Rendezvény ajánlatkérés

Mennyibe kerül egy esküvő? Segítünk kalkulálni!

Mennyibe kerül egy esküvő? Segítünk kalkulálni!

Egy pár életében esküvőjük az egyik legfontosabb fordulópont, amelyre akár több, mint egy évet is készülnek. Ha még csak most fog bele az szervezésbe, az egyik legégetőbb kérdés biztosan az, hogy mennyibe is fog kerülni pontosan a Nagy Nap? Előre szólunk – talán nem meglepő – hogy pontos válasz nincs erre a kérdésre, viszont segítünk kalkulálni!


Az, hogy mennyibe kerül egy esküvő, rengeteg tényezőtől függ. Egészen már a költségvetése egy világra szóló lagzinak, és egy kellemes, családias hangulatú menyegzőnek épp úgy, ahogy hatalmas különbségek vannak egy romkocsma hangulatú eseménynél és egy romantikus, klasszikus eleganciát előtérbe helyező esküvőnél. Ez biztosan nem okoz meglepetést senkinek, így nem is bocsátkozunk becslésekbe és felesleges találgatásokba – helyette azokat a várható költségeket szeretnénk összefoglalni, amelyekből kiindulva nagyságrendileg Ön is el tudja dönteni, hogy mekkora esküvői költségkeretre lesz szüksége! 

Mennyibe kerül egy esküvő? Így kalkulálhatja ki az esküvő árát!

Fontos megjegyezni, hogy az alábbi felsorolásokból nem feltétlen kell mindegyikre kalkulálni, hiszen élete Nagy Napja minden aspektusa csak Önökön múlik: van, aki hatalmas és drága virágdekorációról álmodik, és van, aki minimalista stílusban álmodta meg a Nagy Napot.


Javaslatunk az, hogy az alábbi listán szereplő tényezőket akár egy papíron, akár számítógépen összefoglalva készítsen egy dokumentációt, amelyben jelölheti majd, hogy mely pontokat szeretné esküvőjén viszont látni, és természetesen a bekért árajánlatok alapján a várható költségvetést is. Érdemes a végösszeget, a tervezett költségkeretet továbbá úgy megadni, hogy a végső költségkeretben maradjon legalább 20% plusz – amelyet az esetleges váratlan költésekre tud fordítani – ha pedig megmarad, a nászúton biztosan jó helyen lesz! 

 

Mennyibe kerül egy esküvő? Első sorban attól függ, hány vendéget várnak! 

Egy esküvő árának kalkulálásakor az egyik legfontosabb tényező a tervezett létszám. Amíg ezt legalább körülbelül nem tudják meghatározni, addig pontos összegekről nem is beszélhetünk – hiszen a vendéglátás minden tényezője létszám-függő lesz. 

 

Mennyibe kerülnek az esküvői előkészületek? 

Egy álom-szerű esküvő alkalmával sokszor már az előkészületek során is több költséggel találkozhat a fiatal pár. Természetesen az esemény jellegétől, illetve a vallásosságtól függően ezek minimumra szoríthatók, ám talán ezek a kiadások azok, amelyekkel sok pár nem kalkulál – hiszen nem közvetlenül a Nagy Napon kerülnek felhasználásra.


Érdemes az esküvő árának meghatározásakor ezekre is ügyelni:
-    meghívók (/fő)
-    tánctanár
-    köszönőajándékok
-    jegyesoktatás

 

Mennyibe kerül egy esküvőn a menyasszony és a vőlegény öltözéke?

Amire mindenképp érdemes az esküvői költségkeretből tetemesebb részt félre tenni, az az ifjú pár öltözéke. Természetesen a végösszeg esetében itt is határ a csillagos ég, hiszen egy menyasszonyi ruha például pártízezer forinttól akár több milliós összegig is rúghat attól függően, hogy mit engedhetnek meg maguknak – és mi a menyasszony álma.

 

A menyasszony öltözékével kapcsolatban az alábbi tételekre érdemes esküvői költségvetést tervezni:

-    menyasszonyi ruha és cipő
-    menyecske ruha és cipő
-    ékszerek, hajtű és kiegészítők, táska a menyasszonyi ruhához és a menyecske ruhához is
-    fehérnemű szett a menyasszonyi ruhához és a menyecske ruhához egyaránt
-    kozmetikus, fodrász, sminkes és körmös szolgáltatások, alapanyagok
-    menyasszonyi csokor és dobó csokor
 

A vőlegény öltözéke, amely befolyásolja egy esküvő árát:

-    öltöny/szmoking
-    ing
-    mellény
-    cipő, zokni
-    kiegészítők (nyakkendő/csokornyakkendő, öv, mandzsettagomb, kitűző)
 

Mennyibe kerül egy esküvő? A Nagy Nap közvetlen költségei

Az esküvő napját a legtöbben pontosan el tudják képzelni, de semmiképp sem árt a szükséges teendőkről, beszerzendő dekorációkról és felkeresendő szakemberekről listát vezetni. 


A leggyakrabban az esküvő napjával kapcsolatosan felmerülő költségek az alábbiak:
-    helyszínbérlés (ceremóniára és esküvői vacsorára)
-    eszközbérlés (amennyiben a helyszín ezzel nem rendelkezik)
-    dekoráció (asztaldíszek, virág- és egyéb dekoráció minden helyszínre és az autóra)
-    szülőköszöntő csokrok
-    ültetőkártyák és menükártyák
-    a gyűrűk és a gyűrűpárna
-    menyasszonyi torta
-    catering (ételek és italok, felszolgáló személyzet)
-    DJ vagy zenekar, hangfelszerelés
-    esküvői fotós és videós
-    templomi szertartás vagy ceremóniamester

 

Az tehát, hogy mennyibe kerül egy esküvő rengeteg tényezőn múlik, és a siker a precíz tervezésen áll. A fentiek mindegyikének ára széles skálán mozoghat, így általános igazságokat mi sem tudunk mondani – ennek összeállításában egy jó esküvőszervező segíthet! 


Tény, hogy az egyik legnagyobb kiadást a legtöbb esetben az esküvői helyszín adja, de ne feledjék: ez is határozza meg a leginkább a Nagy Nap szépségét, hangulatát. Amennyiben még nem találták meg a tökéletes helyszínt – akár a teljes esküvőre, akár csak az esküvői vacsorára, IDE kattintva ismerhetik meg a mi legszebb esküvői helyszíneinket! 
 Kapcsolódó

Esküvő a Pierrot étteremben: ismerje meg egy általunk rendezett esküvő részleteit!

Tamás és Andi esküvője a Pierrot étteremben - inspirációként

A Pierrot étterem az egyik legnépszerűbb helyszínünk, ha esküvői vacsorákról van szó. Romantikus, elegáns hangulata, gyönyörű zöld, zárt kertje és elszeparálható részei kiváló lehetőséget biztosít a kisebb létszámú esküvők számára, és a nagyobb lakodalmak számára egyaránt. Tamás és Andi egyből beleszeretett a helyszínbe, és kollágáink segítségével meg is valósulhatott itt életük nagy napja! 

Tovább
Miért érdemes business coach-csal dolgozni? 11 érvet mutatunk, amiért mindenképp megéri kipróbálni!

11 érv, arról hogy miért érdemes business coach-csal dolgozni

A business coach egyik fő feladata, hogy keretek közé szorítsa döntései folyamatát, ezzel csillapítva a különböző zavaró tényezőket, amelyek gátolhatják a fókuszálást. Segíthet feloldani a bizonytalanságot, és választ találni az olyan tipikus kérdésekre, mint az „Akarom én ezt? Tényleg szükségünk van erre?” vagy a „Megtehetem ezt? Miért jó ez nekünk egyáltalán?”. Ezek a „tegyem – ne tegyem” típusú dilemmák gyakran gúsba kötik a döntéshozót, és ennek a feloldásával rengeteg időt és energiát lehet megspórolni, melyet hasznosabb időtöltésre lehet szánni. A...

Tovább
Üzleti kapcsolatépítés

Kapcsolatépítés az üzletben: 5 dolog amit érdemes megtennie, és 5 amit...

Bár alapvetően egy üzleti kapcsolat, partnerkapcsolat nem a szimpátiáról kellene, hogy szóljon – de ismerjük be, mindannyian emberek vagyunk. Ha partnerének személyes problémája akad Önnel vagy megbízottjával, az bizony még egy sikeres üzleti kapcsolatot is könnyen lerombolhat.

Tovább

21 Magyar Vendéglő

Kellemes légkör, magyaros ételek csùcsminőségben

Értékelés időpontja: 2018. december 11.

Kollégàimmal làtogattunk el az étterembe, ahol rendkìvül udvarias kiszolgàlàs és elegàns hangulat fogadott bennünket.Az előételek hibàtlanok voltak, a magyaros ìzelìtő tàl minden tagja tökéletes,de a mangalica kolbàszt és a...

Baltazár

Jó helyen, kellemes környezetben

Értékelés időpontja: 2018. június 25.

A Várnegyed északi szegletében, jó pár látnivaló közelében helyezkedik el, így itt megpihenhetsz, erőt gyűjthetsz a további túrához. Különösen a teraszt kedvelem.

Jamie’s Italian Budapest

6000 Kecskemét,Szigliget u 8

Értékelés időpontja: 3 nappal ezelőtt

Nagyon finom ételek, a koktélok is kitűnőek!Nagyon kedves és profi kiszolgálás.Mindenkinek tudom ajánlani.

Pierrot

Esküvö

Értékelés időpontja: 2018. augusztus 25.

Fiatal pár vagyunk, szük családi körben ünnepeleltük meg esküvönket a Pierrot étteremben. Elegáns, romantikus hangulatú éttermet kerestünk kerthelyiséggel, de a szépségen kívül a hangsúly a helyszínkiválasztásnál az ételeken...

Spíler Original

Köszi Zoli!

Értékelés időpontja: 3 héttel ezelőtt

Sziasztok! Csak magamat tudom ismételni a cím után: köszönöm Zolinak a gyors, zökkenőmentes s barátságos kiszolgálást! Csak így tovább! :)

Spíler Shanghai

Zoli⭐️💪🏻

Értékelés időpontja: 3 héttel ezelőtt

A kedvenc helyem Budapesten. Évek óta ide viszem a barátaimat és a párommal is ide járunk. Zoli a legjobb az itt dolgozók közül!


X

Kért már ajánlatot?
Ne maradjon le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépjen kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Válasszon egy, vagy akár több helyszínt! amennyiben nem választ helyszínt, kollégáink javasolnak önnek!
Csak catering
Pierrot
Spíler
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Opera Café
Pest-Buda Terasz
ÉS Bisztró
Baltazár Grill
ÉS Deli
Jamie's Italian
Jamie Oliver's Pizzeria