Mennyibe kerül egy esküvő? Segítünk kalkulálni!

Mennyibe kerül egy esküvő? Segítünk kalkulálni!

Egy pár életében esküvőjük az egyik legfontosabb fordulópont, amelyre akár több, mint egy évet is készülnek. Ha még csak most fog bele az szervezésbe, az egyik legégetőbb kérdés biztosan az, hogy mennyibe is fog kerülni pontosan a Nagy Nap? Előre szólunk – talán nem meglepő – hogy pontos válasz nincs erre a kérdésre, viszont segítünk kalkulálni!

Az, hogy mennyibe kerül egy esküvő, rengeteg tényezőtől függ. Egészen már a költségvetése egy világra szóló lagzinak, és egy kellemes, családias hangulatú menyegzőnek épp úgy, ahogy hatalmas különbségek vannak egy romkocsma hangulatú eseménynél és egy romantikus, klasszikus eleganciát előtérbe helyező esküvőnél. Ez biztosan nem okoz meglepetést senkinek, így nem is bocsátkozunk becslésekbe és felesleges találgatásokba – helyette azokat a várható költségeket szeretnénk összefoglalni, amelyekből kiindulva nagyságrendileg Ön is el tudja dönteni, hogy mekkora esküvői költségkeretre lesz szüksége! 

Fontos megjegyezni, hogy az alábbi felsorolásokból nem feltétlen kell mindegyikre kalkulálni, hiszen élete Nagy Napja minden aspektusa csak Önökön múlik: van, aki hatalmas és drága virágdekorációról álmodik, és van, aki minimalista stílusban álmodta meg a Nagy Napot.


Javaslatunk az, hogy az alábbi listán szereplő tényezőket akár egy papíron, akár számítógépen összefoglalva készítsen egy dokumentációt, amelyben jelölheti majd, hogy mely pontokat szeretné esküvőjén viszont látni, és természetesen a bekért árajánlatok alapján a várható költségvetést is. Érdemes a végösszeget, a tervezett költségkeretet továbbá úgy megadni, hogy a végső költségkeretben maradjon legalább 20% plusz – amelyet az esetleges váratlan költésekre tud fordítani – ha pedig megmarad, a nászúton biztosan jó helyen lesz! 

 

Mennyibe kerül egy esküvő? Első sorban attól függ, hány vendéget várnak! 

Egy esküvő árának kalkulálásakor az egyik legfontosabb tényező a tervezett létszám. Amíg ezt legalább körülbelül nem tudják meghatározni, addig pontos összegekről nem is beszélhetünk – hiszen a vendéglátás minden tényezője létszám-függő lesz. 

 

Mennyibe kerülnek az esküvői előkészületek? 

Egy álom-szerű esküvő alkalmával sokszor már az előkészületek során is több költséggel találkozhat a fiatal pár. Természetesen az esemény jellegétől, illetve a vallásosságtól függően ezek minimumra szoríthatók, ám talán ezek a kiadások azok, amelyekkel sok pár nem kalkulál – hiszen nem közvetlenül a Nagy Napon kerülnek felhasználásra.


Érdemes az esküvő árának meghatározásakor ezekre is ügyelni:
-    meghívók (/fő)
-    tánctanár
-    köszönőajándékok
-    jegyesoktatás

 

Mennyibe kerül egy esküvőn a menyasszony és a vőlegény öltözéke?

Amire mindenképp érdemes az esküvői költségkeretből tetemesebb részt félre tenni, az az ifjú pár öltözéke. Természetesen a végösszeg esetében itt is határ a csillagos ég, hiszen egy menyasszonyi ruha például pártízezer forinttól akár több milliós összegig is rúghat attól függően, hogy mit engedhetnek meg maguknak – és mi a menyasszony álma.

 

A menyasszony öltözékével kapcsolatban az alábbi tételekre érdemes esküvői költségvetést tervezni:

-    menyasszonyi ruha és cipő
-    menyecske ruha és cipő
-    ékszerek, hajtű és kiegészítők, táska a menyasszonyi ruhához és a menyecske ruhához is
-    fehérnemű szett a menyasszonyi ruhához és a menyecske ruhához egyaránt
-    kozmetikus, fodrász, sminkes és körmös szolgáltatások, alapanyagok
-    menyasszonyi csokor és dobó csokor
 

A vőlegény öltözéke, amely befolyásolja egy esküvő árát:

-    öltöny/szmoking
-    ing
-    mellény
-    cipő, zokni
-    kiegészítők (nyakkendő/csokornyakkendő, öv, mandzsettagomb, kitűző)
 

Mennyibe kerül egy esküvő? A Nagy Nap közvetlen költségei

Az esküvő napját a legtöbben pontosan el tudják képzelni, de semmiképp sem árt a szükséges teendőkről, beszerzendő dekorációkról és felkeresendő szakemberekről listát vezetni. 


A leggyakrabban az esküvő napjával kapcsolatosan felmerülő költségek az alábbiak:
-    helyszínbérlés (ceremóniára és esküvői vacsorára)
-    eszközbérlés (amennyiben a helyszín ezzel nem rendelkezik)
-    dekoráció (asztaldíszek, virág- és egyéb dekoráció minden helyszínre és az autóra)
-    szülőköszöntő csokrok
-    ültetőkártyák és menükártyák
-    a gyűrűk és a gyűrűpárna
-    menyasszonyi torta
-    catering (ételek és italok, felszolgáló személyzet)
-    DJ vagy zenekar, hangfelszerelés
-    esküvői fotós és videós
-    templomi szertartás vagy ceremóniamester

 

Az tehát, hogy mennyibe kerül egy esküvő rengeteg tényezőn múlik, és a siker a precíz tervezésen áll. A fentiek mindegyikének ára széles skálán mozoghat, így általános igazságokat mi sem tudunk mondani – ennek összeállításában egy jó esküvőszervező segíthet! 


Tény, hogy az egyik legnagyobb kiadást a legtöbb esetben az esküvői helyszín adja, de ne feledjék: ez is határozza meg a leginkább a Nagy Nap szépségét, hangulatát. Amennyiben még nem találták meg a tökéletes helyszínt – akár a teljes esküvőre, akár csak az esküvői vacsorára, IDE kattintva ismerhetik meg a mi legszebb esküvői helyszíneinket! 
 
X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot.
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner