Rendezvény ajánlatkérés

Kapcsolatépítés az üzletben: 5 dolog amit érdemes megtennie, és 5 amit inkább kerüljön, ha sikeres partnerkapcsolatokra vágyik!

Kapcsolatépítés az üzletben: 5 dolog amit érdemes megtennie, és 5 amit inkább kerüljön, ha sikeres partnerkapcsolatokra vágyik!

A legtöbb vállalat sikere az üzleti partnerkapcsolatok, új ügyfelek szerzésében – és/vagy a régiek megtartásában - rejlik, és cégvezetőként vagy annak megbízottjaként az Ön legfontosabb feladata is ez. A jó kapcsolat kialakítása és megtartása azonban rengeteg tényezőn múlhat – a sikeres és gyümölcsöző együttműködésen kívül is!


Bár alapvetően egy üzleti kapcsolat, partnerkapcsolat nem a szimpátiáról kellene, hogy szóljon – de ismerjük be, mindannyian emberek vagyunk. Ha partnerének személyes problémája akad Önnel vagy megbízottjával, az bizony még egy sikeres üzleti kapcsolatot is könnyen lerombolhat.

Természetesen a sikeres, mindkét fél számára előnyös együttműködés alapvető feltétele a jó, és hosszú távon gyümölcsöző viszonynak, de mit tehet még ennek érdekében? Összefoglaltunk néhány olyan viselkedési formát, amelyet követni – vagy éppen kerülni – érdemes a partnerkapcsolatok kiépítésekor és ápolásakor! 

 

A sikeres partnerkapcsolat eléréséhez ezekre ügyeljen!

#1 Story-telling: cégét érdekes, színes történetekkel, valódi sikersztorikkal mutassa be száraz, klisékkel teli mondatok helyett!

Egy-egy partnerkapcsolat kialakításakor elengedhetetlen, hogy a két fél bemutatkozzon egymásnak, és megismerjék a másik vállalat működését. Cége és tevékenységi körének, sikereinek bemutatása rendkívül sokat lendíthet a partnerkapcsolat kialakításában, ám nem mindegy hogyan csinálja! 

 

A „magas minőség” „kedvező ár” „szakképzett csapat” klisék durrogtatása egy kicsit is tapasztaltabb vállalkozóból – sőt, mindenkiből – csak ásítozást vált ki. A prezentáció-szerű cégbemutató helyett érdemes inkább sikertörténetekkel, a partnerre vonatkozó személyre szabott ötletekkel bemutatni, mit tud nyújtani számára a cég.

 

Vigyázat! Amennyiben más partnerek, ügyfelek story-ját meséli el leendő partnerének/ügyfelének, fokozottan ügyeljen az üzleti titkokra, kényes információkra. Ha más ügyeit kibeszéli – leendő partnere is tarthat tőle, hogy így jár az együttműködés során.

 

#2 Hívja meg leendő partnerét egy üzleti reggelire vagy vacsorára az ismerkedés időszakában!

Az üzleti életben a jó kapcsolat, a kellemes hangulatú megbeszélések rendkívül fontosak, már az ismerkedés szakaszában is. Bár egy-egy új együttműködés kialakításakor szükség lehet egy irodai megbeszélésre, akár prezentációra is, a partnerkapcsolatok személyes vonalának építésére sokkal jobb megoldás, ha informális környezetben, egy-egy üzleti reggeli vagy vacsora keretén belül is megismerkedhetnek! 


Amennyiben Ön is szeretne ilyen eseményt tartani leendő partnerével, kérjük engedje meg, hogy bemutassuk a legjobb éttermeinket az ilyen alkalmakra. Ide kattintva megismerheti őket: partnertalálkozó helyszínek Budapesten.

 

Egy üzleti találkozó alkalmával lehetőségük nyílik egy kicsit jobban megismerni egymást, egymás terveit és elvárásait is, ráadásul a kötetlen megbeszélés alatt rengeteg olyan tényezőre is fény derülhet, amely egy hivatalos, irodai meetingen nem – pedig meghatározó lehet a partnerviszonyban. 

 

#3 Tanuljon meg hallgatni! Ráadásul figyelmesen – és erről biztosítsa leendő partnerét is

Természetes dolog, hogy az üzleti partnerkapcsolatok kialakításában minél nagyobb hangsúlyt szeretnénk arra fektetni, hogy a másik fél megismerje vállalkozásunkat, megbízhatóságunkat és sikereinket.


Azonban ahogy a magánéletben sem, úgy a vállalati szférában sem célszerű folyton magunknál tartanunk a szót! Leendő partnerének, ügyfelének is van mondani valója, amely akár hasznára is válhat. Az üzleti találkozók alkalmával tehát érdemes teret hagyni a másiknak is, sőt! 

 

A legjobb, ha valóban sikerül kialakítani egy kétirányú beszélgetést: a partnere által felvázolt helyzetekre és problémákra reflektálva biztosíthatja őt arról, hogy valóban figyelt mondanivalójára. 

 

+1 tipp: a megbeszélés, partnertalálkozó után küldjön köszönő e-mailt a másik félnek, amelyben újra reflektál valamely felvetett problémára, kérdésre. Mellékeljen például egy érdekes cikket, amely a témába vág! 

 

#4 Alakítson ki közvetlen hangulatot, de kerülje a „haverkodást”!

Azon vállalatok esetében, akiknek ügyfélköre vagy partnerei hosszú távra szólnak, elengedhetetlen a közvetlen hangulat kialakítása. Bár az első néhány találkozón talán furcsán venné ki magát, a későbbiekben eshet egy-két szó a magánéletről, egyéb témákról is, ha úgy gondolja.

 

A kellemes, kötetlen hangulatú partnerviszonyok sokkal jobban működnek, hiszen a két fél között nem alakul ki az a tartás, amely a túlzottan hivatalos, hideg kapcsolatokra jellemző – ezért aztán sokkal zökkenőmentesebb lesz a partnerkapcsolatban a problémamegoldás, és az új tervek felállítása is.


Azonban érdemes vigyázni, hiszen ez kétélű penge! A túlzott „haverkodás” – amennyiben az nem őszintén és üzleti kapcsolattól függetlenül jön létre – épp, hogy visszataszító lehet a másik fél számára.

 

#5 Ne feledje: a partner, az ügyfél megtartása legalább annyira fontos, mint az új szerzése! 

Az üzleti életben mindig rohanunk… A nap 24 órája rettenetesen kevésnek tűnhet, és természetes, hogy igyekszünk prioritásokat felállítani ennek kiegyensúlyozására.


Sajnos ezzel együtt jön, hogy a legtöbb partnerkapcsolat egy idő után ellaposodik – hiszen Ön új ügyfelekre koncentrál, velük reggelizik, és ha van 10 perce, őket hívja fel. Pedig a régi kapcsolatok ápolása ugyan olyan fontos – ha nem fontosabb – mint az újak szerzése! 


Érdemes tehát törekedni rá, hogy akár évek múltán is meg tudjuk őrizni a jó viszonyt. Nem csoda, hogy a sikeres üzletemberek, cégvezetők gyakorlatilag csak és kizárólag ezért felelnek, ők maguk más munkát csak ritkán végeznek! 

 

A sikeres partnerkapcsolatok kialakításáért ezeket kerülje:

#1 Önmaga és cége túlzott fényezése, a nagyképű viselkedés sosem vezet célra!

Egy új partnerkapcsolat kialakításakor teljesen természetes, ha szeretné önmagát és cégét minél jobb fényben feltüntetni a másik fél előtt. A sikersztorik elmesélése, saját előnyeik felfedése nagyon is fontos egy-egy partnertalálkozón az ismerkedés során, de csak óvatosan! 


A túlzott önfényezés, rosszabb esetben a nagyképű hangnem és viselkedés nagyon visszataszító tud lenni – még a legnagyobb üzletemberektől is. 
 

#2 A „fenyegetőzéssel” semmit nem ér el 

Ha a partnerviszony kialakulása esetleg veszélybe kerül, ha leendő ügyfele megpendíti, hogy esetleg mégis máshoz fordulna vagy visszalépne, az kétségbeejtő tud lenni. Az eddigi energiabefektetés elvészni látszik, és természetes reakció ilyenkor, hogy szeretné bebiztosítani pozícióját.

 

Ennek a legrosszabb lehetséges módja azonban a „fenyegetés” – természetesen idézőjelben, hiszen nem arra gondolunk, hogy konkrét szankciókat helyez kilátásba. Sok üzletember hajlamos azonban ilyenkor flegmán reagálni és visszavágni: „Nem baj, majd a konkurenciájával működök együtt!” vagy éppen védekező állást felvenni és közölni, hogy „Én is úgy gondolom, hogy jobb ha nem társulunk, úgy is kaptam jobb lehetőséget!”. 


Ezekkel, és az ilyen típusú reakciókkal csupán bebiztosítja, hogy örökre pontot tesznek a partnerkapcsolat cégére, ráadásul rossz esetben a szakmában még hírnevét is lerombolja. 

 

Mennyivel jobban hangzik egy ilyen lehetséges válasz: „Nagyon sajnálom hogy így látja, mi szívesen dolgoztunk volna együtt cégével – de természetesen nem szeretném semmire rábeszélni!”

 

#3 Ne „tukmálja” rá magát és termékeit/szolgáltatásaid leendő partnerére! 

Ez a pont lényegében az előző bekezdéssel együtt értelmezhető. Természetes, hogy üzletemberként mindent megtenne azért, hogy egy ígéretes partnert vagy ügyfelet felhajtson, és megköttessen a jövedelmező szerződés – azonban ha a leendő kapcsolatra a másik felet konkrétan rá kell beszéli, rátukmálni a partnerkapcsolatot, terméket vagy szolgáltatást, abból biztos, hogy nem sül ki semmi jó! 

 

Ha a sikertörténetek, az Ön hozzáállása, a cég hírneve nem győzte meg leendő partnerét, ügyfelét, és az tovább szeretne lépni, jobb elengedni. Még ha sikerül is rövid távra beszervezni egy-egy rábeszélő akció keretén belül, várhatóan akkor sem lesz hosszú távú az együttműködés. 

 

#4 Ne változtasson a feltételeken – vagy titkoljon el néhányat közülük! 

Még a legígéretesebb partnerviszonyokon is csorba eshet, ha az utolsó pillanatban derül ki a „fekete leves”, és a partner az apró betűs részből szembesül néhány olyan tényezővel, amellyel talán nem ért egyet. Persze az természetes, hogy a kapcsolat legjobb oldalaira kívánunk fókuszálni az ismerkedés időszakában, ám ha van olyan tényezője akár a szerződésnek, akár a működésnek amiről tudnia kell leendő partnerének, azt igenis őszintén kell adagolni.


Semmi sem tudja úgy tönkre tenni a bizalmat, mint egy véletlenül kiderülő, nem kívánatos feltétel.

 

#5 Ne éreztesse leendő partnerével, hogy van fontosabb! 

Általában mindig van fontosabb… Akár a várható bevétel nagyságától függően, akár csak egy jó viszonynak köszönhetően mindig akad olyan az üzleti életben, akit előtérbe helyezünk – ez egy teljesen emberi vonás.


Azonban ha éppen egy üzleti megbeszélésen ül leendő partnerével, akkor figyelmét 100%-ban megérdemli! A telefont ilyenkor érdemes a táska mélyére rejteni – lenémítva – hiszen az egyik legkiábrándítóbb dolog, mikor a másik fél lépten nyomon üzeneteit nézi, esetleg még fel is veszi másik ügyfelének, partnerének hívását ahelyett, hogy a jelen lévőre figyelne. 
 Kapcsolódó

Babaváró buli helyszínek és babaváró party játék ötletek

Babaváró buli helyszínek & ötletek | Így lesz felejthetetlen a babaváró party!

A babaváró bulik szervezése alapvetően Amerikából származik, ám ez a nagyon kedves és vidám hagyomány hazánkban is elterjedőben van. A kismama és baráti köre ilyenkor összegyűlik, és mókás feladatokkal, apró játékokkal -  no meg természetesen babaváró ajándékokkal – lepik el a születendő csemetét. De mi is kell ahhoz, hogy egy babaváró buli igazán felejthetetlen legyen? Összegyűjtöttük a legjobb babaváró buli helyszíneket, és néhány szuper ötletet a party-hoz, amely segítségére lehet a szervezésben! 

Tovább
Céges vacsora a Pest-Buda Étteremben: az ExxonMobile vacsorája

Az ExxonMobil céges vacsorája a Pest-Buda étterem első termében

Rohanó világban élünk. A határidők szorítanak, és néha a legnagyobb előrelátás mellett is kicsúszik a kezünkből az irányítás – vagy csupán egy előre nem látható esemény miatt kell megváltoztatnunk a tervezett programot, és akár instant céges vacsorát szervezni egy hétköznap estére. Pontosan értjük, hogy mekkora problémát tud ez okozni – hiszen Nekünk is volt már benne részünk. A szolgáltatók a legtöbb esetben a rövid határidőkre nem tudnak azonnal reagálni, ami pedig problémát okozhat a szervezés során.   

Tovább
Termékbemutató helyszín Budapesten: a FURLA termékbemutatója a Spíler Budában

Furla termékbemutató Budapesten, a Spíler Budában

2019 nyarán az a megtiszteltetés érte egyik kedvenc éttermünket, a Spíler Budát, hogy a méltán népszerű Furla nálunk mutatta be új kollekciója káprázatos darabjait. 

Tovább

21 Magyar Vendéglő

Kellemes légkör, magyaros ételek csùcsminőségben

Értékelés időpontja: 2018. december 11.

Kollégàimmal làtogattunk el az étterembe, ahol rendkìvül udvarias kiszolgàlàs és elegàns hangulat fogadott bennünket.Az előételek hibàtlanok voltak, a magyaros ìzelìtő tàl minden tagja tökéletes,de a mangalica kolbàszt és a...

Baltazár

Jó helyen, kellemes környezetben

Értékelés időpontja: 2018. június 25.

A Várnegyed északi szegletében, jó pár látnivaló közelében helyezkedik el, így itt megpihenhetsz, erőt gyűjthetsz a további túrához. Különösen a teraszt kedvelem.

Jamie’s Italian Budapest

6000 Kecskemét,Szigliget u 8

Értékelés időpontja: 3 nappal ezelőtt

Nagyon finom ételek, a koktélok is kitűnőek!Nagyon kedves és profi kiszolgálás.Mindenkinek tudom ajánlani.

Pierrot

Esküvö

Értékelés időpontja: 2018. augusztus 25.

Fiatal pár vagyunk, szük családi körben ünnepeleltük meg esküvönket a Pierrot étteremben. Elegáns, romantikus hangulatú éttermet kerestünk kerthelyiséggel, de a szépségen kívül a hangsúly a helyszínkiválasztásnál az ételeken...

Spíler Original

Köszi Zoli!

Értékelés időpontja: 3 héttel ezelőtt

Sziasztok! Csak magamat tudom ismételni a cím után: köszönöm Zolinak a gyors, zökkenőmentes s barátságos kiszolgálást! Csak így tovább! :)

Spíler Shanghai

Zoli⭐️💪🏻

Értékelés időpontja: 3 héttel ezelőtt

A kedvenc helyem Budapesten. Évek óta ide viszem a barátaimat és a párommal is ide járunk. Zoli a legjobb az itt dolgozók közül!


X

Kért már ajánlatot?
Ne maradjon le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépjen kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Csak catering
Pierrot
Spíler
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Pest-Buda Terasz
Baltazár Grill
Jamie's Italian
Jamie Oliver's Pizzeria