Céges karácsonyi party program ötletek – ha elakadtál a szervezésben

Céges karácsonyi party program ötletek – ha elakadtál a szervezésben

A céges karácsonyi party-k a legtöbb vállalatban minden évben visszatérő programnak ígérkeznek, amely komoly kihívás elé állítja a szervezőt. Ha idén valami új ötlettel állnál elő, az alábbi programajánlók segíthetnek a szervezésben!

A csapatépítő jellegű tevékenységek, így egy céges karácsony party is sokat lendíthet kollégáid lojalitásán, csapatmunkában való teljesítményén, így nem érdemes kihagyni egyetlen lehetőséget sem arra, hogy összekovácsoljátok a kollégákat egy-egy bulira, programra. A karácsony és az év vége pedig kiváló alkalom erre: ilyenkor a legtöbb cég kicsit kikapcsolhat, a munka is kevesebb mint szokott lenni, ráadásul az ünnepi hangulat hamar, már december elején hatalma alá keríti a kollégákat is, így könnyebben kizökkentheted őket a munkából. 

Ha idén Te szervezed a céges karácsonyi party-t, IDE kattintva találsz remek helyszínötleteket! Ha pedig még a programot sem találtad ki, az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány ötletet, amivel tarolhatsz.

 

Hiszen az unalmas céges karácsonyi party rosszabb, mintha nem lenne… Ha sablonosan minden évben ugyan az a program, ha nincs semmilyen irányított foglalkozás, az könnyen egy újabb „kötelező céges” programba fulladhat. Éppen ezért ahelyett, hogy a sablonos prezentáció-vacsora-koccintás-hazatérés helyett idén iktassatok be valamilyen szervezett tevékenységet, játékot is – akár az alábbiak közül! 

 

Ügyességi játékok versenyként tálalva: a csapatépítő játékok egyik legegyszerűbb verziója

A kollégák általában szeretik az egészséges versenyt, ráadásul ez az ötlet a csapatmunkát is nagyban segíti. Az ügyességi, kreatív feladatok kitalálásában persze Neked is aktívan részt kell venned, a lényeg, hogy könnyen beszerezhető, nem „koszolós” eszközöket válassz hozzá. Adj például minden csapat kezébe egy zacskó spagetti tésztát és egy tekercs cellux-ot. Melyik csapat tudja a legmagasabb tornyot felépíteni ebből a két hozzávalóból 10-15 perc alatt?! 

 

Kvízjátékok, akár nyereményért

A kvízjátékok mindig jó alternatívát nyújtanak, ha a rendezvényhelyszín komolyabb csapatépítő játékokra nem alkalmas. A kvíz kérdéseit összeállíthatod Te magad is: akár a cég életéből merített kérdésekkel, akár aktuális, trendi témákkal vagy éppen személyesebb hangvételű kérdésekkel. Hogy nyereményre, vagy csupán a játék kedvéért játszotok, az már a Ti döntésetek! 

 

Ismerkedős játék, ha sok az új kolléga akkor azért, ha pedig nem, akkor azért…

A kollégák nap mint nap együtt élnek, együtt dolgoznak, de a legtöbb esetben nem ismerik behatóan egymást. Ezt tudod fellendíteni, és mókás köntösbe csomagolva – kellemetlen „beszédek” nélkül – előidézni a következő játékötlettel.


Minden játékos kap 3 papírcetlit és egy tollat. A feladat, hogy írjanak fel magukról 2 igaz, nagyon rövid történetet, és egyet, ami nem történt meg. Dobjátok egy kalapba, és húzzatok belőle sorba! A feladat, hogy a többiek kitalálják, ki írta az adott cetlit és vajon igaz-e rá az állítás! 

 

Pálinka vagy víz?! 

Ha a csapatépítőn alkoholt is fogyasztotok, ez a játék vicces eredményt hozhat. Persze ügyelj rá, ha valaki véletlen se szeretne inni, vagy már túl sokat fogyasztott, őt hagyd ki a sorból! 


A feladat lényege, hogy társaságot két vagy több csapatra osszátok. A csapatokból 1-1 személy kiáll a tér közepére, ahol három felesespohárba tálaljátok nekik az italokat: 2 adag vizet, és 1 pálinkát. A kinn lévők sorban lehúzzák az italokat, a csapatoknak pedig ki kell találni az arckifejezést és a reakciókat figyelve, hogy melyik pohárban volt az alkohol! Amelyik csapat a legtöbb pontot szerzi, az nyer. 

 

Vacsoraszínház – rejtély a vacsoraasztalnál

A népszerű játékot akár ti is megtervezhetitek, ha elég képzelőerővel rendelkeztek. A játék lényege, hogy magát a vacsorát is eseménydússá varázsoljuk: az előétel előtt megismertetjük az alaptörténetet a kollégákkal, majd minden fogás között új és új információmorzsát adagolunk számukra arról, hogy a történetben ki a „gyilkos”. Akár a részt vevők is lehetnek a történet szereplői :)

 

A vacsora végén lehet tippelni, a sikeres tippeket pedig akár nyereménnyel is honorálhatod! 

 
X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot.
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner