Céges évnyitó tippek: így indítsátok hatékonyan az új évet vállalkozásoddal

Céges évnyitó tippek: így indítsátok hatékonyan az új évet vállalkozásoddal

A céges évnyitó mint program sok cég életében elterjedt szokás. De mit érdemes ilyenkor megtennetek, hogy valóban értelme is legyen ennek az eseménynek? Mutatjuk!

 A céges évnyitó rendezvények egyre gyakrabban kerülnek be az évszakokhoz fűződő céges rendezvények, közös programok közé még a kisebb vállalkozások körében is. Azonban ez nem csak egy kedves szokás, amelynek alkalmával köszöntheted a kollégákat, sokkal inkább egy praktikus program, melynek számos előnye van! Amellett, hogy a céges évnyitó alkalmával kiváló lehetőségetek nyílik az elkövetkezendő év, a tervek és a célok átbeszélésére, ez az esemény csapatépítőként is rendkívüli jelentőséggel bír: a kollégák a céges évnyitó alkalmával közös élményekre, emlékekre tehetnek szert, az irodai légkörtől távol is ismerkedhetnek, amely segíti őket egy jobb, erősebb csapat kialakításában is. De mit érdemes megtennetek a céges évnyitón? Mutatunk néhány praktikus ötletet, ha most kezdenéd a szervezést! 

Céges évnyitó – az irodai környezettől távol

A legtöbb cég életében a céges évnyitó időszaka, az év eleje rendkívül sűrű hónap, ahol sok feladat vár a kollégákra. Éppen ezért a céges évnyitó ünnepség időpontját érdemes egy kicsit lazább időszakra tenni, ami akár február – vagy december vége is lehet! Hogy miért? 

 

Nos, éppen azért, mert a céges évnyitót érdemes az irodai környezettől, a „mókuskeréktől” távol megtartani. Ameddig a munkahelyen vagytok, még ha egy laza, akár bulizással töltött nap is a cél, a kollégák jellemzően nem tudnak eléggé kikapcsolni és átadni magukat a programoknak. Éppen ezért azt javasoljuk, hogy a céges évnyitót egy külső helyszínen, például ITT felsorolt rendezvényhelyszíneink egyikén tartsátok meg. 

 

Céges évnyitó – ahol prezentálhatod az idei terveket, célokat, irányokat

Természetes, hogy a céges évnyitó ünnepségen nem csak a szórakozásé  főszerep, bár később erre még visszatérünk. A naptári évforduló a legtöbb cég számára más szempontból is fontos mérföldkő: ilyenkor a vezetőség szereti értékelni az elmúlt egy év teljesítményét, és prezentálni a jövő évi terveket, célokat és irányokat a kollégák számára, amely egyébként fontos is a vállalat fejlődése szempontjából.


Tegyél hát Te is így: készíts egy rövid, jól érthető és értelmezhető, reális célokat kitűző prezentációt, vagy akár kisvideót, esetleg csak beszédet a kollégák számára, hogy ők is tudják, merre haladtok, mit szeretnétek közösen elérni. 

 

Céges évnyitó – az előző év jutalmával

Az év végi prémium szerencsére már sok vállalkozás életébe beépült. Az, hogy egy naptári év végén értékeled, és az értékelést ajándékkal, esetleg prémiummal mutatod a kollégák számára, kiváló motivációs erővel bír. Ha teheted, természetesen a legjobb választás mindig a fizetéskiegészítés, azonban ha ezt vállalkozásod még nem bírná el, apró ajándékokkal is kedveskedhetsz a kollégák számára! 


A céges évnyitó legjobban várt momentuma lehet, ha kihirdeted az „év kollégáját” (akár területenként), és jutalmazod alkalmazottaid az elmúlt év teljesítménye alapján. 

 

Céges évnyitó – ami nem csak a munkáról szól

Bár a céges évnyitó sok munkával kapcsolatos momentumot tartogat, nagyon fontos, hogy ez az este ne csak a felelősségről szóljon. Bulizzatok, egyetek, igyatok és táncoljatok, vagy csak üljetek össze egy hangulatos vacsorára – ez rajtatok áll! 


Az azonban fontos, hogy mint minden céges csapatépítő eseményen, itt is szerezhessenek közös élményeket a kollégák – amelyek összekovácsolják a csapatot. 
X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café