Kis esküvő helyszín: a boldogító igen, szűk családi körben, tökéletes helyszínen

Kis esküvő helyszín: a boldogító igen, szűk családi körben, tökéletes helyszínen

Kis esküvő helyszínt keresel életed nagy napjának, ahol a családdal és a szűk baráti körrel együtt ünnepelhettek? Mutatjuk a legjobb esküvői éttermeinket a Budai Várban!

Van, aki hetedhét határon túl harsogó, több száz fős esküvőről álmodik már gyermekkora óta, és van, aki ezt a romantikus eseményt inkább szűk családi körben, csak a legfontosabb barátok jelenlétében képzeli el. Persze mindkettőnek megvan a maga bája, és csak rajtatok múlik, hogy melyikre szavaztok! Egy azonban biztos: ha kis esküvő helyszínt keresel, és meghitt hangulatról álmodozol ezen a csodás napon, tudunk segíteni a választásban. 

Az alábbiakban röviden összefoglaljuk kis esküvő helyszíneinket, leghangulatosabb esküvői éttermeinket, amelyek között minden stílusban találsz példát. 

 

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café

 

Kis esküvő helyszín a romantika jegyében | a Pierrot étterem

Kifinomult és elegáns Pierrot éttermünk nem véletlen vált a menyasszonyok és vőlegények egyik kedvenc helyévé. Nem csak kis esküvőket tartunk itt gyakran, de megannyi lánykérésnek is tanúi voltak már ezek a falak, és a romantikus események legtöbbjét itt könyvelhetjük. 

 


Nem is csoda, hiszen az étterem kellemes, lezseren elegáns hangulata tökéletes hátteret kínál ezeknek az alkalmaknak! Lágy zongoraszóval, romantikus díszlettel a kis esküvő helyszínek legjobbját találod meg nálunk, ahol akár a kerthelyiséget is lefoglalhatjátok a nagy napra. 


Ismerd meg jobban a Pierrot mint kis esküvő helyszínt Budapesten IDE kattintva! 

 

Kis esküvő helyszín a meghitt hangulat jegyében | Pest-Buda Bistro

Ha a családi körben tartott kis esküvők híve vagy, és ehhez mérten a hangulatot is inkább a meghitt, otthonos irányba terelnéd életed nagy napján, a Pest-Buda Bistro tökéletes kis esküvő helyszínt kínál számodra. A Budai Várnegyed egy csendes kis utcájában családias hangulattal és a nagymama főztjének házias ízvilágával várunk diszkrét kis éttermünkben, amelyhez egy hatalmas terasz is tartozik – ha szabadtéren ünnepelnétek! 

 


Ismerd meg jobban  a Pest-Buda Bistro-t mint kis esküvő helyszínt IDE kattintva! 

 

Kis esküvő helyszín, ha valóban csak a szűk család jön | a Jamie Oliver’s Italian különterme

Természetesen a kis esküvő kifejezés is mást és mást takar minden család esetében. Van, aki már egy 70 fős lagzit is kis esküvőnek titulál (és valóban, egy több száz fős eseménnyel szemben ezek is szűk körben tartott eseményeknek számítanak), de olyan is akad, aki a résztvevők számát tekintve tényleg nem engedi el a fantáziáját. Ha körülbelül 20 fővel számoltok csupán és tényleg csak a legfontosabbak kerülnek meghívásra, a Jamie Oliver’s Italian különterme, amely az étterem többi részétől elzárva található, tökéletes megoldást nyújthat számotokra. Olaszos ételek, hangos nevetés, laza hangulat – kell ennél több egy tökéletes esküvőhöz?

 

 

Ismerd meg a Jamie Oliver’s Italian különtermét mint kis esküvő helyszínt IDE kattintva! 

 

 

Mit kell figyelembe venni egy kis esküvő helyszín kiválasztása során?

 

Noha minden esküvő teljesen egyedi és csakis a pár ízlésén és elképzelésén múlik - legyen szó akár olyan reform dolgokról, hogy hatalmas, habos-babos menyasszonyi ruha helyett öltönyt húz az ara, vagy hogy kihagyja a virágcsokor dobást, esetleg a tortára nincs igényük - van egy dolog, amit nem szabad kihagyni: a tökéletes helyszín megtalálása. Akár kis esküvő helyszínt keresel a micro-esküvődhöz, akár óriási lagzira készültök, a tökéletes hely megtalálása, minden esküvő szervezésének az egyik legfontosabb pontja. 

 

De nem könnyű megtalálni a tökéletes helyszínt, főleg, ha egy kis esküvő helyszín felel meg az igényeiteknek. Mivel a rendezvényhelyszínek vége beláthatatlan és rengeteg lehetőségetek van, ezért segítünk, abban mire kell odafigyelnetek a tökéletes helyszín megtalálása közben!


Hogyan válasszuk ki a tökéletes kis esküvői helyszínt?

Válassz olyan helyszínt, amely illeszkedik elképzelésetekhez

 

Ez kézenfekvőnek tűnhet, de keress olyan helyszíneket, amelyek megfelelnek a saját esztétikai stílusotoknak. Ha modern esküvőt terveztek, nézz meg művészeti galériákat, jól megtervezett éttermeket vagy raktártereket. A természetesebb elemeket tartalmazó esküvők pedig jobban mutatnak szabadtéri helyszíneken, például parkokban, hátsó udvarokban vagy tanyákon. Ha olyan helyszínt választotok, amely illeszkedik a témához (és kiemeli), az esküvőtök jobban kapcsolódhat a térhez.


Tartsd szem előtt a vendéglistát!

Ha már azelőtt tudod, hogy hány vendéget szeretnél meghívni, mielőtt megnézed a helyszíneket, megóvhatod magad a fej- és szívfájdalmaktól. Ha olyan kis esküvő helyszínt választotok, amely túl kicsi, és több vendégetek lesz 2 főnél, nehéz helyzetbe kerülhetsz. A párok gyakran alábecsülik, hogy hány embert fognak meghívni (vagy hány embert szeretnének a szüleik hozzáadni), ezért érdemes már korán lefixálni a vendégek számát. Ez segít a költségvetés tervezésében is, mivel bizonyos költségek nagymértékben függenek a meghívott emberek számától.


Ne felejtsd a költségkeretet!

Itt többről van szó, mint hogy mennyibe kerül a helyiség bérlése, mivel a házon belüli étkezést biztosító helyszínek (például a szállodák) tányéronkénti árat számítanak fel. A dekoráció és a virágdizájn szintén növeli a költségeket. Ezért érdemes először egy költségkeretet lefixálnotok, hogy mekkora összeget szánnátok erre, majd ez alapján megtudni, hogy az adott kis esküvő helyszín milyen szolgáltatásokat kínál az árajánlatukban.


Vendégek kényelme

A kis esküvő helyszín választása során azt sem szabad elfelejteni, hogy a meghívott vendégeid, honnan fognak az esküvőre odautazni, hiszen ha sokat utaznak, mert messze laknak, esetleg Ti is ugyanígy vagytok, akkor érdemes érdeklődni a helyszíntől, hogy tudnak-e szállási lehetőséget is biztosítani vagy ajánlani. A Budán számos szállás lehetőséget találhatsz, így akár az esküvői étterem után egy exkluzív hotelben vagy családiasabb hangulatú apartmanban is elszállásolhatod a vendégeidet.


Mit tartalmaz a helyszín?

A legjobb esküvői éttermeink a Budai Várban lezser és elegáns hangulatban, lágy zongoradallamokkal és romantikus díszítéssel elérhetőek és kerthelységet is tudunk biztosítani. Egy esküvő helyszín választása során, mindenképp tisztázzátok előre, hogy milyen szolgáltatásokat szeretnétek a helyszíntől igénybe venni, például szükségetek van-e zenészre, vagy dekorra, esetleg inkább a saját megoldásokat használnátok. Legyen akár meghitt, akár pörgős a hangulat, éttermeinkben igyekszünk minden elképzelésedet megvalósítani!
 

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café

 

5 ok, amiért jobban megéri kis esküvő helyszínt választani

 

Sok aggodalmat hallunk pároktól a Nagy napjukkal kapcsolatban, főleg, ha túl nagy esküvőt terveznek, rengeteg vendéggel. Talán nem veszik észre, hogy sok ilyen aggály megoldható egy kisebb esküvő szervezésével egy meghitt kis esküvő helyszínen. Kis esküvőt sokszor jobban megéri szervezni, most összegyűjtöttük, azokat a szempontokat, amik amellett szólnak, hogy a Nagy Napot egy kis esküvői helyszín meghitt hangulatában képzeld el!

 

Kis esküvő helyszín = vagyis költségmegtakarítás

 

Igen, ez az első nyilvánvaló előnye egy kis esküvő helyszín választásának, de általában ez az egyik legnagyobb stresszpont a párok számára egyaránt. Miért? A válasz egyszerű: ha kevesebben vesznek részt az esküvőn, akkor nagyon valószínű, hogy kevesebbe fog kerülni. A nap azon részei, amelyek a vendégek számán alapulnak, mint például a vendéglátás, a bárszolgáltatás, valamint a szükséges virágok, dekorációk és díszletek mennyisége, csökkenhetnek a kisebb esküvő tervezésével. Lehet, hogy a kevesebb vendég nem befolyásolja a helyszín, a fotós, a videós, a zene vagy a tervező árait, de valószínűleg nem fogja drágábbá tenni őket, mint egy nagy vendégszám esetén. Kis esküvő helyszín találása a városban egyébként is egyszerűbb, ezért ajánljuk, hogy nézd meg a Zsidai csoport kínálatát!

 

A vendéglista kialakítása kis esküvő helyszínhez

 

Bosszankodsz, hogy a szüleid olyan embereket akarnak meghívni, akikkel még soha nem találkoztál? Fáj, mert szeretnél meghívni néhány munkatársat, de másokat nem? Nem akarsz gyereket az esküvőn, de attól tartasz, hogy ha mindenkit meghívsz, aki bébiszitterkedhet, az megnehezíti a szülők érkezését? Mindezek a dolgok megoldhatók egy kisebb esküvővel és egy kis esküvő helyszín megtalálásával. Ha korán meghúzod a határokat, és tudatod az emberekkel, hogy egy kis esküvőt tartasz, az emberek megértik, ha nem kapnak meghívást. (Megjegyzés: korán döntsd el, hogy kevesebb vendéget szeretnél, és ügyelj arra, hogy kit hívsz meg egy eljegyzési partira vagy a lánybúcsúra/legénybúcsúra, ha nem hívod meg őket az esküvőre. Lehet, hogy egyeseket nem érdekel, ha nem hívják meg az esküvőre, de mások biztosan megjegyzik!) Egy kis esküvő helyszín lehetőséget ad, hogy csak azokat az embereket hívd el az esküvődre, akik tényleg közel állnak hozzátok, így rengeteget spórolhattok a költségeken és a figyelmetek sem osztódik, annyi felé. Fontos, hogy az esküvőd olyan legyen, amilyennek Te szeretnéd, nem más!

 

Vendégfogadás egy kis esküvő helyszínen

 

Az egyik aggodalom, amit sokat hallunk a nagyobb vendégszámmal rendelkező pároktól, hogy nem érzik úgy, hogy lesz idejük üdvözölni mindenkit, aki nincs a közeli családban, és akik csak a fotókon szerepelnek majd. A párok kialakítanak egy fogadósort (amelyben senki sem szeret benne lenni), vagy vacsora közben asztaltól asztalig rohangálnak, és soha nem érzik úgy, hogy mindenkire jutna elég idejük. A probléma egyszerű megoldása az, ha kevesebb embert kell köszönteni az esküvőn. Ezért is jobb egy kisebb esküvőt szervezni egy kis esküvő helyszínen, hogy kevesebb emberrel, de minőségibb időt tölthessünk el. Nem kell kimondottan szűk családi körnek lennie, de csak olyan embereket hívjatok el az esküvőre, akikkel tartjátok a kapcsolatot, így megoldódik ez a kérdés is.

 


Esküvő menetrendje – Kis esküvő helyszín előnyei

 

Attól függően, hogy hol tartod az esküvőt, kis esküvő helyszínen vagy akár egy óriás raktártérben, előfordulhat, hogy korlátozott ideig tudsz ott lenni a szertartáson, megszablyák a helyszín átvételét, vagy hogy mikor kell elhagyni. Ez stresszt okozhat a pároknak, hogy kitalálják, hogyan illesszen be mindent ezekbe az időkeretekbe. Egyszerű logisztikáról van szó: 100 ember mozgatása sokkal kevesebb időt vesz igénybe, mint 200 embert a nap egyik részéből a másikba. Kevesebb időbe telik 75 ember étkeztetése, mint 150. Ha kevesebb vendég van, az egész nap gördülékenyebb lesz, és kevésbé leszel stresszes amiatt, hogy a vendégeknek rohanni kell, és megvárni, amíg többen kezdik a vacsorát. stb. Egy kis esküvő helyszín segít gördülékenyebbé tenni az étkeztetést, a vendégek egyszerre kaphatják meg a vacsorát, és az esküvő menetrendje is jobban tartható kevesebb vendéggel.

 

Kis esküvő helyszín rengeteg élménnyel

 

A párok számára fontos, hogy a vendégek nagyszerű élményben részesüljenek az esküvőjükön. Ha kevesebb vendég van, az általában azt jelenti, hogy kevesebb időt kell sorban állni a bárban, és kevesebb időt kell várni arra, hogy felszolgálják az ételeket. Ha kevesebb ember van, ez talán azt jelenti, hogy egy teljesen felszerelt bárral is várhatjátok a vendégeket egy kis esküvő helyszínen, vagy több vagy magasabb kategóriás ételeket szolgálhat fel nekik a vacsorán. Talán a kisebb vendégszám azt jelenti, hogy több pénz marad a költségvetésből más szolgáltatásokra. A kis esküvő helyszínek lehetőséget adnak arra, hogy olyan emberek vegyenek körül, akik a legközelebb állnak hozzád és a legfontosabbak. Nem kellene úgy bánni velük, mint a VIP-kkel?

 

Bónusz előny egy kis esküvői helyszínnel!

 

Sokkal könnyebb csoportképet készíteni, ha kevesebb ember van, és sokkal szórakoztatóbb emlék marad!
Lehet, hogy néhány embernek nehéz felkapnia a fejét, hogy egy kisebb esküvőt rendezzenek kevesebb vendéggel, de ha valóban időt szánsz arra, hogy mérlegeld annak előnyeit, és azt, hogy kivel szeretnéd igazán eltölteni a napot, akkor a döntés talán könnyebb, mint gondoltad.
 

Ha pedig most már Te is úgy gondolod előnyösebb egy kisebb esküvőt szervezni, akkor kérj ajánlatot a Zsidai Rendezvényhelyszíneihez az alábbi űrlap kitöltésével!

 

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café
X

Kértél már ajánlatot? Ne maradj le Budapest legjobb rendezvényhelyszíneiről – lépj kapcsolatba kollégáinkkal most!

Ajánlatkérés

Rendezvény időpont
Ha van elképzelésed a helyszínre, válassz cégcsoportunk éttermei közül akár többet is! Ha nem tudsz dönteni, nem gond, kollégáink segítenek.
Pierrot
Spíler Original
21 Magyar Vendéglő
Spíler Shanghai Secret Bar
Spíler Buda
Pest-Buda Vendéglő
Baltazár Grill
Jamie Oliver's Italian
Jamie Oliver's Diner
Operaház
Opera Café