Kis esküvő ötletek, amivel felejthetetlenné teheted a nagy napot

Kis esküvő ötletek, amivel felejthetetlenné teheted a nagy napot

A kis esküvők egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek napjainkban. Ha Te is szűk családi-baráti körben szeretnél ünnepelni, hoztunk néhány szuper ötletet ehhez!

Már évekkel ezelőtt megtörni látszik a trend, miszerint egy esküvő annál jobb, minél nagyobb. Több éve már, hogy sok menyasszony teszi le a voksát inkább egy kis esküvő mellett, és ezt a tendenciát a pandémia is megerősítette. Bár már lenne lehetőség akár többszáz fős esküvőket is tartani, mégis sokan választják a meghittebb hangulatú kis esküvőket. Ha Te is így képzeled el életed nagy napját, ezek a kreatív ötletek tetszeni fognak! 

Kis esküvő ötletek: DIY kiegészítők, amelyek személyesebbé teszik a nagy napot

Egy kis esküvőnél például lehetőséged van rá, hogy néhány saját kézzel készített dekorációt is bevigyél az estére. Lehet ez akár az ültetőkártya, akár az asztaldíszek vagy köszönőajándékok: a lényeg, hogy mivel kisebb létszámmal kell számolnod, akár Te magad is megcsinálhatod őket!


Ezzel nem csak pénzt spórolhatsz meg, de sokkal személyesebbé is teheted a nagy napot, ami biztosan jól sül majd el.
 

Kis esküvő ötletek: étterem, rendezvénytermek helyett

Egy több száz főt számláló lagzi esetében a helyszínválasztás igazán nehéz kérdés tud lenni…. Hiszen nem csak elég nagynak, tágasnak kell lennie, de persze stílusában is illeszkednie kell hozzátok. Ezzel szemben egy kis esküvőt akár kedvenc éttermedben is megrendezhetsz! Az éttermek kifejezetten praktikusnak számítanak az esküvők esetében: kényelmesek, fel vannak készülve az étkeztetésre, és minden megvan az épületben amire szükségetek lehet. 


Ha még nem találtad meg a tökéletes helyszínt kis esküvődre, IDE kattintva megnézheted esküvői éttermeinket! 

 


Kis esküvő ötletek: közös emlék minden résztvevővel

A nagy esküvők egyik legnagyobb hátránya, hogy a vendégseregben biztosan nem marad időd mindenkivel beszélgetni pár szót, esetleg táncolni, vagy valamilyen közös emléket, például fotót készíteni. 


Ezzel szemben egy családias hangulatú kis létszámú rendezvényen erre van lehetőséged, és ajánljuk is hogy tedd meg: állítsatok fotófalat, és a vendégek minden tagját kérd meg, hogy fotózkodjanak veletek! Hidd el, évekkel később jó lesz visszanézni ezeket a felvételeket. 
 

Kis esküvő ötletek: akár szűkített étlappal is mehettek

Az egyik legnagyobb kihívás az esküvőszervezés területén, hogy milyen ételekkel érdemes készülni a nagy napon. A nagymama egészen mást szeret mint a vagány unkaöccs, és a nagynéni is allergiás a gluténra… Ugye ismerős…? 


Nos, egy kis létszámú esküvőn nem csak könnyebb felmérni az ilyen irányú igényeket, de akár rugalmassá is teheted azt: míg egy több száz főt számláló eseményen célszerű az ételeket sorban felszolgálni, addig egy családi eseményen akár szűkített étlapot is biztosíthatsz, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő falatokat! 
 

 

 
X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café