fontos lépés a dátum kiválasztása. Az ügyfélparty esetében rendkívül fontos, hogy olyan időpontra essen, mikor legfontosabb vendégeid biztosan ráérnek, így érdemes velük is egyeztetni erről az eseményről. 


Amennyiben meglepetésnek szánod ezt az alkalmat, úgy érdemes távoli időpontot kinézni (hiszen ezek többnyire még szabadok lesznek ügyfelednél is), és  a szezonalitásokra is ügyelni: az ünnepek előtt, vagy éppen a nyaralási szezonra nem célszerű ügyfélparty-t szervezned, hiszen jó eséllyel erre az alkalomra nem fognak tudni eljönni vendégeid. 


A dátum kiválasztásakor és a szervezés során is fontos megálmodnod, hogy pontosan hánytól hányig számítasz a résztvevőkre! 

 

Az ügyfélparty helyszíne, fogadás típusa

A létszám, az esemény tervezett stílusa alapjaiban határozza meg hogy mit keresel, azonban a rendezvényhelyszín megtalálása még így sem egyszerű feladat.


Egy elegáns ügyfélparty-ra szívből ajánljuk az Operaház épületét, míg egy vagány és stílusos eseményre a Spíler Budát érdemes megnézned – de akár családias, meghitt hangulatú eseményt is rendezhetsz a Pest-Buda Bistro-ban.
Amennyiben nem tudsz választani, keresd bizalommal kollégáinkat az alábbi form kitöltésével, és készséggel állnak rendelkezésedre, hogy együtt találhassátok meg a tökéletes ügyfélparty helyszínt! 

 

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café

 

Az ügyfélparty tematikája

Bár valószínűleg már az ötlet megszületésekor volt valami indokod az ügyfélparty megszervezésére, ezen a ponton érdemes azt jobban is átgondolni. Mire építenéd ezt az eseményt? Mi az a téma, cél, ami vezérel benne, hogy ügyfélparty-t tarts?


Ez a kérdés nagyban meghatározza a party menetét, a tervezett programokat, és a szükségleteket is. Ha például „csak” köszönetképp szeretnél ilyen party-t rendezni, azt ültetett fogadás keretén belül is megteheted, de ha szeretnél egy interaktív, beszélgetős, aktív estét, akár az állófogadást javasoljuk. 

 

Az ügyfélparty kínálata: ételek és italok

Az ügyfélparty elengedhetetlen kelléke a catering, azaz az ételek és italok felszolgálása. Ezt érdemes már a szervezés elején leszögezned magadban: milyen fogadást szeretnél nyújtani nekik? Milyen italok legyenek? 


Legyen alkohol is a party-n? Ha igen, mennyi? 

 

Az ételek és italok kiválasztásakor nem csak az ügyfelek személyiségét és a célokat szükséges figyelembe venned, de fontos, hogy az ételallergiákra, diétás szokásokra is fel legyél készülve. 

 

Az ügyfélparty technikai szükséglete

Mostanra már nagyvonalakban körvonalazódhat benned, hogy pontosan milyen ügyfélparty-t szeretnél tartani, és mik lesznek a programok. Itt az ideje átgondolni, hogy milyen technikai szükségleteket támaszt ez eléd? 
Szükséged lesz hangosításra, projektorra, színpadra, esetleg led falra? Kellenek előadók, vagy zene az estre? Írd össze szükségleteid, és ha mindennel meg vagy, el is kezdheted a szervezést! 
 
X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café